Tento krásný a chuťově vynikající dort udělá parádu na každé oslavě. Čokoládový korpus je proložený karamelovým krémem a vršek dortu zdobí sladké medové střípky, které svým tvarem připomínají včelí plástve.
Dortovou formu vyložte pečicím papírem a těsto do ní vlijte. Uhlaďte povrch a pečte 80 až 90 minut. Korpus vyzkoušejte špejlí, a pokud ji vytáhnete suchou, je upečeno. Nechte korpus dobře vychladnout.
5
Připravte si krém. Máslo pokojové teploty utřete v robotu s cukrem do pěny, použijte šlehací metlu a šlehejte alespoň 8 minut. Poté všlehejte karamelové salko a sůl. Odložte do ledničky.
Na medovou plástev si připravte plech vyložený pečicím papírem. Cukr, med a vodu dejte do kastrolu a přiveďte k varu. Vařte bez míchání 9–10 minut, dokud teplota rozvaru nedosáhne 152 °C. Rychle metlou vmíchejte sodu, obsah hrnce začne hodně pěnit. Tekutinu ihned přelijte na plech a nechte zchladnout.
7
Korpus prokrájejte na tři pláty. Krém přendejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. První plát ozdobte krémem a položte na něj druhý plát. Opět ozdobte a završte posledním plátem. Okraje korpusu ozdobte krémem a doprostřed nasypte nalámané medové plástve. Uchovávejte v chladu.
8
„Honeycomb čili medová plástev je skvělý trik. Tuhle sladkost si můžete připravit dopředu a nalámanými střepy pak ozdobit dort. Uchovejte ji v dobře těsnící krabici jen tak ve spíži, vlhko jí nesvědčí.“