Smícháme 250 ml mléka, žloutky, solamyl a za stálého míchání zahříváme, až směs zhoustne na krém a začne probublávat. Dáme na chvíli stranou. 250 g čokolády rozpustíme v lázni a přidáme ke 150 g másla, které předtím vyšleháme. Máslo s čokoládou přidáme ke žloutkovému krému a dobře promícháme. Dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Zbylé mléko smícháme s vanilkovým cukrem a namáčíme v něm cukrářské piškoty, kterými poklademe dno formy. Piškoty pomažeme polovinou čokoládového krému a zakryjeme zbytkem máčených piškotů. Navrch rozetřeme zbytek krému, uhladíme a necháme ztuhnout. Ozdobíme zbytkem čokolády rozpuštěné s trochou másla, nepravidelně pokapat. Podáváme dobře vychlazené.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
bramborka
|12. 2. 2007 10:58
Když ono by to chtělo to vidět:-)Já jsem poprvé dala všechen čokoládový krém mezi vrstvy těch piškotů a vrch jsem už jen pocákala polevou,tak jsem si myslela (jako že "překvapení") ten mňam krém uvnitř.Zkuste..
Anonym
|12. 2. 2007 08:11
ani já ne, bramborko vysvětli:-) každopádně to vypadá dobře