• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort Želvička
Napište svůj komentář k receptu

Dort Želvička

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Želvička
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 4
      ks vejce
    • 80
      g krupičková mouka
    • 80
      g cukr krupice
    • 200
      g zavařenina rybízová
    • 150
      g lučina
    • 250
      ml šlehačka
    • 60
      g moučkový cukr
    • čokoládová poleva na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
Uděláme klasický piškot tak ze 4 vajec (4 žloutky utřeme se 80 g cukru, přidáme 80 g krupičkové mouky a sníh z bílků). Nejprve natřeme na pečící papír malý obdélníček tak 20 x 18 cm, ze kterého později vykrájíme ocásek, 4 nožky a 2 x hlavičku (ta se slepuje k sobě marmeládou). Stačí při 150 °C asi 6 minut.
2
Přední pacičky jsou vlastně ohnuté oválky - jako tlusté bumerangy, zadní nožky jsou oválky, ocásek kapička, která se dá špičkou ven. Ostatní těsto upečeme na plechu asi 35 x 29 cm na pečícím papíře (cca 12 minut). Potom plát pomažeme rybízovou zavařeninou a ještě teplý zavineme. Po vychladnuí nakrájíme na 1 cm silné plátky.
3
Skleněnou misku (o objemu asi 1,5 litru) vyložíme těmi kolečky, a to dno i celé stěny. Vnitřek se vyplní hmotou umixovanou z Lučiny, šlehačky (1/4 l) a cca 60 g cukru a 2 polévkovými lžícemi džemu. Nahoru opět kolečka rolády, pokryjeme potravinovou fólií a dáme na 24 hodin do ledničky zaležet. Potom vyklopíme na mísu, podsuneme pacičky a ocásek a do zářezu vpředu zasuneme slepenou hlavičku. Očka, drápky a mramorování na krunýři je čokoládovou polevou, ale může se i jen přilepit rozinka jako oko...
4
Je to trochu piplačka, ale dětem to udělá radost. Je možné do krému přidat i vrstvu ovoce (meruňek, ananasu nebo rybízu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Želvička pro Natálku

Želvička pro Natálku

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Templář2
    Templář2 | 27. 8. 2017 12:00

    Dostal jsem ho k narozeninám a byl opravdu vynikající :)

  • Ondráčková | 25. 2. 2012 21:38

    Moc hezký nápad s efektním výsledkem, který neměl dlouhého trvání :-D . Asi takto bych popsala narozeninovou želvu pro syna, která mi snad odpustila dvě zapíchnuté jedničky v krunýři ;-) :-D .

  • Simča S.
    Simča S. | 3. 6. 2011 18:40

    No jasně - prostě TVOJE želvička má nožičky a hlavičku zatažené :-). Asi as chudina něčeho lekla... :-D

  • Bu.blan | 3. 6. 2011 14:23

    Nědělala jsem ani nožky ani hlavu,jen poskládala všechno do mísy.Krém je výborný,pekla jsem z polohrubé mouky.Blanka

  • Bu.blan | 3. 6. 2011 14:23

    Nědělala jsem ani nožky ani hlavu,jen poskládala všechno do mísy.Krém je výborný,pekla jsem z polohrubé mouky.Blanka

  • Anonym | 9. 9. 2006 10:55

    Jaká je ta krupičková mouka?Hrubá

  • Simča Sládková | 8. 9. 2006 14:15

    Nepopírám, že mi inspirací byla želvička od Vitany, kterou jsem jedla na návštěvě. Jenže ta mi přišla příííííšerně přeslazená. Takže jsem to zkusila udělat bez polotovarů.... Normální piškot na roládu a krém alá české Tiramisu.... A mohu říct, že nám to chutnalo lépe, než ta "Vitaňácká" :-)))

  • PETRA | 22. 8. 2006 15:05

    JANI NENÍ TO NÁHODOU ŽELVIČKA Z VITANY? :)

  • Simča Sládková | 21. 8. 2006 00:17

    Jano, mohu garantovat, že ta "slanost" Lučiny je spíše ku prospěchu věci. Asi jako když osolí kuchařka mléko na krupičnou kaši :o)))

  • Jana | 15. 7. 2006 20:51

    Lučinu také nepoužívám,přijde mi slaná.

  • Di | 14. 3. 2006 16:15

    Vůbec ne, je to vlastně tučnější tvaroh. Já dělám z lučiny dorty s želatinou i tiramisu.

  • Danik | 13. 3. 2006 21:52

    Jenom jsem se chtěla zeptat jak je tam ta Lučina to je jako ten sýr?? to by bylo asi potom nějaké divné ne?

  • Veronika Dedková | 6. 12. 2005 10:30

    Vypada dost dobře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Dorty Pro děti Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Krupičková mouka Lučina Moučkový cukr Šlehačka Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Perníkové muffiny (DUKAN)

Perníkové muffiny (DUKAN)

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

85
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
14
Jednoduchá nakládaná mrkev (karotka)
Jednoduchá nakládaná…
12
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
11
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
10
Mini štrúdly
Mini štrúdly

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Další doporučené recepty:

Dort třípatrový
Dort třípatrový
Dort z OREO sušenek
Dort z OREO sušenek
Dort z termixu
Dort z termixu
Dort, jaký jste ještě neviděli
Dort, jaký jste ještě neviděli
Dortíček pro muže
Dortíček pro muže
Dortíčky se šlehačkou
Dortíčky se šlehačkou
  • Recepty.cz
  • Dort Želvička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact