Smícháme všechny ingredience, které jsou potřebné k přípavě těsta, ušleháme. Dáme péct do trouby na 180° na cca 30 minut.
2
Mezitím, co mám těsto v troubě, uděláme puding ze dvou sáčků. Necháme vychladnout.
3
Smícháme mandle, cukr, kakao. Nad párou si roztavíme máslo. Máslo přilijeme do madlí, cukru a kakaa a promícháme.
4
Vyndáme upečené těsto z trouby a počkáme než vychladne. Vychladlý punding smícháme se zakysanou smetanou, ušleháme a necháme odpočívat.
5
Těsto potřeme švestkovým (nebo jakýmkoli jiným) džemem. Potom na těsto naneseme krém. Nastouháme na něj čokoládové hoblinky a posypeme směsí kakaa a mandlí.
Tak jsem chtěla vyzkoušet..zlákal mě obrázek. Nedá mi to ale nenapsat, že jeden celý kypřící prášek se dává na 1/2kg mouky a ne na 300g..3 vejce taktéž..místo smradlavé Hery jsem dala řepkový olej a do těsta přidala slunečnicová semínka. Navíc 1dcl mléka je nepochopitelné, já dala cca 4dcl..aby bylo těsto vláčné. Pro mě je to špatně napsaný recept. :-)
Uznávám, že recept je trochu pomatený, psala jsem ho narychlo.
Hery podle uvážení, já jí dávala půl balení.
Ale v posledním odstavci je zmíněné, že tou směsí mandlí a kakaa posypeme zákusek. A samozřejmě by stačily mandle a granko, každý si to udělá dle libosti, ale tohle je chutnější v tom, že mandle se hezky obalí v kakau je to moc dobré.