Nejdříve si přichystáme karamel: 3 lžíce cukru rozpustíme v kastrůlku na karamel, až začne hnědnout do syta, nalejeme 150 ml mléka a chvilku povaříme za stálého míchání, až se karamel rozpustí, odstavíme a necháme chladnout. Ušleháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme mouku, vodu a ušlehaný sníh z bílků. Takto připravené těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané strouhankou formy na dort. Upečený korpus necháme chladnout.
2
Mezitím uvaříme pudink podle návodu a na studený korpus ho nalijeme a zase necháme chladnout. Do vysoké nádoby na šlehání nalijeme karamelové mléko, nasypeme šlehačku dr. Oetker a šleháme na vysokém stupni asi 3 minuty. Na vychladlý korpus s pudinkem natřeme ušlehanou karamelovou šlehačku a ozdobíme nastrouhanou čokoládou. Vše zůstane v dortové formě a nechá se v lednici vychladit.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena Pešková
|2. 11. 2007 19:40
Tak jsem si myslela , že si tenhle dort vyfotím a dám tady obrázek.Myslím, že patřím mezi zkušené kuchařky, je to nakonec mé povolání, ale že se mi tento dort tak nepovede ? Hrůza.Dva dny byly na přípravu,vše přesně podle postupu...šlehačka, pokud byla ve formě,tak měla formu, po rozepnutí kruhu, se krásně rozlila, a přetekla i z tácku, na který jsem formu umístila...jak v pohádce " Hrnečku vař ":Zítra čekám návštěvu, tak abych šla radši honem upéct alespoň štrůdl.
Helena Pešková
|2. 11. 2007 18:56
Tak jsem si myslela , že si tenhle dort vyfotím a dám tady obrázek.Myslím, že patžím mezi zkušené kuchařky, je to nakonec mé povolání, ale že se mi tento dort tak nepovede ? Hrůza.Dva dny byly na přípravu,vše přesně podle postupu...šlehačka, pokud byla ve formě,tak měla formu, po rozepnutí kruhu, se krásně rozlila, a přetekla i z tácku, na který jsem formu umístila...jak v pohádce " Hrnečku vař ":Zítra čekám návštěvu, tak abych šla radši honem upéct alespoň štrůdl.
Miloslava Benešová
|30. 10. 2007 15:25
Lusindo nejsi ani trochu kousavá já si to taky myslela a vyzkoušela jsem i jiné ingredience ale nebylo to bohužel ono jsem autorka receptu a mohu doporučit Miluška
Lusinda
|23. 10. 2007 15:36
Nechci být ani v nejmenším kousavá,ale neměl by se recept jmenovatPiškot ala Dr.Oetker?