• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dort s jezírkem
Napište svůj komentář k receptu

Dort s jezírkem

autor: vejvik3
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort s jezírkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Velký dortový korpus
    • 6
      ks vejce
    • 250
      g cukr krupice jemný
    • 240
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce černá káva
    • 90
      g škrobová moučka
    • 3
      lžíce voda studená
    • tuk nebo strouhanka
  • Malý dortový korpus
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce voda horká
    • 100
      g cukr krupice jemný
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 75
      g polohrubá mouka
    • 30
      g škrobová moučka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • tuk nebo strouhanka
  • Máslový krém
    • 250
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 300
      ml mléko
  • Dále
    • džem pikantní
    • 2
      balíček želatina
    • cukr krupice na želé - podle chuti
    • potravinářské barvivo modrá
    • marcipán figurky z ní vymodelované
    • tmavá čokoládová poleva
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Velký korpus: žloutky ušleháme za postupného přidávání horké vody a kávy, pak přidáme cukr a dále šleháme do pěny. Ušleháme pevný sníh z bílků a studené vody a spolu s moukou prosátou se škrobem a práškem do pečiva lehce vmícháme do žloutkové pěny. Těstem naplníme tukem vymazanou a moukou vysypanou formu a pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C asi 45 minut.
2
Malý korpus: celá vejce šleháme s horkou vodou do pěny, přidáme krupicový a vanilinový cukr a šleháme. Mouku smícháme se škobovou moučkou a práškem do pečiva a polovinu této směsi prosejeme do žloutků, lehce promícháme a přimícháme druhou polovinu moučné směsi. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi 35 minut.
3
Krém: z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladit. Změklé máslo našleháme s prosátým cukrem a postupně zašleháváme pudink.
4
Velký korpus 2x rozkrojíme, jeden plát potřeme džemem, druhý plát krémem, spojíme je do původního tvaru a povrch a strany natřeme krémem. Malý korpus vykrojíme (jezírko), korpusy sesadíme a strany horního vykrojeného korpusu také potřem krémem. Dort uložíme do chladu!Připravíme si cukrem ochucené želé a obarvíme ho namodro. Když začne tuhnout, naplníme malý korpus - jezírko. Doplníme vymodelované figurky a rákosím z čokolády.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

Kokosovo-ananasový dort / řez na poslední chvíli

Kokosovo-ananasový dort / řez na…

Vynikající nepečený ovocný dort

Vynikající nepečený ovocný dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Templář2
    Templář2 | 27. 8. 2017 09:23

    Nádherný dort pro mladšího bratra. Měl obrovskou radost. :)

  • Templář2
    Templář2 | 2. 7. 2014 11:19

    Dort byl opravdu vynikající. Neměl jsem jen rybář, a proto jsem tam dal čerta s prutem. :-)

  • Templář2
    Templář2 | 2. 7. 2014 11:19

    Dort byl opravdu vynikající. Neměl jsem jen rybář, a proto jsem tam dal čerta s prutem. :-)

  • RENATA DUTKOVÁ | 24. 5. 2013 23:58

    Velice dobrý recept na dort.

  • MAGDAENA | 12. 9. 2011 15:41

    NOFUJ NO TO JE HUMUS MASOVA POLEVA :-| :'( :-S O:-) :-! :-$

  • MAGDAENA | 12. 9. 2011 15:41

    NOFUJ NO TO JE HUMUS MASOVA POLEVA :-| :'( :-S O:-) :-! :-$

  • Katka Maršálková | 19. 3. 2007 13:32

    taky nevim, proč by na konci receptu měl být zdroj, k čemu by to bylo? Nevidim v tom smysl...

  • Sona | 17. 3. 2007 16:00

    Pani Zite,Konecne nekdo pochopil, co jsem chtela rict. Dekuji. Krome toho si myslim, ze je nekdy lepsi najit recept na netu, protoze k nemu uz ma casto hodne vyjadreni, tak ho nezkousi jenom tak naoko. Navic nemusi kvuli jednomu receptu kupovat casopis, ve kterem je vic reklam a drbu nez vareni.

  • Petra Seibertová | 17. 3. 2007 10:28

    Není tak náhodou jedno,jestli je recept odtamtud,nebo odtamtud??? Mě by například bylo úplně jedno,jestli by byl na konci receptu napsaný zdroj,nebo ne....protože jde tady hlavně o to,aby byl recept dobrý!! Spíše pak pročítám komentáře k daným receptům a je mi šum a fuk,jestli ho někdo opsal z časopisu,nebo po nocích doma vymýšlel.

  • zita matejkova | 17. 3. 2007 09:26

    V našich kuchařských časopisech,které se dají normálně koupit,jsou skoro všechny recepty přeložené a bez zdroje a ještě za ně platíme.Vždyť celý národ peče Žravé řezy,Šalamouna apod. a zná snad někdo původního autora?

  • SB | 17. 3. 2007 03:27

    Ne Di,Ja si jenom myslim, ze je fajn ze se recepty pomoci netu dostanou kolem sveta. A nezalezi, kde clovek je a muze zkusit neco jineho. Asi jsem se nevyjadrila dostatecne presne. Netusila jsem, ze pichnu do vosiho hnizda. Joj to byl cardas.

  • Lenka Kristová | 16. 3. 2007 22:13

    Vlasto, je to prostě nádhera. Dík za inspiraci.

  • Hana Rožníčková | 16. 3. 2007 15:36

    Di, ještě jednou, psala jsem, když ZDROJ ZNÁME!!! Je jasné, že tam nebudu psát SOUSEDKA ZE 4. PATRA....

  • Di | 16. 3. 2007 15:30

    Sice souhlasím s tím, že by se zdroj receptu měl napsat, ale ne vždy je to zcela jasné. Co když má paní Vejvodová recept od tety Běty a ta od své neteře, která se ho naučila, když byla v roce 2004 v Kanadě od své tamní kamarádky a napsaný v nějakém časopise ho nikdy neviděla?

  • Hana Rožníčková | 16. 3. 2007 15:08

    Ale já si také myslím, že když známe zdroj odkud recept je, že by se měl napsat nakonec receptu.

  • Anonym | 16. 3. 2007 15:00

    Katko,také jsem dělala dort vášnivému rybáři,tatkovi :0)

  • Katka Maršálková | 16. 3. 2007 14:56

    hehe, mimochodem bych ho mohla udělat dědovi k narozkám - vášnivej rybář! :o) Ale to si ještě počkám...

  • Katka Maršálková | 16. 3. 2007 14:55

    Proč to všichni tak řešíte? Myslíte, že všechny recepty, který tady jsou, jsou jen domácí a vymyšlené? Já sem taky občas dám recept z Apetitu, Praktické ženy, od Oetkera, atd. a proč? Protože jsem je vyzkoušela, chutnají mi a chci se o ně podělit s ostatníma, který ty časopisy třeba neodebírají....Většina receptů je tady od někoho nebo z něčeho opsaná, tak nemusíte u každého receptu hned komentovat: "to jsem viděla tam a tam, a to je opsané z toho a toho..." Nechte si to pro sebe a nekažte ostatním radost!

  • eva | 16. 3. 2007 14:33

    nejen v canadian living, vysel i v casopise tady..

  • Anonym | 16. 3. 2007 08:59

    No vidíte a ted ho paní Vejvodová udělala tady v ČR,my víme,že vy tam máte všechno dřív :0)

  • Di | 16. 3. 2007 08:54

    No a co, SB? Proto nám snad bude chutnat méně?

  • SB | 16. 3. 2007 02:00

    Tenhle dort vysel v Canadian Living v roce 2003

  • Vlasta Vejvodova | 15. 3. 2007 15:31

    Už zase :0(((((,omlouvám se :0)))

  • Anonym | 15. 3. 2007 15:23

    Paní Poláková já si dělám marcipán ze sušeného mléka (plnotučné !!!!) a cukr moučky 1:1,kapku mandlové trestě,oleje,lžička medu a pár kapiček vody(s vodou opatrně,at nemáte z toho kaši).Před dvěma lety jsem si myslele,že neupeče ani bábovku,natož tento dort,a ejhle, mě to začlo bavit :0)

  • ANNA POLÁKOVÁ | 15. 3. 2007 14:42

    pane jo, kloubouk dolu, nádhera.Já se zmohla maximálně na panenku (obrácená bábovková forma). Na tohle bych asi neměla. Chci se zeptat jak děláte marcipán na figurky, u nás je málokdy k dostání hotová marcipánová hmota.

  • Monika | 15. 3. 2007 13:30

    Vlasti, musím tady na tebe ostatním prásknout, že na to, že jsi mladá (22 roků) a ještě k tomu nevyučená cukrářka, tak si myslím, že to opravdu zaslouží pochvalu. A nejen, že ten dort krásně vypadá, ale byl i mňam.

  • Tereza Jarčušková | 15. 3. 2007 13:12

    Vlastička, krásne:))))

  • Vlasta Vejvodova | 15. 3. 2007 12:08

    No fuj,už jsem to zase napsala anonymem!

  • Anonym | 15. 3. 2007 12:06

    Šárko,ale i všem moc děkuji za chválu.Ty figurky si dělám sama,chce to dost trpělivosti :0).Jak píšete,je to kvůli pevnosti.

  • Šárka Tkáčová | 15. 3. 2007 11:49

    Vlasti , oba dorty jsou opravdu moc hezké.Ty figurky si modelujete sama? To jste teda dobrá.Jen se chci zeptat,malý korpus šleháte klasicky , tak jak to dělám i já - celá vejce .Ale velký korpus děláte s bílky zvlášť. Má to být k vůli pevnosti nebo proč ? Díky

  • Světlana | 15. 3. 2007 10:54

    ...je to moc hezký...

  • ELA | 15. 3. 2007 10:54

    Vlasti, to je BOMBA!!!! klobouk dolu

  • Monika | 15. 3. 2007 10:33

    Vlasti, fakt krása.

  • Oli | 15. 3. 2007 10:32

    Co k tomu dodat? Prostě nádhera!

  • Kuchařka on-line | 15. 3. 2007 09:20

    Fotku budou, vydržte, nestíhám.

  • Vlasta Vejvodova | 15. 3. 2007 09:05

    kuchařko,kde jsou fotky ?Děkuji

  • cicolina | 15. 3. 2007 09:01

    Jé, to by si zasluhovalo i foto, stejně i ten dort s motýlkama....;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krupice Džem Kokos Marcipán Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Škrobová moučka Tmavá čokoládová poleva Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Smažený sýr bez smažení

Smažený sýr bez smažení

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

289
Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové špagety s…
163
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
56
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
46
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Dort Red Velvet
Dort Red Velvet
Dort s čokoládovým krémem
Dort s čokoládovým krémem
Dort s jablky a pudinkem
Dort s jablky a pudinkem
Dort s karamelem, banány a šlehačkou
Dort s karamelem, banány a šlehačkou
Dort s motýlky
Dort s motýlky
Dort s nutelovým krémem
Dort s nutelovým krémem
  • Recepty.cz
  • Dort s jezírkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact