• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort s jezírkem
Napište svůj komentář k receptu

Dort s jezírkem

autor: vejvik3
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort s jezírkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Velký dortový korpus
    • 6
      ks vejce
    • 250
      g cukr krupice jemný
    • 240
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce černá káva
    • 90
      g škrobová moučka
    • 3
      lžíce voda studená
    • tuk nebo strouhanka
  • Malý dortový korpus
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce voda horká
    • 100
      g cukr krupice jemný
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 75
      g polohrubá mouka
    • 30
      g škrobová moučka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • tuk nebo strouhanka
  • Máslový krém
    • 250
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 300
      ml mléko
  • Dále
    • džem pikantní
    • 2
      balíček želatina
    • cukr krupice na želé - podle chuti
    • potravinářské barvivo modrá
    • marcipán figurky z ní vymodelované
    • tmavá čokoládová poleva
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Velký korpus: žloutky ušleháme za postupného přidávání horké vody a kávy, pak přidáme cukr a dále šleháme do pěny. Ušleháme pevný sníh z bílků a studené vody a spolu s moukou prosátou se škrobem a práškem do pečiva lehce vmícháme do žloutkové pěny. Těstem naplníme tukem vymazanou a moukou vysypanou formu a pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C asi 45 minut.
2
Malý korpus: celá vejce šleháme s horkou vodou do pěny, přidáme krupicový a vanilinový cukr a šleháme. Mouku smícháme se škobovou moučkou a práškem do pečiva a polovinu této směsi prosejeme do žloutků, lehce promícháme a přimícháme druhou polovinu moučné směsi. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi 35 minut.
3
Krém: z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladit. Změklé máslo našleháme s prosátým cukrem a postupně zašleháváme pudink.
4
Velký korpus 2x rozkrojíme, jeden plát potřeme džemem, druhý plát krémem, spojíme je do původního tvaru a povrch a strany natřeme krémem. Malý korpus vykrojíme (jezírko), korpusy sesadíme a strany horního vykrojeného korpusu také potřem krémem. Dort uložíme do chladu!Připravíme si cukrem ochucené želé a obarvíme ho namodro. Když začne tuhnout, naplníme malý korpus - jezírko. Doplníme vymodelované figurky a rákosím z čokolády.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

Černobílý vánoční dort

Černobílý vánoční dort

Asterixův dort

Asterixův dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Templář2
    Templář2 | 27. 8. 2017 09:23

    Nádherný dort pro mladšího bratra. Měl obrovskou radost. :)

  • Templář2
    Templář2 | 2. 7. 2014 11:19

    Dort byl opravdu vynikající. Neměl jsem jen rybář, a proto jsem tam dal čerta s prutem. :-)

  • Templář2
    Templář2 | 2. 7. 2014 11:19

    Dort byl opravdu vynikající. Neměl jsem jen rybář, a proto jsem tam dal čerta s prutem. :-)

  • RENATA DUTKOVÁ | 24. 5. 2013 23:58

    Velice dobrý recept na dort.

  • MAGDAENA | 12. 9. 2011 15:41

    NOFUJ NO TO JE HUMUS MASOVA POLEVA :-| :'( :-S O:-) :-! :-$

  • MAGDAENA | 12. 9. 2011 15:41

    NOFUJ NO TO JE HUMUS MASOVA POLEVA :-| :'( :-S O:-) :-! :-$

  • Katka Maršálková | 19. 3. 2007 13:32

    taky nevim, proč by na konci receptu měl být zdroj, k čemu by to bylo? Nevidim v tom smysl...

  • Sona | 17. 3. 2007 16:00

    Pani Zite,Konecne nekdo pochopil, co jsem chtela rict. Dekuji. Krome toho si myslim, ze je nekdy lepsi najit recept na netu, protoze k nemu uz ma casto hodne vyjadreni, tak ho nezkousi jenom tak naoko. Navic nemusi kvuli jednomu receptu kupovat casopis, ve kterem je vic reklam a drbu nez vareni.

  • Petra Seibertová | 17. 3. 2007 10:28

    Není tak náhodou jedno,jestli je recept odtamtud,nebo odtamtud??? Mě by například bylo úplně jedno,jestli by byl na konci receptu napsaný zdroj,nebo ne....protože jde tady hlavně o to,aby byl recept dobrý!! Spíše pak pročítám komentáře k daným receptům a je mi šum a fuk,jestli ho někdo opsal z časopisu,nebo po nocích doma vymýšlel.

  • zita matejkova | 17. 3. 2007 09:26

    V našich kuchařských časopisech,které se dají normálně koupit,jsou skoro všechny recepty přeložené a bez zdroje a ještě za ně platíme.Vždyť celý národ peče Žravé řezy,Šalamouna apod. a zná snad někdo původního autora?

  • SB | 17. 3. 2007 03:27

    Ne Di,Ja si jenom myslim, ze je fajn ze se recepty pomoci netu dostanou kolem sveta. A nezalezi, kde clovek je a muze zkusit neco jineho. Asi jsem se nevyjadrila dostatecne presne. Netusila jsem, ze pichnu do vosiho hnizda. Joj to byl cardas.

  • Lenka Kristová | 16. 3. 2007 22:13

    Vlasto, je to prostě nádhera. Dík za inspiraci.

  • Hana Rožníčková | 16. 3. 2007 15:36

    Di, ještě jednou, psala jsem, když ZDROJ ZNÁME!!! Je jasné, že tam nebudu psát SOUSEDKA ZE 4. PATRA....

  • Di | 16. 3. 2007 15:30

    Sice souhlasím s tím, že by se zdroj receptu měl napsat, ale ne vždy je to zcela jasné. Co když má paní Vejvodová recept od tety Běty a ta od své neteře, která se ho naučila, když byla v roce 2004 v Kanadě od své tamní kamarádky a napsaný v nějakém časopise ho nikdy neviděla?

  • Hana Rožníčková | 16. 3. 2007 15:08

    Ale já si také myslím, že když známe zdroj odkud recept je, že by se měl napsat nakonec receptu.

  • Anonym | 16. 3. 2007 15:00

    Katko,také jsem dělala dort vášnivému rybáři,tatkovi :0)

  • Katka Maršálková | 16. 3. 2007 14:56

    hehe, mimochodem bych ho mohla udělat dědovi k narozkám - vášnivej rybář! :o) Ale to si ještě počkám...

  • Katka Maršálková | 16. 3. 2007 14:55

    Proč to všichni tak řešíte? Myslíte, že všechny recepty, který tady jsou, jsou jen domácí a vymyšlené? Já sem taky občas dám recept z Apetitu, Praktické ženy, od Oetkera, atd. a proč? Protože jsem je vyzkoušela, chutnají mi a chci se o ně podělit s ostatníma, který ty časopisy třeba neodebírají....Většina receptů je tady od někoho nebo z něčeho opsaná, tak nemusíte u každého receptu hned komentovat: "to jsem viděla tam a tam, a to je opsané z toho a toho..." Nechte si to pro sebe a nekažte ostatním radost!

  • eva | 16. 3. 2007 14:33

    nejen v canadian living, vysel i v casopise tady..

  • Anonym | 16. 3. 2007 08:59

    No vidíte a ted ho paní Vejvodová udělala tady v ČR,my víme,že vy tam máte všechno dřív :0)

  • Di | 16. 3. 2007 08:54

    No a co, SB? Proto nám snad bude chutnat méně?

  • SB | 16. 3. 2007 02:00

    Tenhle dort vysel v Canadian Living v roce 2003

  • Vlasta Vejvodova | 15. 3. 2007 15:31

    Už zase :0(((((,omlouvám se :0)))

  • Anonym | 15. 3. 2007 15:23

    Paní Poláková já si dělám marcipán ze sušeného mléka (plnotučné !!!!) a cukr moučky 1:1,kapku mandlové trestě,oleje,lžička medu a pár kapiček vody(s vodou opatrně,at nemáte z toho kaši).Před dvěma lety jsem si myslele,že neupeče ani bábovku,natož tento dort,a ejhle, mě to začlo bavit :0)

  • ANNA POLÁKOVÁ | 15. 3. 2007 14:42

    pane jo, kloubouk dolu, nádhera.Já se zmohla maximálně na panenku (obrácená bábovková forma). Na tohle bych asi neměla. Chci se zeptat jak děláte marcipán na figurky, u nás je málokdy k dostání hotová marcipánová hmota.

  • Monika | 15. 3. 2007 13:30

    Vlasti, musím tady na tebe ostatním prásknout, že na to, že jsi mladá (22 roků) a ještě k tomu nevyučená cukrářka, tak si myslím, že to opravdu zaslouží pochvalu. A nejen, že ten dort krásně vypadá, ale byl i mňam.

  • Tereza Jarčušková | 15. 3. 2007 13:12

    Vlastička, krásne:))))

  • Vlasta Vejvodova | 15. 3. 2007 12:08

    No fuj,už jsem to zase napsala anonymem!

  • Anonym | 15. 3. 2007 12:06

    Šárko,ale i všem moc děkuji za chválu.Ty figurky si dělám sama,chce to dost trpělivosti :0).Jak píšete,je to kvůli pevnosti.

  • Šárka Tkáčová | 15. 3. 2007 11:49

    Vlasti , oba dorty jsou opravdu moc hezké.Ty figurky si modelujete sama? To jste teda dobrá.Jen se chci zeptat,malý korpus šleháte klasicky , tak jak to dělám i já - celá vejce .Ale velký korpus děláte s bílky zvlášť. Má to být k vůli pevnosti nebo proč ? Díky

  • Světlana | 15. 3. 2007 10:54

    ...je to moc hezký...

  • ELA | 15. 3. 2007 10:54

    Vlasti, to je BOMBA!!!! klobouk dolu

  • Monika | 15. 3. 2007 10:33

    Vlasti, fakt krása.

  • Oli | 15. 3. 2007 10:32

    Co k tomu dodat? Prostě nádhera!

  • Kuchařka on-line | 15. 3. 2007 09:20

    Fotku budou, vydržte, nestíhám.

  • Vlasta Vejvodova | 15. 3. 2007 09:05

    kuchařko,kde jsou fotky ?Děkuji

  • cicolina | 15. 3. 2007 09:01

    Jé, to by si zasluhovalo i foto, stejně i ten dort s motýlkama....;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krupice Džem Kokos Marcipán Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Škrobová moučka Tmavá čokoládová poleva Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Halali-smetanová omáčka po našem

Halali-smetanová omáčka po našem

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
17
Masové kostky s bedlovou omáčkou
Masové kostky s bedlovou…
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Dort Red Velvet
Dort Red Velvet
Dort s čokoládovým krémem
Dort s čokoládovým krémem
Dort s jablky a pudinkem
Dort s jablky a pudinkem
Dort s karamelem, banány a šlehačkou
Dort s karamelem, banány a šlehačkou
Dort s motýlky
Dort s motýlky
Dort s nutelovým krémem
Dort s nutelovým krémem
  • Recepty.cz
  • Dort s jezírkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact