• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort z jednoho vejce - krupicový
Napište svůj komentář k receptu

Dort z jednoho vejce - krupicový

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort z jednoho vejce - krupicový
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 0,25
      l mléko
    • 130
      g krupice
    • 80
      g strouhané ořechy
    • 100
      g cukr
    • citronová kůra strouhaná
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • tuk
  • Krém
    • 1
      bílek
    • 40
      g cukr
    • zavařenina trochu

Postup přípravy receptu

1
Do studeného mléka vsypeme krupici, ořechy, cukr a dobře promícháme. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a vejce. Nakonec přidáme prášek do pečiva promíchaný s lžící mouky.
2
Pečeme 1/2 hod. ve vymazané a vysypané formě.
3
Studený dort potřený zavařeninou zdobíme bílkovým krémem. Krém: z jednoho bílku ušleháme sníh, přidáme cukr a trochu zavařeniny - zašleháme, babička to dělávala nad párou.
4
Jiný krém na dorty, který můžeme užívat i místo polevy. Do kamenného hrnku dáme 1/4 l vody, do které přidáme 25 g cukru a 15 g jemné krupice. Hrnek postavíme na plotnu a šleháme, až začne houstnout. Odstavíme a šleháme až do vychladnutí. Přidáme ze 1/4 citronu šťávu zašleháme, přidáme 1 bílek a opět zašleháme. Tato námaha stojí zato - je skvělý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicový nákyp s ovocným kompotem

Krupicový nákyp s ovocným kompotem

Krupicový nákyp s jablky

Krupicový nákyp s jablky

Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

Krupicový svítek pěnový (smaženec),…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • František Brusák | 25. 12. 2005 19:47

    Musím říci že máte asi pravdu.Já jsem recept opsal z novin Křesťanská žena z r.1942 a to byla asi jiná kvalita potravin.Určitě to ještě překontroluji ale myslím že tuky,cukry ,mouka měla jinou kvalitu.Já to sice vážím ale taky chutnám tak něco uberu a něco přidám....přiměřeně,přiměřeně.........díky

  • Jana Wernischova | 19. 11. 2005 20:07

    Pane Brusáku, dělala jsem dnes z dvojité dávky do pekče namísto do formy a samotný krupicový dort je vynikající. Prosím, buďte ale tak moc hodný a zkontrolujte množství ingrediencí u "jiného krému na dorty" v tomto předpise. Už když jsem to četla, zdálo se mi buď moc vody nebo málo krupičky a když sjem to začala vařit, raději jsem ještě poslala syna, aby rozpis zkontroloval. Je mi líto, ale vznikla jen hustší tekutina bez chuti, dávala jsem navíc i cukr i citron. Nakonec dort krájím a polévám tím výtvorem přímo na talířcích a je to dobré a zajímavé, ale myslím, že originál má vypadat jinak.Díky a zdravím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr Hladká mouka Krupice Mléko Prášek do pečiva Strouhané ořechy Tuk Vanilkový cukr Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Turecký med

Turecký med

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

74
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
60
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
53
Klasické lečo
Klasické lečo
48
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
41
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Dort z jednoho vejce - krupicový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact