• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Dort pro mlsouny
Napište svůj komentář k receptu

Dort pro mlsouny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort pro mlsouny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g cukr
    • 4
      lžíce voda
    • 120
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 8
      ks broskvový kompot půlky
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 0,50
      balíček želatina
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      dl vodka nebo bílý rům

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připavíme piškotové těsto. Ze 4 bílků si ušleháme sníh. Žloutky, cukr utřeme po pěny, přidáme 4 lžíce vody, 4 lžíce oleje, hladkou mouku a 1/2 prášku do pečiva. Poté ručně a jemně vmícháme již připravený sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme do zlatova. Vychladlý piškot podélně rozkrojíme a na spodní díl klademe měsíčky z nakrájených broskví, tak aby byl celý pokrytý. Teď je korpus připravený na natření krémem.
2
Krém připravujeme nejlépe v mixéru, rozmixujeme 4 půlky broskví, přidáme 2 vanilkové cukry a přímo nasypeme 1/2 sáčku želatiny (nejlépe čirého dortového želé), přidáme vodku a vedle ušlehanou šlehačku. Krémem potřeme připravený korpus a přiklopíme vrchním dílem piškotu (moc netlačíme aby nám krém po stranách nevytekl). Celý dort je nejlepší když jej celý polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme měsíčky z broskví. Poté dáme ztuhnout min. na 2 hod. do ledničky.
3
Tipy a rady: vodka z krému není moc cítit, takže lze dort podávat i dětem, spíše však tento dort ocení tatínkové .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort pro babičku

Dort pro babičku

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Dort pro syna

Dort pro syna

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sandra | 21. 7. 2011 23:34

    Zcela jistě by se srazila

  • Miroslava Severová | 7. 4. 2008 13:22

    V sobotu jsem vyzkoušela a je výborný, dávám velkou jedničku.Akorát jsem si trochu upravila v tom směru, že mouky jsem dala jen 10 dkg a ty dvě dkg jsem dala kakaa abych měla tmavý korpus. Vodku jsem neměla, dala jsem normální rum a s trochou šťávy a se želatinou zahřála a po schladnutí vmíchala do šlehačky. No úplně tuhý to nebylo, ale neteklo to. Akorát příště udělám ze 6 vajec a k tomu určitý poměr ost. přísad, aby byl korpus vyšší a mohl se rozříznout dvakrát, protože krému bylo dost, snědli jsme ho mimo.Jinak fakt výborný !!!

  • Tereza J. | 30. 3. 2008 09:29

    Nezrazí sa, želatína sa leje tenkým prúdom za stáleho miešania a nie je horúca, je to v pohode. Bežne to robievam , mám zopár receptov na torty, kde ide šľahačka a na tuhnutie sa použije želatína. Netreba mať obavy.

  • Sandra Jeriová | 29. 3. 2008 20:23

    Určitě by bylo možné želatinu rozpustit v zahřáté šťávě, jen nevím, zda by se potom nesrazila ta šlehačka.

  • Tereza J. | 29. 3. 2008 07:48

    Aninka, nie je to pravda, bežne v koláčoch, kde sa používa kompótované ovocie, v šťave namáčam želatínu a je to v pohode. Ak rozpúšťam vo vode, nikdy nerozpúšťam v sladkej vode, ale v troche obyčajnej vody. Nabobtnávala som aj v šťave, aj v džúse a vždy sa chovla krásne želírujúco. Podstatné je len jedno : pri rozpúšťaní nesmiete zohrievať nad 60 st, radšej menej, potom stratí želírovaciu schopnosť.

  • Di | 29. 3. 2008 07:27

    Aninko, já mám opačnou zkušenost. Pokud dávám nahoru na dort ovoce z kompotu s průsvitnou polevou, vždy ji dělám z kompotové šťávy a světlé želatinové polevy zn. Haas. Vždy se chová stejně - pokud hrudkovatí, tak ji vždy znovu rozehřeju.

  • Aninka | 28. 3. 2008 20:20

    Do různých štáv z kompotů i z džusu želatýnu bych nedávala, většinou se to chová jinak, než když ji rozpustíte ve sladké vodě, nebo nějaké štávě ze sirupu. Nikdy to nevypadalo dobře, když jsem to zkoušela kvůli chuti na dortu. Nevím čím to je, co té želatýně škodí.

  • Miroslava Severová | 28. 3. 2008 09:25

    Terezko, děkuji tak jsem si to také myslela, tu želatinu bych asi nasypala do troška šťávy z broskví a nechala zahřát, pak schladnout a vmíchat do krému.Kdyby se ozval autor receptu, jak v takto popisovaném receptu se želatina chová.

  • Sandra Jeriová | 27. 3. 2008 22:20

    V tomto dortu používám dort-želé čiré od Dr. Oetker a opravdu do mixéru nasypu polovinu sáčku a zase promixuji. Želatina nabotná až v hotovém krému a krém v ledničce krasně ztuhne. Vzhledem k tomu že se jedná o krém není nutné tak silně působící želatinu, stačí pro tento případ zmíněné dortové želé. Nečekejte že krém bude naprosto tuhý, ale z dortu v žádném případě nevyteče.

  • Tereza J. | 27. 3. 2008 21:57

    Mirka, každú želatínu, plátkovú, granulovú či práškovú necháte nabobtnať v troche tekutiny a potom rozpustíte. Pozor, nesmiete prekročiť 60 st, nebude želírovať. Potom vmiešate do krému. Tu nie je písané množstvo ostatných prísad krému, ale oplatí sa dodržiavať návod na obale želatíny, teda spočítať objem, ktorý potrebujete zahustiť. Tu čítam želatína a potom tortové želé, lenže je to rozdiel, tortové želé je slabšie a na zahustenie šľahačky a krému vôbec slabé. Ja by som použila klasickú želatínu ( množstvo podľa objemu) a rozpustenú zamiešala do krému. Robím takýmto spôsobom krémy a plnky na torty aj koláče a nikdy to nesklamalo.

  • Miroslava Severová | 27. 3. 2008 10:31

    Prosím, jen dotaz, ta želatina způsobí ztuhnutí krému ? Jednou jsem také tak použila želatinu - nerozpustila v teplém nějakém roztoku, jen nasypala a nic - neztuhlo to.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Cukr Hladká mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Voda Vodka Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

85
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
56
Virgin mojito
Virgin mojito
50
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
48
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
48
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Dort pro mlsouny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact