• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dort všeho druhu
Napište svůj komentář k receptu

Dort všeho druhu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort všeho druhu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      kg hladká mouka
    • 0,25
      kg cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • šlehačka (kysaná smetana, mléko)
    • 50
      g máslo nebo tuk
    • kakao můžeme přidat
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme žloutky, cukr a vanilín, utřeme do světla a přidáme změklé máslo. Může být částečně rozehřálé. Potom přidáme kysanou smetanu, šlehačku nebo mléko. Pokud se dává kysaná smetana a je hustší, můžeme přidat trošičku mléka či smetany. Pokud nemáme mléko ani smetanu, můžeme přidat vodu.
2
Z bílků uděláme pevný sníh, který budeme postupně přidávát do vyšlehyných žloutků. Nejprve dáme lžíci, kterou do těsta zabalíme (přeléváme těstem). Přidáme 1-2 lžíce mouky, do které přisypeme kypřící prášek. Poté přidáme zbytek sněhu a po částech mouku. Pokud máme těsto hotové, tak už jen záleží na vás, co do něj přidáte. Můžete přidat jahody na kousky a borůvky nebo něco jiného, Nasekanou čokoládu, ovoce, kandované ovoce, oříšky, ořechy, kokos a cokoliv jiného. Já mám nejraději - čokoláda, borůvky a jahody. Nebo jen čokoládu. Můžete smíchat cokoliv a vždy to bude výborné!
3
Chci ještě upozornit, že tato buchta se nedělá na plech. Byla by příliš nízká. Děláme ji do forem - srdce, obdélník apod. (ne bábovka). Dejte ji péci na 200-210 °C. Pečte deset minut a pak přikryjte papírem. Pečte dle potřeby - záleží na ingrediencích. Pokud dáváte zmrzlé ovoce, udělejte řidší těsto. Pokud kompotované přidejte maličko šťávy.
4
Je to opravdu výborný dort. Pokud chcete, nedávejte nic, udělejte jen korpus a promažte krémem. Povrch polijte čokoládou. Takže je to ORIGINÁLNÍ RECEPT!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

Vynikající nepečený ovocný dort

Vynikající nepečený ovocný dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana machů | 5. 2. 2012 08:48

    Tento dort dělám již léta a je úžasný.

  • Zdenka Kocmichová | 4. 6. 2010 18:33

    Velice povedený recept (a to jsem měla jen polohrubou mouku, s hladkou je to učitě ještě lepší). Přidala jsem kompotované jahody a jablko na kostičky, povrch jsem posypala plátky mandlí. Jen spíše doporučuji péct to mírněji alespoň ze začátku (asi 170°C). Tím, že každý přidá něco jiného se opravdu koláč může při vyšší teplotě rychle připéct (tak jako mě). Hodnotím za 1!!

  • Mefinka Mefinka | 23. 4. 2007 12:59

    Tento dort nemá chybu. Dělala jsem na sobotu na jednu oslavu. Přidala hrstku nastrouhaných lístkových ořechů, čokoládové lupínky do těsta. Po vychladnutí jsem rozpůlila, potřela meruňkovou marmeládou a celý dort polila čokoládou. Vážně lahůdka. Olizovali se i ti, co na sladké moc nejsou... A to je opravdu už co říct!!! :-)

  • Barbora Polakova | 31. 1. 2006 20:50

    Velmi dobre!!!Spravila som to ako korpus a naplnila kremom a ananasom.Davam za 1.

  • Anonym | 4. 12. 2005 21:55

    Jeden z mala receptov do ktoreho ide hladka muka,zijem totizto v zahranici a ina muka tu neexistuje.Tak by som to velmi rada vyskusala,ale tolko tej slahacky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

39
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
33
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Míša řezy
Míša řezy
22
Buřty na pivě
Buřty na pivě

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Dort všeho druhu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact