Do pěny utřeme žloutky se 75 g cukru a s vanilkovým cukrem. Přidáme mouku a maizenu. Ušleháme bílky se špetkou soli a jemně vmícháme do těsta. Vymažeme a vysypeme dortovou formu. Pečeme 20 minut při 180 °C. V 500 ml mléka uvaříme pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo se žloutkem a zbylým tukem. Po lžících vmícháme pudink a kysanou smetanu. Krémem potřeme vychladlý korpus a na něj vyrovnáme omyté a pokrájené ovoce. Podle návodu připravíme želatinu a polijeme jí ovoce.
nejsem si jista, kdo znamkuje obtiznost, ale jestli tohle nekdo oznacil opravdu jako obtizne, pak je to amater...
jana
|7. 3. 2011 19:40
výborný lehký dort.všem doporučuji. :-)
Michal Hřebačka
|2. 7. 2007 06:51
Nepodařilo se mi ušlehat ze dvou žloutků tu základní pěnu... Vznikly mi krystalky obalené vejcem....
Anonym
|11. 4. 2007 20:55
Zuz,né každý má rád kupovaný korpus!
zuz
|11. 4. 2007 19:32
korpus nemá cenu dělat, radši si kupte
lenacek
|7. 1. 2007 14:02
Tento recept znám a mate pravdu, krém je opravdu řídký a teče. Do 500 ml mléka se musí dát alespon 2 vanil. pudinky. Chuťově je ale výborný a dá se jíst i samotný třeba s piškotama či ovocem místo klasického pudinku. Korpus nedělám domácí ale používám kupovaný. Celkově to chutná výborně.
Věra
|31. 8. 2006 11:33
No hlavně je blbost vařit puding podle návodu na sáčku, do krému se musí dát do 500 ml mléka minimálně 1a půl prášku. Musí být uvařený krém hodně hustý ,jinak teče.
Lena
|5. 3. 2006 10:28
Ten postup je opravdu nesrozumitelně napsaný. Chybí zde i napsat pro jak velkou formu je dort dělán. Pustila jsem se do tohoto receptu,ale krém byl řidký,ač jsem pudink udělala hustý.Jak tedy dosáhnout dostatečné hustoty,aby se na talíři nerozlil??Jinak to bylo ovšem vynikající a všichni jsme si pochutnali.
Ludmila Slepičková
|12. 2. 2006 12:31
Hmm vypadá zajímavě
Marie Kudrnova
|5. 11. 2005 16:20
Zbytek cukru se přidá do krému.Né do pudinku,zřídl by.Tak se ušlehá tuk,žloutky a cukr.Po vyšlehání se přidá pudink a smetana.
Kuchařka on-line
|23. 8. 2005 17:15
Najdu originál a recept doplníme, domnívám se, že pravdu má cicolina. Ještě to ověřím.
cicolina
|23. 8. 2005 13:45
Ten cukr bude asi do krému, mělo tam asi být:utřeme máslo se žloutkem a zbylým cukrem, a ne tukem, ten tam nikde nezbývá.
debra
|23. 8. 2005 06:50
to tedy je nesrozumitelny - chtelo by to presny postup a verim tomu,ze ten dort potom(kdyz se povede upect korpus)muze byt velmi dobry
Lenka
|9. 4. 2005 18:38
Tento recept je vážně nesrozumitelný.
Kristin
|25. 12. 2004 23:18
zbytok cukru bude asi na uvarenie pudingu,aspon tak si myslim:-))
Kuchařka on-line
|16. 8. 2004 11:08
Maizena je kukuřičný škrob. Koupíte v každém obchodě.
lucie
|16. 8. 2004 11:05
dobrý den, jsem začátečník a nevím co je maizena. moc děkuji za odpověď
Slavo Slavo
|27. 7. 2004 12:46
Na pripravu korpusu potrebujeme 75g cukru potom nevim na co potrebuji celkem 150g cukru:-)