• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dort s jezírkem
Napište svůj komentář k receptu

Dort s jezírkem

autor: vejvik3
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort s jezírkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Velký dortový korpus
    • 6
      ks vejce
    • 250
      g cukr krupice jemný
    • 240
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce černá káva
    • 90
      g škrobová moučka
    • 3
      lžíce voda studená
    • tuk nebo strouhanka
  • Malý dortový korpus
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce voda horká
    • 100
      g cukr krupice jemný
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 75
      g polohrubá mouka
    • 30
      g škrobová moučka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • tuk nebo strouhanka
  • Máslový krém
    • 250
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 300
      ml mléko
  • Dále
    • džem pikantní
    • 2
      balíček želatina
    • cukr krupice na želé - podle chuti
    • potravinářské barvivo modrá
    • marcipán figurky z ní vymodelované
    • tmavá čokoládová poleva
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Velký korpus: žloutky ušleháme za postupného přidávání horké vody a kávy, pak přidáme cukr a dále šleháme do pěny. Ušleháme pevný sníh z bílků a studené vody a spolu s moukou prosátou se škrobem a práškem do pečiva lehce vmícháme do žloutkové pěny. Těstem naplníme tukem vymazanou a moukou vysypanou formu a pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C asi 45 minut.
2
Malý korpus: celá vejce šleháme s horkou vodou do pěny, přidáme krupicový a vanilinový cukr a šleháme. Mouku smícháme se škobovou moučkou a práškem do pečiva a polovinu této směsi prosejeme do žloutků, lehce promícháme a přimícháme druhou polovinu moučné směsi. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi 35 minut.
3
Krém: z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladit. Změklé máslo našleháme s prosátým cukrem a postupně zašleháváme pudink.
4
Velký korpus 2x rozkrojíme, jeden plát potřeme džemem, druhý plát krémem, spojíme je do původního tvaru a povrch a strany natřeme krémem. Malý korpus vykrojíme (jezírko), korpusy sesadíme a strany horního vykrojeného korpusu také potřem krémem. Dort uložíme do chladu!Připravíme si cukrem ochucené želé a obarvíme ho namodro. Když začne tuhnout, naplníme malý korpus - jezírko. Doplníme vymodelované figurky a rákosím z čokolády.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Asterixův dort

Asterixův dort

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Templář2
    Templář2 | 27. 8. 2017 09:23

    Nádherný dort pro mladšího bratra. Měl obrovskou radost. :)

  • Templář2
    Templář2 | 2. 7. 2014 11:19

    Dort byl opravdu vynikající. Neměl jsem jen rybář, a proto jsem tam dal čerta s prutem. :-)

  • Templář2
    Templář2 | 2. 7. 2014 11:19

    Dort byl opravdu vynikající. Neměl jsem jen rybář, a proto jsem tam dal čerta s prutem. :-)

  • RENATA DUTKOVÁ | 24. 5. 2013 23:58

    Velice dobrý recept na dort.

  • MAGDAENA | 12. 9. 2011 15:41

    NOFUJ NO TO JE HUMUS MASOVA POLEVA :-| :'( :-S O:-) :-! :-$

  • MAGDAENA | 12. 9. 2011 15:41

    NOFUJ NO TO JE HUMUS MASOVA POLEVA :-| :'( :-S O:-) :-! :-$

  • Katka Maršálková | 19. 3. 2007 13:32

    taky nevim, proč by na konci receptu měl být zdroj, k čemu by to bylo? Nevidim v tom smysl...

  • Sona | 17. 3. 2007 16:00

    Pani Zite,Konecne nekdo pochopil, co jsem chtela rict. Dekuji. Krome toho si myslim, ze je nekdy lepsi najit recept na netu, protoze k nemu uz ma casto hodne vyjadreni, tak ho nezkousi jenom tak naoko. Navic nemusi kvuli jednomu receptu kupovat casopis, ve kterem je vic reklam a drbu nez vareni.

  • Petra Seibertová | 17. 3. 2007 10:28

    Není tak náhodou jedno,jestli je recept odtamtud,nebo odtamtud??? Mě by například bylo úplně jedno,jestli by byl na konci receptu napsaný zdroj,nebo ne....protože jde tady hlavně o to,aby byl recept dobrý!! Spíše pak pročítám komentáře k daným receptům a je mi šum a fuk,jestli ho někdo opsal z časopisu,nebo po nocích doma vymýšlel.

  • zita matejkova | 17. 3. 2007 09:26

    V našich kuchařských časopisech,které se dají normálně koupit,jsou skoro všechny recepty přeložené a bez zdroje a ještě za ně platíme.Vždyť celý národ peče Žravé řezy,Šalamouna apod. a zná snad někdo původního autora?

  • SB | 17. 3. 2007 03:27

    Ne Di,Ja si jenom myslim, ze je fajn ze se recepty pomoci netu dostanou kolem sveta. A nezalezi, kde clovek je a muze zkusit neco jineho. Asi jsem se nevyjadrila dostatecne presne. Netusila jsem, ze pichnu do vosiho hnizda. Joj to byl cardas.

  • Lenka Kristová | 16. 3. 2007 22:13

    Vlasto, je to prostě nádhera. Dík za inspiraci.

  • Hana Rožníčková | 16. 3. 2007 15:36

    Di, ještě jednou, psala jsem, když ZDROJ ZNÁME!!! Je jasné, že tam nebudu psát SOUSEDKA ZE 4. PATRA....

  • Di | 16. 3. 2007 15:30

    Sice souhlasím s tím, že by se zdroj receptu měl napsat, ale ne vždy je to zcela jasné. Co když má paní Vejvodová recept od tety Běty a ta od své neteře, která se ho naučila, když byla v roce 2004 v Kanadě od své tamní kamarádky a napsaný v nějakém časopise ho nikdy neviděla?

  • Hana Rožníčková | 16. 3. 2007 15:08

    Ale já si také myslím, že když známe zdroj odkud recept je, že by se měl napsat nakonec receptu.

  • Anonym | 16. 3. 2007 15:00

    Katko,také jsem dělala dort vášnivému rybáři,tatkovi :0)

  • Katka Maršálková | 16. 3. 2007 14:56

    hehe, mimochodem bych ho mohla udělat dědovi k narozkám - vášnivej rybář! :o) Ale to si ještě počkám...

  • Katka Maršálková | 16. 3. 2007 14:55

    Proč to všichni tak řešíte? Myslíte, že všechny recepty, který tady jsou, jsou jen domácí a vymyšlené? Já sem taky občas dám recept z Apetitu, Praktické ženy, od Oetkera, atd. a proč? Protože jsem je vyzkoušela, chutnají mi a chci se o ně podělit s ostatníma, který ty časopisy třeba neodebírají....Většina receptů je tady od někoho nebo z něčeho opsaná, tak nemusíte u každého receptu hned komentovat: "to jsem viděla tam a tam, a to je opsané z toho a toho..." Nechte si to pro sebe a nekažte ostatním radost!

  • eva | 16. 3. 2007 14:33

    nejen v canadian living, vysel i v casopise tady..

  • Anonym | 16. 3. 2007 08:59

    No vidíte a ted ho paní Vejvodová udělala tady v ČR,my víme,že vy tam máte všechno dřív :0)

  • Di | 16. 3. 2007 08:54

    No a co, SB? Proto nám snad bude chutnat méně?

  • SB | 16. 3. 2007 02:00

    Tenhle dort vysel v Canadian Living v roce 2003

  • Vlasta Vejvodova | 15. 3. 2007 15:31

    Už zase :0(((((,omlouvám se :0)))

  • Anonym | 15. 3. 2007 15:23

    Paní Poláková já si dělám marcipán ze sušeného mléka (plnotučné !!!!) a cukr moučky 1:1,kapku mandlové trestě,oleje,lžička medu a pár kapiček vody(s vodou opatrně,at nemáte z toho kaši).Před dvěma lety jsem si myslele,že neupeče ani bábovku,natož tento dort,a ejhle, mě to začlo bavit :0)

  • ANNA POLÁKOVÁ | 15. 3. 2007 14:42

    pane jo, kloubouk dolu, nádhera.Já se zmohla maximálně na panenku (obrácená bábovková forma). Na tohle bych asi neměla. Chci se zeptat jak děláte marcipán na figurky, u nás je málokdy k dostání hotová marcipánová hmota.

  • Monika | 15. 3. 2007 13:30

    Vlasti, musím tady na tebe ostatním prásknout, že na to, že jsi mladá (22 roků) a ještě k tomu nevyučená cukrářka, tak si myslím, že to opravdu zaslouží pochvalu. A nejen, že ten dort krásně vypadá, ale byl i mňam.

  • Tereza Jarčušková | 15. 3. 2007 13:12

    Vlastička, krásne:))))

  • Vlasta Vejvodova | 15. 3. 2007 12:08

    No fuj,už jsem to zase napsala anonymem!

  • Anonym | 15. 3. 2007 12:06

    Šárko,ale i všem moc děkuji za chválu.Ty figurky si dělám sama,chce to dost trpělivosti :0).Jak píšete,je to kvůli pevnosti.

  • Šárka Tkáčová | 15. 3. 2007 11:49

    Vlasti , oba dorty jsou opravdu moc hezké.Ty figurky si modelujete sama? To jste teda dobrá.Jen se chci zeptat,malý korpus šleháte klasicky , tak jak to dělám i já - celá vejce .Ale velký korpus děláte s bílky zvlášť. Má to být k vůli pevnosti nebo proč ? Díky

  • Světlana | 15. 3. 2007 10:54

    ...je to moc hezký...

  • ELA | 15. 3. 2007 10:54

    Vlasti, to je BOMBA!!!! klobouk dolu

  • Monika | 15. 3. 2007 10:33

    Vlasti, fakt krása.

  • Oli | 15. 3. 2007 10:32

    Co k tomu dodat? Prostě nádhera!

  • Kuchařka on-line | 15. 3. 2007 09:20

    Fotku budou, vydržte, nestíhám.

  • Vlasta Vejvodova | 15. 3. 2007 09:05

    kuchařko,kde jsou fotky ?Děkuji

  • cicolina | 15. 3. 2007 09:01

    Jé, to by si zasluhovalo i foto, stejně i ten dort s motýlkama....;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krupice Džem Kokos Marcipán Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Škrobová moučka Tmavá čokoládová poleva Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Křenová omáčka s vejcem

Křenová omáčka s vejcem

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

36
Dýňová tortila
Dýňová tortila
28
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
25
Máslové řízky
Máslové řízky
14
Italské kuře
Italské kuře
11
Bramborový ježek
Bramborový ježek

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Dort Red Velvet
Dort Red Velvet
Dort s čokoládovým krémem
Dort s čokoládovým krémem
Dort s jablky a pudinkem
Dort s jablky a pudinkem
Dort s karamelem, banány a šlehačkou
Dort s karamelem, banány a šlehačkou
Dort s motýlky
Dort s motýlky
Dort s nutelovým krémem
Dort s nutelovým krémem
  • Recepty.cz
  • Dort s jezírkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact