• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort stracciatella s ricottou
Napište svůj komentář k receptu

Dort stracciatella s ricottou

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort stracciatella s ricottou
Dort stracciatella s ricottou
Dort stracciatella s ricottou
Dort stracciatella s ricottou
Dort stracciatella s ricottou
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g máslo
    • 5
      ks vejce
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • citronová kůra z 1 citronu
  • Napln
    • 500
      g ricotta
    • 250
      ml šlehačka
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • 80
      g moučkový cukr
    • 50
      g sušenky
    • 50
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Změklé máslo ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a s celými vejci, přišleháme prosátou mouku s práškem do pečiva a s citrónovou kůrou. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a upečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C po dobu 30 minut.
2
Ricottu vyšleháme s moučkovým cukrem a rumem do hladka. Mandlové sušenky rozdrtíme na větší kousky, čokoládu nakrájíme nožem na hoblinky a přimícháme do ricotty. Šlehačku ušleháme se ztužovačem a opatrně ji vmícháme ke vzniklému krému. Vychladlý korpus vydlabeme tak, aby nam vznikla "miska" (vydlabeme střed, necháme dostatečně hrubé dno a okraje). Drobky z korpusu taktéž přimícháme do krému. Korpusovou mísu včetne vnějšího kraje rovnoměrně navlhčíme směsí vody, rumu, troškou citronové nebo pomerančové šťávy a cukru (celkové množství tekutiny zhruba 100 ml, množství jednotlivých složek podle vlastní chuti; pokud dort mají jíst děti veškerý rum vynecháme).
3
Poté korpus naplníme krémem, můžeme ozdobit sušenkovými drobečky a čokoládovými hoblinkami. Necháme rozležet půl dne v lednici (neni nutné) a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Stracciatella

Stracciatella

Polévka Stracciatella alla romana

Polévka Stracciatella alla romana

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kanakovaopava | 4. 3. 2013 20:58

    není špatný, zvláštní chuť

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Syrové Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Hnědý rum Hořká čokoláda Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Ricotta Šlehačka Sušenky Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Kapr na černo

Kapr na černo

Šulánky s mákem

Šulánky s mákem

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

179
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
146
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
81
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
71
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
68
Bramborové knedlíky s vekou
Bramborové knedlíky s…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Odhalení na poctě Nataše Gollové: Utajená praneteř

Odhalení na poctě Nataše Gollové: Utajená praneteř

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi
Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…
Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi
Dort se slaným karamelem a medovými…
Dort srdce
Dort srdce
Dort třípatrový
Dort třípatrový
Dort z OREO sušenek
Dort z OREO sušenek
Dort z termixu
Dort z termixu
  • Recepty.cz
  • Dort stracciatella s ricottou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact