• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort Želvička
Napište svůj komentář k receptu

Dort Želvička

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Želvička
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 4
      ks vejce
    • 80
      g krupičková mouka
    • 80
      g cukr krupice
    • 200
      g zavařenina rybízová
    • 150
      g lučina
    • 250
      ml šlehačka
    • 60
      g moučkový cukr
    • čokoládová poleva na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
Uděláme klasický piškot tak ze 4 vajec (4 žloutky utřeme se 80 g cukru, přidáme 80 g krupičkové mouky a sníh z bílků). Nejprve natřeme na pečící papír malý obdélníček tak 20 x 18 cm, ze kterého později vykrájíme ocásek, 4 nožky a 2 x hlavičku (ta se slepuje k sobě marmeládou). Stačí při 150 °C asi 6 minut.
2
Přední pacičky jsou vlastně ohnuté oválky - jako tlusté bumerangy, zadní nožky jsou oválky, ocásek kapička, která se dá špičkou ven. Ostatní těsto upečeme na plechu asi 35 x 29 cm na pečícím papíře (cca 12 minut). Potom plát pomažeme rybízovou zavařeninou a ještě teplý zavineme. Po vychladnuí nakrájíme na 1 cm silné plátky.
3
Skleněnou misku (o objemu asi 1,5 litru) vyložíme těmi kolečky, a to dno i celé stěny. Vnitřek se vyplní hmotou umixovanou z Lučiny, šlehačky (1/4 l) a cca 60 g cukru a 2 polévkovými lžícemi džemu. Nahoru opět kolečka rolády, pokryjeme potravinovou fólií a dáme na 24 hodin do ledničky zaležet. Potom vyklopíme na mísu, podsuneme pacičky a ocásek a do zářezu vpředu zasuneme slepenou hlavičku. Očka, drápky a mramorování na krunýři je čokoládovou polevou, ale může se i jen přilepit rozinka jako oko...
4
Je to trochu piplačka, ale dětem to udělá radost. Je možné do krému přidat i vrstvu ovoce (meruňek, ananasu nebo rybízu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Želvička pro Natálku

Želvička pro Natálku

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Templář2
    Templář2 | 27. 8. 2017 12:00

    Dostal jsem ho k narozeninám a byl opravdu vynikající :)

  • Ondráčková | 25. 2. 2012 21:38

    Moc hezký nápad s efektním výsledkem, který neměl dlouhého trvání :-D . Asi takto bych popsala narozeninovou želvu pro syna, která mi snad odpustila dvě zapíchnuté jedničky v krunýři ;-) :-D .

  • Simča S.
    Simča S. | 3. 6. 2011 18:40

    No jasně - prostě TVOJE želvička má nožičky a hlavičku zatažené :-). Asi as chudina něčeho lekla... :-D

  • Bu.blan | 3. 6. 2011 14:23

    Nědělala jsem ani nožky ani hlavu,jen poskládala všechno do mísy.Krém je výborný,pekla jsem z polohrubé mouky.Blanka

  • Bu.blan | 3. 6. 2011 14:23

    Nědělala jsem ani nožky ani hlavu,jen poskládala všechno do mísy.Krém je výborný,pekla jsem z polohrubé mouky.Blanka

  • Anonym | 9. 9. 2006 10:55

    Jaká je ta krupičková mouka?Hrubá

  • Simča Sládková | 8. 9. 2006 14:15

    Nepopírám, že mi inspirací byla želvička od Vitany, kterou jsem jedla na návštěvě. Jenže ta mi přišla příííííšerně přeslazená. Takže jsem to zkusila udělat bez polotovarů.... Normální piškot na roládu a krém alá české Tiramisu.... A mohu říct, že nám to chutnalo lépe, než ta "Vitaňácká" :-)))

  • PETRA | 22. 8. 2006 15:05

    JANI NENÍ TO NÁHODOU ŽELVIČKA Z VITANY? :)

  • Simča Sládková | 21. 8. 2006 00:17

    Jano, mohu garantovat, že ta "slanost" Lučiny je spíše ku prospěchu věci. Asi jako když osolí kuchařka mléko na krupičnou kaši :o)))

  • Jana | 15. 7. 2006 20:51

    Lučinu také nepoužívám,přijde mi slaná.

  • Di | 14. 3. 2006 16:15

    Vůbec ne, je to vlastně tučnější tvaroh. Já dělám z lučiny dorty s želatinou i tiramisu.

  • Danik | 13. 3. 2006 21:52

    Jenom jsem se chtěla zeptat jak je tam ta Lučina to je jako ten sýr?? to by bylo asi potom nějaké divné ne?

  • Veronika Dedková | 6. 12. 2005 10:30

    Vypada dost dobře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Dorty Pro děti Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Krupičková mouka Lučina Moučkový cukr Šlehačka Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Meruňkový perník

Meruňkový perník

Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

35
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
20
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
19
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
18
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…
17
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Blesk.cz Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Další doporučené recepty:

Dort třípatrový
Dort třípatrový
Dort z OREO sušenek
Dort z OREO sušenek
Dort z termixu
Dort z termixu
Dort, jaký jste ještě neviděli
Dort, jaký jste ještě neviděli
Dortíček pro muže
Dortíček pro muže
Dortíčky se šlehačkou
Dortíčky se šlehačkou
  • Recepty.cz
  • Dort Želvička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact