• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dort vzpomínka - medovník
Napište svůj komentář k receptu

Dort vzpomínka - medovník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort vzpomínka - medovník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 3
      lžíce med
    • 2
      ks vejce
    • 1
      sklenice cukr (200 ml)
    • 60
      g máslo
    • 1,50
      lžička jedlá soda
    • 2
      sklenice hladká mouka
  • Krém:
    • 0,50
      l zakysaná smetana (15 %)
    • 150
      ml cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Ozdoba:
    • 1
      balíček mandle neoloupané - rozsekat

Postup přípravy receptu

1
Na malém ohni rozpustíme med, vejce, cukr a máslo, přidáme sodu, mícháme opět na malém ohni, až se 2x zvětší obsah, odstavíme a ihned přidáme hladkou mouku a vařečkou promícháváme dohladka. Dáme do chladu na 20-30 minut. Hotové těsto rozdělíme na pomoučeném vále na 6 dílů (vyválet: 1 plát asi 3-5 mm vysoký), vyválené těsto pomocí neotáčivého válečku namotáme a přeneseme na plech (popř. dortovou kulatou formu).
2
Postup pečení: plechy musí být ohřáté a promaštěné před každou plackou, trouba 170 °C, upečená placka má zlatohnědou barvu.
3
Krém: kysanou smetanu, cukr a vanilkový cukr zamícháme.
4
Upečené pláty položíme vždy obráceně a natřeme krémem, poslední vrchní plát položíme normálně a také natřeme krémem, na ozdobu posypeme mandlemi. Necháme odpočinout přes noc v chladu.
5
Recept nemá chybu, dort se povedl hned napoprvé, dělala jsem ho na kulaté formě, slavil úspěch u všech pohoštěných.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort "Vzpomínka na Casablanku"

Dort "Vzpomínka na Casablanku"

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka Kamenárová | 25. 2. 2008 10:54

    Můžu jen potvrdit,že medovník nemá chybu!Výborný!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jedlá soda Mandle Máslo Med Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

97
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
58
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
51
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
27
Zapražená kuřecí polévka
Zapražená kuřecí polévka
22
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pavel Vítek a Janis Sidovský: »Rozvod« a hned tajná svatba!

Pavel Vítek a Janis Sidovský: »Rozvod« a hned tajná svatba!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Dort vzpomínka - medovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact