• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dort všeho druhu
Napište svůj komentář k receptu

Dort všeho druhu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort všeho druhu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      kg hladká mouka
    • 0,25
      kg cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • šlehačka (kysaná smetana, mléko)
    • 50
      g máslo nebo tuk
    • kakao můžeme přidat
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme žloutky, cukr a vanilín, utřeme do světla a přidáme změklé máslo. Může být částečně rozehřálé. Potom přidáme kysanou smetanu, šlehačku nebo mléko. Pokud se dává kysaná smetana a je hustší, můžeme přidat trošičku mléka či smetany. Pokud nemáme mléko ani smetanu, můžeme přidat vodu.
2
Z bílků uděláme pevný sníh, který budeme postupně přidávát do vyšlehyných žloutků. Nejprve dáme lžíci, kterou do těsta zabalíme (přeléváme těstem). Přidáme 1-2 lžíce mouky, do které přisypeme kypřící prášek. Poté přidáme zbytek sněhu a po částech mouku. Pokud máme těsto hotové, tak už jen záleží na vás, co do něj přidáte. Můžete přidat jahody na kousky a borůvky nebo něco jiného, Nasekanou čokoládu, ovoce, kandované ovoce, oříšky, ořechy, kokos a cokoliv jiného. Já mám nejraději - čokoláda, borůvky a jahody. Nebo jen čokoládu. Můžete smíchat cokoliv a vždy to bude výborné!
3
Chci ještě upozornit, že tato buchta se nedělá na plech. Byla by příliš nízká. Děláme ji do forem - srdce, obdélník apod. (ne bábovka). Dejte ji péci na 200-210 °C. Pečte deset minut a pak přikryjte papírem. Pečte dle potřeby - záleží na ingrediencích. Pokud dáváte zmrzlé ovoce, udělejte řidší těsto. Pokud kompotované přidejte maličko šťávy.
4
Je to opravdu výborný dort. Pokud chcete, nedávejte nic, udělejte jen korpus a promažte krémem. Povrch polijte čokoládou. Takže je to ORIGINÁLNÍ RECEPT!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Černobílý vánoční dort

Černobílý vánoční dort

Kokosovo-ananasový dort / řez na poslední chvíli

Kokosovo-ananasový dort / řez na…

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana machů | 5. 2. 2012 08:48

    Tento dort dělám již léta a je úžasný.

  • Zdenka Kocmichová | 4. 6. 2010 18:33

    Velice povedený recept (a to jsem měla jen polohrubou mouku, s hladkou je to učitě ještě lepší). Přidala jsem kompotované jahody a jablko na kostičky, povrch jsem posypala plátky mandlí. Jen spíše doporučuji péct to mírněji alespoň ze začátku (asi 170°C). Tím, že každý přidá něco jiného se opravdu koláč může při vyšší teplotě rychle připéct (tak jako mě). Hodnotím za 1!!

  • Mefinka Mefinka | 23. 4. 2007 12:59

    Tento dort nemá chybu. Dělala jsem na sobotu na jednu oslavu. Přidala hrstku nastrouhaných lístkových ořechů, čokoládové lupínky do těsta. Po vychladnutí jsem rozpůlila, potřela meruňkovou marmeládou a celý dort polila čokoládou. Vážně lahůdka. Olizovali se i ti, co na sladké moc nejsou... A to je opravdu už co říct!!! :-)

  • Barbora Polakova | 31. 1. 2006 20:50

    Velmi dobre!!!Spravila som to ako korpus a naplnila kremom a ananasom.Davam za 1.

  • Anonym | 4. 12. 2005 21:55

    Jeden z mala receptov do ktoreho ide hladka muka,zijem totizto v zahranici a ina muka tu neexistuje.Tak by som to velmi rada vyskusala,ale tolko tej slahacky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Šulánky s mákem

Šulánky s mákem

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Pohankový salát

Pohankový salát

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Hruškový kompot po našem

Hruškový kompot po našem

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

78
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
49
Jablečný koláč IV.
Jablečný koláč IV.
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Tatarský biftek II.
Tatarský biftek II.

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Peprná historka Bartoškovy (†78) kámošky Geislerové: Amnestie hned od dvou prezidentů!

Peprná historka Bartoškovy (†78) kámošky Geislerové: Amnestie hned od dvou prezidentů!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Dort všeho druhu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact