Zavařenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka dejte do hrnce, zalijte vodou a 2,5 až 3 hodiny vařte.
2
Mezitím troubu předehřejte na 180°C, sušenky nadrťte najemno (případně je rozdrťte v robotu), přelijte lehce zchladlým máslem a prohněťte do kompaktní hmoty. Pak ji natlačte do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm s odnímatelným dnem. Hmota by měla zakrýt dno i boky. Dejte na 10-12 minut zapéct do předehřáté trouby. Poté nechte korpus zcela vychladnout.
3
Plechovku uvařeného mléka nechte zcela vychladnout. Pak ji otevřete, vzniklý karamel promíchejte vidličkou a přelijte korpus. Navrch naskládejte banány a dotuha ušlehanou smetanu smíchanou s cukrem.
4
Dort je nejlepší na druhý den, až když korpus nasaje vlhkost.
Výborné, jednoduché. Přidala bych o něco více másla, aby to lépe ztuhlo. Salko nastavit vanilkovým neoslazeným pudinkem. Hodně tak zmírníte sladkost samotného salka, jinak super recept! :-)
Gita
|6. 3. 2015 13:25
No, do toho bych nešla...samotné Salko je hrooozně sladké :-(