• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dort srdce
Napište svůj komentář k receptu

Dort srdce

autor: Olca77
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort srdce
Dort srdce
Dort srdce
Dort srdce
Dort srdce
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 20
      ks jahody
    • 5
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 6
      lžíce horká voda
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1,50
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks šlehačka
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • vitacit citronový
    • potravinářské barvivo červené

Postup přípravy receptu

1
1. Ve velké míse máme 5 žloutků, v menší 5 bílků. Ušleháme si sníh. Pak do žloutků přidáme horkou vodu, šleháme, přidáme cukr, šleháme dál a opatrněji zamícháme mouku a prášek do pečiva, nakonec i sníh. Pečeme asi 25 min na 150ºC
2
Pokud chceme dělat srdce, můžeme piškot okrájet do tvaru, nebo péct rovnou ve formě srdíčka.
3
2. Až piškot vychladne, ušleháme šlehačku, cukr a vanilkový cukr(1/2), přidáme 2 zakysané smetany a to namažeme na piškot, poklademe ovocem.
4
3. 1/2 litru studené vody + citronový vitacit + vanilkový pudink smícháme, povaříme, stále mícháme, a až poleva zprůhlední (nejdřív je „kalná“), stáhneme z ohně, mírně ochladíme stálým mícháním a poté přelijeme všechno ovoce.
5
Celé dáme chladit potom si moc pochutnáme !
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Levný dort - srdce

Levný dort - srdce

Srdce po myslivecku

Srdce po myslivecku

srdce na divoko

srdce na divoko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 19. 2. 2013 13:16

    chci se zeptat jak velkou máte formu srdce?

  • ceciill | 21. 10. 2011 22:12

    Chci se zeptat dají se použít koupený mražený jahody ? když už teď nejsou k sehnání klasicky ? :) nebo radši kompot ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Valentýn
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Horká voda Jahody Moučkový cukr Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vitacit Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Dia roláda

Dia roláda

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Domáci hamburger

Domáci hamburger

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

104
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
68
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
49
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
46
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
40
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bydlení krále českých barmanů Mirka Dvořáčka: Vyladěná kuchyň na míru a další skvosty

Bydlení krále českých barmanů Mirka Dvořáčka: Vyladěná kuchyň na míru a další skvosty

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Další doporučené recepty:

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem
Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem
Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi
Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…
Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi
Dort se slaným karamelem a medovými…
Dort stracciatella s ricottou
Dort stracciatella s ricottou
Dort třípatrový
Dort třípatrový
Dort z OREO sušenek
Dort z OREO sušenek
  • Recepty.cz
  • Dort srdce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact