Z másla, cukrů a mouky vypracujeme hladké těsto. Pokud se drobí, po kapkách přidáváme vlažnou vodu a hněteme. Těsto necháme 30 minut odležet, pak ho vyválíme na pomoučněném stole a vyložíme s ním dortovou formu (i boky).
2
Pokrájenou rebarboru dáme na těsto, posypeme ji krupicovým a skořicovým cukrem (trochu skořicového si necháme na posypání tvarohu).
3
Tvaroh rozmícháme s cukrem a žloutky, pak vmícháme i tuhý sníh z bílků. Tvarohovou náplň naneseme na rebarboru, zlehka uhladíme a jemně zasypeme skořicovým cukrem.
4
Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu do zezlátnutí povrchu a okrajů těsta (cca 40 minut na 180 °C).
5
Dort je křehký, pikantní a nadýchaný, krájíme ho až po vychladnutí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Renata
|9. 5. 2017 19:27
Výborný šťavnatý dezert, chutná úžasně a v puse se jen rozplývá <3 děkuji za recept.
Markéta
|17. 5. 2016 07:44
Dort je opravdu výborný. Měla jsem chvíli strach, když se mi začal tvaroh v troubě zvedat a kulatit nahoru, ale po vyndání ven se zase hezky pomalu srovnal. Recept ráda zopakuji a děkuji za něj.