• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi
Napište svůj komentář k receptu

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g cukr krystal
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 50
      g maizena
    • 1
      špetka sůl
  • Krém
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 500
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      g máslo
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 500
      g jahody
    • 3
      ks kiwi
    • 1
      ks želatina

Postup přípravy receptu

1
Do pěny utřeme žloutky se 75 g cukru a s vanilkovým cukrem. Přidáme mouku a maizenu. Ušleháme bílky se špetkou soli a jemně vmícháme do těsta. Vymažeme a vysypeme dortovou formu. Pečeme 20 minut při 180 °C. V 500 ml mléka uvaříme pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo se žloutkem a zbylým tukem. Po lžících vmícháme pudink a kysanou smetanu. Krémem potřeme vychladlý korpus a na něj vyrovnáme omyté a pokrájené ovoce. Podle návodu připravíme želatinu a polijeme jí ovoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza | 26. 11. 2014 16:14

    Chci se zeptat, jestli můžu dát dvě patra korpusu nebo i tři patry. nerozteče se ten krém nebo tak něco???

  • svišť | 30. 4. 2013 12:31

    Kukuřičný škrob . Solamyl je bramborový, Maizena je kukuřičný.

  • Lucie | 4. 9. 2012 20:52

    Kukuřičný škrob

  • jana | 26. 8. 2012 15:41

    Co je, Maizena :-) :-(

  • Mmmmys | 29. 1. 2012 19:46

    Kukuřičný škrob :)

  • AneJank | 8. 10. 2011 21:14

    Co je to maizena???

  • zuzka | 25. 6. 2011 23:18

    nevim co to je maizena to bude nejaka picovina :-S

  • Tereza T
    Tereza T | 21. 4. 2011 11:31

    Opraveno, díky.

  • Gabin | 20. 4. 2011 22:49

    nejsem si jista, kdo znamkuje obtiznost, ale jestli tohle nekdo oznacil opravdu jako obtizne, pak je to amater...

  • jana | 7. 3. 2011 19:40

    výborný lehký dort.všem doporučuji. :-)

  • Michal Hřebačka | 2. 7. 2007 06:51

    Nepodařilo se mi ušlehat ze dvou žloutků tu základní pěnu... Vznikly mi krystalky obalené vejcem....

  • Anonym | 11. 4. 2007 20:55

    Zuz,né každý má rád kupovaný korpus!

  • zuz | 11. 4. 2007 19:32

    korpus nemá cenu dělat, radši si kupte

  • lenacek | 7. 1. 2007 14:02

    Tento recept znám a mate pravdu, krém je opravdu řídký a teče. Do 500 ml mléka se musí dát alespon 2 vanil. pudinky. Chuťově je ale výborný a dá se jíst i samotný třeba s piškotama či ovocem místo klasického pudinku. Korpus nedělám domácí ale používám kupovaný. Celkově to chutná výborně.

  • Věra | 31. 8. 2006 11:33

    No hlavně je blbost vařit puding podle návodu na sáčku, do krému se musí dát do 500 ml mléka minimálně 1a půl prášku. Musí být uvařený krém hodně hustý ,jinak teče.

  • Lena | 5. 3. 2006 10:28

    Ten postup je opravdu nesrozumitelně napsaný. Chybí zde i napsat pro jak velkou formu je dort dělán. Pustila jsem se do tohoto receptu,ale krém byl řidký,ač jsem pudink udělala hustý.Jak tedy dosáhnout dostatečné hustoty,aby se na talíři nerozlil??Jinak to bylo ovšem vynikající a všichni jsme si pochutnali.

  • Ludmila Slepičková | 12. 2. 2006 12:31

    Hmm vypadá zajímavě

  • Marie Kudrnova | 5. 11. 2005 16:20

    Zbytek cukru se přidá do krému.Né do pudinku,zřídl by.Tak se ušlehá tuk,žloutky a cukr.Po vyšlehání se přidá pudink a smetana.

  • Kuchařka on-line | 23. 8. 2005 17:15

    Najdu originál a recept doplníme, domnívám se, že pravdu má cicolina. Ještě to ověřím.

  • cicolina | 23. 8. 2005 13:45

    Ten cukr bude asi do krému, mělo tam asi být:utřeme máslo se žloutkem a zbylým cukrem, a ne tukem, ten tam nikde nezbývá.

  • debra | 23. 8. 2005 06:50

    to tedy je nesrozumitelny - chtelo by to presny postup a verim tomu,ze ten dort potom(kdyz se povede upect korpus)muze byt velmi dobry:)

  • Lenka | 9. 4. 2005 18:38

    Tento recept je vážně nesrozumitelný.

  • Kristin | 25. 12. 2004 23:18

    zbytok cukru bude asi na uvarenie pudingu,aspon tak si myslim:-))

  • Kuchařka on-line | 16. 8. 2004 11:08

    Maizena je kukuřičný škrob. Koupíte v každém obchodě.

  • lucie | 16. 8. 2004 11:05

    dobrý den, jsem začátečník a nevím co je maizena. moc děkuji za odpověď

  • Slavo Slavo | 27. 7. 2004 12:46

    Na pripravu korpusu potrebujeme 75g cukru potom nevim na co potrebuji celkem 150g cukru:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Květen Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jahody Kiwi Maizena Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Zakysaná smetana Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Brambory v mikrovlnce

Brambory v mikrovlnce

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Masové koule s bulgurem a zeleninou

Masové koule s bulgurem a zeleninou

30 minut
Placky z quinoy

Placky z quinoy

10 minut
Rychlé bryndzové špecle

Rychlé bryndzové špecle

15 minut
Čokoládový pudink

Čokoládový pudink

35 minut
Kuskus s rajčaty a mátou

Kuskus s rajčaty a mátou

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

20 minut
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

Poslední sledované recepty

144
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
86
Čokoládový pudink
Čokoládový pudink
85
Masové koule s bulgurem a zeleninou
Masové koule s bulgurem…
76
Rychlé karí s květákem a batáty
Rychlé karí s květákem a…
75
Rychlé bryndzové špecle
Rychlé bryndzové špecle

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nápaditých večeří, díky kterým budete mít rychlejší metabolismus
Od pondělí do pátku: 5 nápaditých večeří, díky…
Přerušovaný půst nastartuje metabolismus a neohrozí zdraví. Jak funguje a na co si dát pozor?
Přerušovaný půst nastartuje metabolismus a…
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má i mezi celebritami!
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči…
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
AHA.cz Těžký návrat hvězdy Ulice Jana Holíka: Půl roku bojoval o život

Těžký návrat hvězdy Ulice Jana Holíka: Půl roku bojoval o život

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Trendy manikúra pro milovnice dlouhých nehtů: Coffin nails ovládnou letošní rok!

Trendy manikúra pro milovnice dlouhých nehtů: Coffin nails ovládnou letošní rok!

Ženy.cz Kafe pro dobrou náladu: Jak tento nápoj ovlivňuje psychiku nebo hubnutí?

Kafe pro dobrou náladu: Jak tento nápoj ovlivňuje psychiku nebo hubnutí?

Blesk.cz Hana Mašlíková hlásí: Konečně rozvedená!

Hana Mašlíková hlásí: Konečně rozvedená!

SportRevue.cz Zrádci a krysy! 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy! 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 4 nejvybíravější znamení zvěrokruhu: Komu není nic dost dobré?

4 nejvybíravější znamení zvěrokruhu: Komu není nic dost dobré?

Další doporučené recepty:

Dort s ovocem
Dort s ovocem
Dort s ovocem a želatinou
Dort s ovocem a želatinou
Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem
Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem
Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi
Dort se slaným karamelem a medovými…
Dort srdce
Dort srdce
Dort stracciatella s ricottou
Dort stracciatella s ricottou
  • Recepty.cz
  • Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact