• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Dort z jednoho vejce - krupicový
Napište svůj komentář k receptu

Dort z jednoho vejce - krupicový

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort z jednoho vejce - krupicový
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 0,25
      l mléko
    • 130
      g krupice
    • 80
      g strouhané ořechy
    • 100
      g cukr
    • citronová kůra strouhaná
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • tuk
  • Krém
    • 1
      bílek
    • 40
      g cukr
    • zavařenina trochu

Postup přípravy receptu

1
Do studeného mléka vsypeme krupici, ořechy, cukr a dobře promícháme. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a vejce. Nakonec přidáme prášek do pečiva promíchaný s lžící mouky.
2
Pečeme 1/2 hod. ve vymazané a vysypané formě.
3
Studený dort potřený zavařeninou zdobíme bílkovým krémem. Krém: z jednoho bílku ušleháme sníh, přidáme cukr a trochu zavařeniny - zašleháme, babička to dělávala nad párou.
4
Jiný krém na dorty, který můžeme užívat i místo polevy. Do kamenného hrnku dáme 1/4 l vody, do které přidáme 25 g cukru a 15 g jemné krupice. Hrnek postavíme na plotnu a šleháme, až začne houstnout. Odstavíme a šleháme až do vychladnutí. Přidáme ze 1/4 citronu šťávu zašleháme, přidáme 1 bílek a opět zašleháme. Tato námaha stojí zato - je skvělý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicový nákyp s ovocným kompotem

Krupicový nákyp s ovocným kompotem

Krupicový nákyp s jablky

Krupicový nákyp s jablky

Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

Krupicový svítek pěnový (smaženec),…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • František Brusák | 25. 12. 2005 19:47

    Musím říci že máte asi pravdu.Já jsem recept opsal z novin Křesťanská žena z r.1942 a to byla asi jiná kvalita potravin.Určitě to ještě překontroluji ale myslím že tuky,cukry ,mouka měla jinou kvalitu.Já to sice vážím ale taky chutnám tak něco uberu a něco přidám....přiměřeně,přiměřeně.........díky

  • Jana Wernischova | 19. 11. 2005 20:07

    Pane Brusáku, dělala jsem dnes z dvojité dávky do pekče namísto do formy a samotný krupicový dort je vynikající. Prosím, buďte ale tak moc hodný a zkontrolujte množství ingrediencí u "jiného krému na dorty" v tomto předpise. Už když jsem to četla, zdálo se mi buď moc vody nebo málo krupičky a když sjem to začala vařit, raději jsem ještě poslala syna, aby rozpis zkontroloval. Je mi líto, ale vznikla jen hustší tekutina bez chuti, dávala jsem navíc i cukr i citron. Nakonec dort krájím a polévám tím výtvorem přímo na talířcích a je to dobré a zajímavé, ale myslím, že originál má vypadat jinak.Díky a zdravím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr Hladká mouka Krupice Mléko Prášek do pečiva Strouhané ořechy Tuk Vanilkový cukr Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na čtvrtek

Kuře na čtvrtek

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

49
Dýňová tortila
Dýňová tortila
47
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
45
Virgin mojito
Virgin mojito
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Mirai Navrátil po zlomení čelisti: Dohoda s útočníkem!

Mirai Navrátil po zlomení čelisti: Dohoda s útočníkem!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

  • Recepty.cz
  • Dort z jednoho vejce - krupicový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact