Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej a vodu, mouku s kakaem a kypřidlem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do kulaté formy (20-22 cm) a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 12 minut. Vyzkoušíme špejlí. Korpus necháme vychladnout.
2
Tvaroh vyšleháme s cukrem, vlijeme na páře nebo v mikrovlnce rozpuštěné ledové kaštany smíchané s oříškem másla. Nakonec přidáme ušlehanou smetanu a vymícháme vše v hladký krém.
3
Krémem rovnoměrně potřeme korpus, posypeme kakaem a dáme vychladit a proležet.
4
Pokud máme rádi vysoké dorty a nebo máme větší dortovou formu, použijeme dvojnásobné množství uvedených surovin jak na těsto, tak i na krém.
Dobrý den našla jsem tento moučník,vypadá pěkně,vyzkouším ho,chci udělat pro syna nějakou dobrotu na víkend
Martina
|23. 11. 2014 14:27
Dort je výborný a tak jednoduchý! :-) jen jsem do krému přidala hořké kaštany a pikao a ještě jednu vyšlehanou šlehačku se ztužovačem :)
market
|17. 7. 2014 17:08
Děkuji. Dělala jsem ho pro kamarádku (takže jsem měla jenom jeden pokus :) a nakonec jsem upekla dvě těsta a mezi ně dala krém, který byt z jedné dávky. Dort jsem posypala cukrem se skořicí a na vnitřní korpus dala jahodovou marmeládu.
Dort měl veliký úspěch a byla jsem tím povýšena na pozici hlavní cukrářky v kamarádčině rodině. ;)
...pokud chcete mít dort vysoký, udělejte těsto z dvojité dávky (nebo alespoň ze třech vajec) a krém také ...pak můžete dort i prokrojit ...my dáváme přednost nižším dezertům, kde je dostatek krému na nižším korpusu
market
|13. 7. 2014 13:13
Chtěla bych se zeptat, jak je dort po dodělání vysoký, když ho peču z jedné dávky. :) Děkuji za odpověď.
Anonymous
|11. 6. 2014 12:59
zmrzlina
Pavča
|30. 5. 2014 11:28
Vyzkoušela jsem dort byl výborný . Všem chutnal :)