tuk
a mouka na vymazání a vysypání kulaté formy 22 cm
Dále:
30
ks
dětské piškoty
cca
300
g
jablka
1
ks
skořicový cukr
nebo vanilkový
0,50
l
mléko
1
ks
vanilkový pudink
2
lžíce
cukr krupice
Postup přípravy receptu
1
Vypracujeme těsto, které dáme na půl hodiny do chladna odpočinout. Pak na pomoučněném stole vyválíme z větší části těsta plát, který opatrně přeneseme do vymazané formy.
2
Na dno těsta naskládáme piškoty, které zasypeme jablky (doporučuji kyselejší), posypeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem. Jablka polijeme uvařeným horkým pudinkem z mléka cukru a pudinku. Pudink zakryjeme zbylým těstem, které si rozválíme do potřebné velikosti.
3
Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu, pečeme dorůžova. Pak necháme vychladnout a proležet - nejlépe 24 hodin před podáváním. Dozdobit před podáváním můžeme šlehačkou nebo posypat moučkovým cukrem s vanilkou.
4
* Na jablka můžeme nasypat dle chuti ořechy, kokos nebo rozinky.
Tenhle typ moučníků máme moc rádi. Nepřejí se, protože čím je starší, tím je lepší a tím nemyslím, že by vydržel moc dlouho. Navíc není přeslazený a těsto se může udělat i dia.
radek
|17. 2. 2013 09:17
:-D
MatkaKatka
|2. 6. 2012 23:17
Super je druhý den, je dobré ho udělat předem ;-) :-) :-*
baffy
|10. 3. 2012 20:40
zvlhnout :-D
baffy
|10. 3. 2012 20:39
druhý den je super, musi se nechat vyhnout ;-) :-*