• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort třípatrový
Napište svůj komentář k receptu

Dort třípatrový

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort třípatrový
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 115
      g máslo (studené)
    • 1
      hrnek cukr krupice (vychlazený v ledničce)
    • 75
      ml rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 3
      ks žloutek (pokojová teplota)
    • 120
      ml podmáslí
    • 1
      lžička vanilková esence
  • Na krém
    • 350
      g moučkový cukr
    • 250
      g máslo
    • 1
      lžička vanilková esence
    • 2
      lžíce smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Mouku s práškem prosejte do mísy. Jinou mísu a elektrické šlehací metly si dejte vychladit a pak v nich 3 až 4 minuty šlehejte studené máslo. Vsypte vychlazený cukr a šlehejte další 4 minuty, až bude směs velmi nadýchaná. (Je-li vše studené, nezahřeje se máslo tolik třením a vešlehaný vzduch se v něm mnohem lépe udrží = těsto bude nadýchanější.) K máslu s cukrem zatřete olej (zvýší vláčnost těsta) a pak při nízké rychlosti a velmi zlehka vešlehejte vejce a žloutky. (Nepřešlehejte, na těstě by pak byla tuhá kůrčička.) Vetřete podmáslí a vanilku, pak pomocí stěrky zapracujte mouku s práškem. Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Dortovou formu vyložte pečicím papírem a ten potřete olejem. Vysypte hrubou moukou a její přebytek oklepejte. Do formy vlijte těsto a pečte 30 až 35 minut. Vpichem špejle, na které by měly ulpět jen vlhké drobky, zjistěte, zda je korpus propečený. Nechte vychladnout, pak případně korpus prořízněte a naplňte krémem. Tím také korpus potřete, než ho potáhnete fondánem a sestavíte. Na krém si nejlépe elektrickými metlami pomalu zpěňte cukr s máslem. Zvyšte na střední rychlost a šlehejte ještě 3 minuty. Přidejte vanilku a smetanu a šlehejte ještě 1 minutu. Je-li krém tuhý, smetany můžete dát víc. Stejným způsobem připravte další díly dortu. Z jedné dávky těsta, kterou rozdělte na 2 a 1 třetinu, připravíte 2 menší korpusy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Asterixův dort

Asterixův dort

Piškotový dort s ananasem

Piškotový dort s ananasem

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika | 20. 6. 2015 14:12

    Ahoj kuchaři, chtěla jsem se zeptat, jak je tento dort v konečné formě zhruba vysoký? Nemám s tím ještě moc zkušeností, tak to nedokážu odhadnout. Já bych potřebovala něco většího, aby to vypadalo majestátně. A ještě jedna otázečka, asi je nutné kupovat si 3 formy různých velikostí? Neexistuje na to nějaký jiný fígl? :-[ O:-) Děkuji ;-)

  • Věra | 11. 4. 2013 14:58

    Milý pane, nejspíše jste nepochopil ,že množství je uvedeno na jednu dávku tudíž na spodní díl dortu poté toto zopakujete znovu a doděláte zbylé dvě patra to , že si stejnou dávku rodělíte na2 a 1 třetinu , přeji pěkný den teď se již určitě povede , já ho měla odtud jako svatební například :-)

  • Petra | 4. 6. 2012 20:02

    V receptu se píše: "Z jedné dávky těsta, kterou rozdělte na 2 a 1 třetinu, připravíte 2 menší korpusy."

  • Tomáš Fuk | 24. 5. 2012 15:55

    Třípatrový dort z 200 g mouky a 2 vajec??? =-O ;-) To díky tomu vychlazenému cukru a metlám asi hóódně nabyde... :-D :-D :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Silvestr Narozeniny a párty
Moučníky Dorty Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Podmáslí Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Vanilková esence Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…
16
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi
Dort se slaným karamelem a medovými…
Dort srdce
Dort srdce
Dort stracciatella s ricottou
Dort stracciatella s ricottou
Dort z OREO sušenek
Dort z OREO sušenek
Dort z termixu
Dort z termixu
Dort Želvička
Dort Želvička
  • Recepty.cz
  • Dort třípatrový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact