Chci se zeptat, jestli můžu dát dvě patra korpusu nebo i tři patry. nerozteče se ten krém nebo tak něco???
Kukuřičný škrob . Solamyl je bramborový, Maizena je kukuřičný.
Kukuřičný škrob
Co je, Maizena :-) :-(
Co je to maizena???
nevim co to je maizena to bude nejaka picovina :-S
nejsem si jista, kdo znamkuje obtiznost, ale jestli tohle nekdo oznacil opravdu jako obtizne, pak je to amater...
výborný lehký dort.všem doporučuji. :-)
Nepodařilo se mi ušlehat ze dvou žloutků tu základní pěnu... Vznikly mi krystalky obalené vejcem....
Zuz,né každý má rád kupovaný korpus!
korpus nemá cenu dělat, radši si kupte
Tento recept znám a mate pravdu, krém je opravdu řídký a teče. Do 500 ml mléka se musí dát alespon 2 vanil. pudinky. Chuťově je ale výborný a dá se jíst i samotný třeba s piškotama či ovocem místo klasického pudinku. Korpus nedělám domácí ale používám kupovaný. Celkově to chutná výborně.
No hlavně je blbost vařit puding podle návodu na sáčku, do krému se musí dát do 500 ml mléka minimálně 1a půl prášku. Musí být uvařený krém hodně hustý ,jinak teče.
Ten postup je opravdu nesrozumitelně napsaný. Chybí zde i napsat pro jak velkou formu je dort dělán. Pustila jsem se do tohoto receptu,ale krém byl řidký,ač jsem pudink udělala hustý.Jak tedy dosáhnout dostatečné hustoty,aby se na talíři nerozlil??Jinak to bylo ovšem vynikající a všichni jsme si pochutnali.
Hmm vypadá zajímavě
Zbytek cukru se přidá do krému.Né do pudinku,zřídl by.Tak se ušlehá tuk,žloutky a cukr.Po vyšlehání se přidá pudink a smetana.
Najdu originál a recept doplníme, domnívám se, že pravdu má cicolina. Ještě to ověřím.
Ten cukr bude asi do krému, mělo tam asi být:utřeme máslo se žloutkem a zbylým cukrem, a ne tukem, ten tam nikde nezbývá.
to tedy je nesrozumitelny - chtelo by to presny postup a verim tomu,ze ten dort potom(kdyz se povede upect korpus)muze byt velmi dobry:)
Tento recept je vážně nesrozumitelný.
zbytok cukru bude asi na uvarenie pudingu,aspon tak si myslim:-))
Maizena je kukuřičný škrob. Koupíte v každém obchodě.
dobrý den, jsem začátečník a nevím co je maizena. moc děkuji za odpověď
Na pripravu korpusu potrebujeme 75g cukru potom nevim na co potrebuji celkem 150g cukru:-)