Cukr, žloutek, tuk třeme asi 15 minut, přidáme kakao, vanilkový cukr, citronovou kůru, poté prosátou mouku s prýškem do pečiva a mlékem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z jednoho vajíčka. Pečeme asi 1/2 hod. ve vymazané a moukou vysypané dortové formě. Vychladlý rozkrojíme potřeme zavařeninou a polijeme polevou.
2
Je to výborný dort a je z receptů 40. let minulého století. Já jsem používal mouku polohrubou a dort nikdy neměl rovné dno. Ale chuť a cena tento nedostatek nahradil.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|16. 11. 2005 16:18
Já mám od babičky podobný recept - viz Dort perníková kniha. Mouku používám hladkou a povrch také nemám rovný, ať již peču těsto na plechu nebo v dortové formě. Chuť to opravdu "srovná".