• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Dort s jezírkem
Napište svůj komentář k receptu

Dort s jezírkem

autor: vejvik3
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort s jezírkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Velký dortový korpus
    • 6
      ks vejce
    • 250
      g cukr krupice jemný
    • 240
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce černá káva
    • 90
      g škrobová moučka
    • 3
      lžíce voda studená
    • tuk nebo strouhanka
  • Malý dortový korpus
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce voda horká
    • 100
      g cukr krupice jemný
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 75
      g polohrubá mouka
    • 30
      g škrobová moučka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • tuk nebo strouhanka
  • Máslový krém
    • 250
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 300
      ml mléko
  • Dále
    • džem pikantní
    • 2
      balíček želatina
    • cukr krupice na želé - podle chuti
    • potravinářské barvivo modrá
    • marcipán figurky z ní vymodelované
    • tmavá čokoládová poleva
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Velký korpus: žloutky ušleháme za postupného přidávání horké vody a kávy, pak přidáme cukr a dále šleháme do pěny. Ušleháme pevný sníh z bílků a studené vody a spolu s moukou prosátou se škrobem a práškem do pečiva lehce vmícháme do žloutkové pěny. Těstem naplníme tukem vymazanou a moukou vysypanou formu a pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C asi 45 minut.
2
Malý korpus: celá vejce šleháme s horkou vodou do pěny, přidáme krupicový a vanilinový cukr a šleháme. Mouku smícháme se škobovou moučkou a práškem do pečiva a polovinu této směsi prosejeme do žloutků, lehce promícháme a přimícháme druhou polovinu moučné směsi. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi 35 minut.
3
Krém: z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladit. Změklé máslo našleháme s prosátým cukrem a postupně zašleháváme pudink.
4
Velký korpus 2x rozkrojíme, jeden plát potřeme džemem, druhý plát krémem, spojíme je do původního tvaru a povrch a strany natřeme krémem. Malý korpus vykrojíme (jezírko), korpusy sesadíme a strany horního vykrojeného korpusu také potřem krémem. Dort uložíme do chladu!Připravíme si cukrem ochucené želé a obarvíme ho namodro. Když začne tuhnout, naplníme malý korpus - jezírko. Doplníme vymodelované figurky a rákosím z čokolády.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Limetkový dort s okurkou

Limetkový dort s okurkou

Vynikající nepečený ovocný dort

Vynikající nepečený ovocný dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Templář2
    Templář2 | 27. 8. 2017 09:23

    Nádherný dort pro mladšího bratra. Měl obrovskou radost. :)

  • Templář2
    Templář2 | 2. 7. 2014 11:19

    Dort byl opravdu vynikající. Neměl jsem jen rybář, a proto jsem tam dal čerta s prutem. :-)

  • Templář2
    Templář2 | 2. 7. 2014 11:19

    Dort byl opravdu vynikající. Neměl jsem jen rybář, a proto jsem tam dal čerta s prutem. :-)

  • RENATA DUTKOVÁ | 24. 5. 2013 23:58

    Velice dobrý recept na dort.

  • MAGDAENA | 12. 9. 2011 15:41

    NOFUJ NO TO JE HUMUS MASOVA POLEVA :-| :'( :-S O:-) :-! :-$

  • MAGDAENA | 12. 9. 2011 15:41

    NOFUJ NO TO JE HUMUS MASOVA POLEVA :-| :'( :-S O:-) :-! :-$

  • Katka Maršálková | 19. 3. 2007 13:32

    taky nevim, proč by na konci receptu měl být zdroj, k čemu by to bylo? Nevidim v tom smysl...

  • Sona | 17. 3. 2007 16:00

    Pani Zite,Konecne nekdo pochopil, co jsem chtela rict. Dekuji. Krome toho si myslim, ze je nekdy lepsi najit recept na netu, protoze k nemu uz ma casto hodne vyjadreni, tak ho nezkousi jenom tak naoko. Navic nemusi kvuli jednomu receptu kupovat casopis, ve kterem je vic reklam a drbu nez vareni.

  • Petra Seibertová | 17. 3. 2007 10:28

    Není tak náhodou jedno,jestli je recept odtamtud,nebo odtamtud??? Mě by například bylo úplně jedno,jestli by byl na konci receptu napsaný zdroj,nebo ne....protože jde tady hlavně o to,aby byl recept dobrý!! Spíše pak pročítám komentáře k daným receptům a je mi šum a fuk,jestli ho někdo opsal z časopisu,nebo po nocích doma vymýšlel.

  • zita matejkova | 17. 3. 2007 09:26

    V našich kuchařských časopisech,které se dají normálně koupit,jsou skoro všechny recepty přeložené a bez zdroje a ještě za ně platíme.Vždyť celý národ peče Žravé řezy,Šalamouna apod. a zná snad někdo původního autora?

  • SB | 17. 3. 2007 03:27

    Ne Di,Ja si jenom myslim, ze je fajn ze se recepty pomoci netu dostanou kolem sveta. A nezalezi, kde clovek je a muze zkusit neco jineho. Asi jsem se nevyjadrila dostatecne presne. Netusila jsem, ze pichnu do vosiho hnizda. Joj to byl cardas.

  • Lenka Kristová | 16. 3. 2007 22:13

    Vlasto, je to prostě nádhera. Dík za inspiraci.

  • Hana Rožníčková | 16. 3. 2007 15:36

    Di, ještě jednou, psala jsem, když ZDROJ ZNÁME!!! Je jasné, že tam nebudu psát SOUSEDKA ZE 4. PATRA....

  • Di | 16. 3. 2007 15:30

    Sice souhlasím s tím, že by se zdroj receptu měl napsat, ale ne vždy je to zcela jasné. Co když má paní Vejvodová recept od tety Běty a ta od své neteře, která se ho naučila, když byla v roce 2004 v Kanadě od své tamní kamarádky a napsaný v nějakém časopise ho nikdy neviděla?

  • Hana Rožníčková | 16. 3. 2007 15:08

    Ale já si také myslím, že když známe zdroj odkud recept je, že by se měl napsat nakonec receptu.

  • Anonym | 16. 3. 2007 15:00

    Katko,také jsem dělala dort vášnivému rybáři,tatkovi :0)

  • Katka Maršálková | 16. 3. 2007 14:56

    hehe, mimochodem bych ho mohla udělat dědovi k narozkám - vášnivej rybář! :o) Ale to si ještě počkám...

  • Katka Maršálková | 16. 3. 2007 14:55

    Proč to všichni tak řešíte? Myslíte, že všechny recepty, který tady jsou, jsou jen domácí a vymyšlené? Já sem taky občas dám recept z Apetitu, Praktické ženy, od Oetkera, atd. a proč? Protože jsem je vyzkoušela, chutnají mi a chci se o ně podělit s ostatníma, který ty časopisy třeba neodebírají....Většina receptů je tady od někoho nebo z něčeho opsaná, tak nemusíte u každého receptu hned komentovat: "to jsem viděla tam a tam, a to je opsané z toho a toho..." Nechte si to pro sebe a nekažte ostatním radost!

  • eva | 16. 3. 2007 14:33

    nejen v canadian living, vysel i v casopise tady..

  • Anonym | 16. 3. 2007 08:59

    No vidíte a ted ho paní Vejvodová udělala tady v ČR,my víme,že vy tam máte všechno dřív :0)

  • Di | 16. 3. 2007 08:54

    No a co, SB? Proto nám snad bude chutnat méně?

  • SB | 16. 3. 2007 02:00

    Tenhle dort vysel v Canadian Living v roce 2003

  • Vlasta Vejvodova | 15. 3. 2007 15:31

    Už zase :0(((((,omlouvám se :0)))

  • Anonym | 15. 3. 2007 15:23

    Paní Poláková já si dělám marcipán ze sušeného mléka (plnotučné !!!!) a cukr moučky 1:1,kapku mandlové trestě,oleje,lžička medu a pár kapiček vody(s vodou opatrně,at nemáte z toho kaši).Před dvěma lety jsem si myslele,že neupeče ani bábovku,natož tento dort,a ejhle, mě to začlo bavit :0)

  • ANNA POLÁKOVÁ | 15. 3. 2007 14:42

    pane jo, kloubouk dolu, nádhera.Já se zmohla maximálně na panenku (obrácená bábovková forma). Na tohle bych asi neměla. Chci se zeptat jak děláte marcipán na figurky, u nás je málokdy k dostání hotová marcipánová hmota.

  • Monika | 15. 3. 2007 13:30

    Vlasti, musím tady na tebe ostatním prásknout, že na to, že jsi mladá (22 roků) a ještě k tomu nevyučená cukrářka, tak si myslím, že to opravdu zaslouží pochvalu. A nejen, že ten dort krásně vypadá, ale byl i mňam.

  • Tereza Jarčušková | 15. 3. 2007 13:12

    Vlastička, krásne:))))

  • Vlasta Vejvodova | 15. 3. 2007 12:08

    No fuj,už jsem to zase napsala anonymem!

  • Anonym | 15. 3. 2007 12:06

    Šárko,ale i všem moc děkuji za chválu.Ty figurky si dělám sama,chce to dost trpělivosti :0).Jak píšete,je to kvůli pevnosti.

  • Šárka Tkáčová | 15. 3. 2007 11:49

    Vlasti , oba dorty jsou opravdu moc hezké.Ty figurky si modelujete sama? To jste teda dobrá.Jen se chci zeptat,malý korpus šleháte klasicky , tak jak to dělám i já - celá vejce .Ale velký korpus děláte s bílky zvlášť. Má to být k vůli pevnosti nebo proč ? Díky

  • Světlana | 15. 3. 2007 10:54

    ...je to moc hezký...

  • ELA | 15. 3. 2007 10:54

    Vlasti, to je BOMBA!!!! klobouk dolu

  • Monika | 15. 3. 2007 10:33

    Vlasti, fakt krása.

  • Oli | 15. 3. 2007 10:32

    Co k tomu dodat? Prostě nádhera!

  • Kuchařka on-line | 15. 3. 2007 09:20

    Fotku budou, vydržte, nestíhám.

  • Vlasta Vejvodova | 15. 3. 2007 09:05

    kuchařko,kde jsou fotky ?Děkuji

  • cicolina | 15. 3. 2007 09:01

    Jé, to by si zasluhovalo i foto, stejně i ten dort s motýlkama....;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krupice Džem Kokos Marcipán Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Škrobová moučka Tmavá čokoládová poleva Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

69
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
33
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
29
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
29
Mrkvový dort rychlý
Mrkvový dort rychlý
23
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Dort Red Velvet
Dort Red Velvet
Dort s čokoládovým krémem
Dort s čokoládovým krémem
Dort s jablky a pudinkem
Dort s jablky a pudinkem
Dort s karamelem, banány a šlehačkou
Dort s karamelem, banány a šlehačkou
Dort s motýlky
Dort s motýlky
Dort s nutelovým krémem
Dort s nutelovým krémem
  • Recepty.cz
  • Dort s jezírkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact