• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi
Napište svůj komentář k receptu

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g cukr krystal
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 50
      g maizena
    • 1
      špetka sůl
  • Krém
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 500
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      g máslo
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 500
      g jahody
    • 3
      ks kiwi
    • 1
      ks želatina

Postup přípravy receptu

1
Do pěny utřeme žloutky se 75 g cukru a s vanilkovým cukrem. Přidáme mouku a maizenu. Ušleháme bílky se špetkou soli a jemně vmícháme do těsta. Vymažeme a vysypeme dortovou formu. Pečeme 20 minut při 180 °C. V 500 ml mléka uvaříme pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo se žloutkem a zbylým tukem. Po lžících vmícháme pudink a kysanou smetanu. Krémem potřeme vychladlý korpus a na něj vyrovnáme omyté a pokrájené ovoce. Podle návodu připravíme želatinu a polijeme jí ovoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza | 26. 11. 2014 16:14

    Chci se zeptat, jestli můžu dát dvě patra korpusu nebo i tři patry. nerozteče se ten krém nebo tak něco???

  • svišť | 30. 4. 2013 12:31

    Kukuřičný škrob . Solamyl je bramborový, Maizena je kukuřičný.

  • Lucie | 4. 9. 2012 20:52

    Kukuřičný škrob

  • jana | 26. 8. 2012 15:41

    Co je, Maizena :-) :-(

  • Mmmmys | 29. 1. 2012 19:46

    Kukuřičný škrob :)

  • AneJank | 8. 10. 2011 21:14

    Co je to maizena???

  • zuzka | 25. 6. 2011 23:18

    nevim co to je maizena to bude nejaka picovina :-S

  • Tereza T
    Tereza T | 21. 4. 2011 11:31

    Opraveno, díky.

  • Gabin | 20. 4. 2011 22:49

    nejsem si jista, kdo znamkuje obtiznost, ale jestli tohle nekdo oznacil opravdu jako obtizne, pak je to amater...

  • jana | 7. 3. 2011 19:40

    výborný lehký dort.všem doporučuji. :-)

  • Michal Hřebačka | 2. 7. 2007 06:51

    Nepodařilo se mi ušlehat ze dvou žloutků tu základní pěnu... Vznikly mi krystalky obalené vejcem....

  • Anonym | 11. 4. 2007 20:55

    Zuz,né každý má rád kupovaný korpus!

  • zuz | 11. 4. 2007 19:32

    korpus nemá cenu dělat, radši si kupte

  • lenacek | 7. 1. 2007 14:02

    Tento recept znám a mate pravdu, krém je opravdu řídký a teče. Do 500 ml mléka se musí dát alespon 2 vanil. pudinky. Chuťově je ale výborný a dá se jíst i samotný třeba s piškotama či ovocem místo klasického pudinku. Korpus nedělám domácí ale používám kupovaný. Celkově to chutná výborně.

  • Věra | 31. 8. 2006 11:33

    No hlavně je blbost vařit puding podle návodu na sáčku, do krému se musí dát do 500 ml mléka minimálně 1a půl prášku. Musí být uvařený krém hodně hustý ,jinak teče.

  • Lena | 5. 3. 2006 10:28

    Ten postup je opravdu nesrozumitelně napsaný. Chybí zde i napsat pro jak velkou formu je dort dělán. Pustila jsem se do tohoto receptu,ale krém byl řidký,ač jsem pudink udělala hustý.Jak tedy dosáhnout dostatečné hustoty,aby se na talíři nerozlil??Jinak to bylo ovšem vynikající a všichni jsme si pochutnali.

  • Ludmila Slepičková | 12. 2. 2006 12:31

    Hmm vypadá zajímavě

  • Marie Kudrnova | 5. 11. 2005 16:20

    Zbytek cukru se přidá do krému.Né do pudinku,zřídl by.Tak se ušlehá tuk,žloutky a cukr.Po vyšlehání se přidá pudink a smetana.

  • Kuchařka on-line | 23. 8. 2005 17:15

    Najdu originál a recept doplníme, domnívám se, že pravdu má cicolina. Ještě to ověřím.

  • cicolina | 23. 8. 2005 13:45

    Ten cukr bude asi do krému, mělo tam asi být:utřeme máslo se žloutkem a zbylým cukrem, a ne tukem, ten tam nikde nezbývá.

  • debra | 23. 8. 2005 06:50

    to tedy je nesrozumitelny - chtelo by to presny postup a verim tomu,ze ten dort potom(kdyz se povede upect korpus)muze byt velmi dobry:)

  • Lenka | 9. 4. 2005 18:38

    Tento recept je vážně nesrozumitelný.

  • Kristin | 25. 12. 2004 23:18

    zbytok cukru bude asi na uvarenie pudingu,aspon tak si myslim:-))

  • Kuchařka on-line | 16. 8. 2004 11:08

    Maizena je kukuřičný škrob. Koupíte v každém obchodě.

  • lucie | 16. 8. 2004 11:05

    dobrý den, jsem začátečník a nevím co je maizena. moc děkuji za odpověď

  • Slavo Slavo | 27. 7. 2004 12:46

    Na pripravu korpusu potrebujeme 75g cukru potom nevim na co potrebuji celkem 150g cukru:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Květen Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jahody Kiwi Maizena Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Zakysaná smetana Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudle s cuketou a šunkou

Nudle s cuketou a šunkou

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

177
Dýňová tortila
Dýňová tortila
137
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
107
Máslové řízky
Máslové řízky
36
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Dort s ovocem
Dort s ovocem
Dort s ovocem a želatinou
Dort s ovocem a želatinou
Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem
Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem
Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi
Dort se slaným karamelem a medovými…
Dort srdce
Dort srdce
Dort stracciatella s ricottou
Dort stracciatella s ricottou
  • Recepty.cz
  • Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact