• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort pro mlsouny
Napište svůj komentář k receptu

Dort pro mlsouny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort pro mlsouny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g cukr
    • 4
      lžíce voda
    • 120
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 8
      ks broskvový kompot půlky
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 0,50
      balíček želatina
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      dl vodka nebo bílý rům

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připavíme piškotové těsto. Ze 4 bílků si ušleháme sníh. Žloutky, cukr utřeme po pěny, přidáme 4 lžíce vody, 4 lžíce oleje, hladkou mouku a 1/2 prášku do pečiva. Poté ručně a jemně vmícháme již připravený sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme do zlatova. Vychladlý piškot podélně rozkrojíme a na spodní díl klademe měsíčky z nakrájených broskví, tak aby byl celý pokrytý. Teď je korpus připravený na natření krémem.
2
Krém připravujeme nejlépe v mixéru, rozmixujeme 4 půlky broskví, přidáme 2 vanilkové cukry a přímo nasypeme 1/2 sáčku želatiny (nejlépe čirého dortového želé), přidáme vodku a vedle ušlehanou šlehačku. Krémem potřeme připravený korpus a přiklopíme vrchním dílem piškotu (moc netlačíme aby nám krém po stranách nevytekl). Celý dort je nejlepší když jej celý polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme měsíčky z broskví. Poté dáme ztuhnout min. na 2 hod. do ledničky.
3
Tipy a rady: vodka z krému není moc cítit, takže lze dort podávat i dětem, spíše však tento dort ocení tatínkové .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort pro babičku

Dort pro babičku

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Dort pro syna

Dort pro syna

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sandra | 21. 7. 2011 23:34

    Zcela jistě by se srazila

  • Miroslava Severová | 7. 4. 2008 13:22

    V sobotu jsem vyzkoušela a je výborný, dávám velkou jedničku.Akorát jsem si trochu upravila v tom směru, že mouky jsem dala jen 10 dkg a ty dvě dkg jsem dala kakaa abych měla tmavý korpus. Vodku jsem neměla, dala jsem normální rum a s trochou šťávy a se želatinou zahřála a po schladnutí vmíchala do šlehačky. No úplně tuhý to nebylo, ale neteklo to. Akorát příště udělám ze 6 vajec a k tomu určitý poměr ost. přísad, aby byl korpus vyšší a mohl se rozříznout dvakrát, protože krému bylo dost, snědli jsme ho mimo.Jinak fakt výborný !!!

  • Tereza J. | 30. 3. 2008 09:29

    Nezrazí sa, želatína sa leje tenkým prúdom za stáleho miešania a nie je horúca, je to v pohode. Bežne to robievam , mám zopár receptov na torty, kde ide šľahačka a na tuhnutie sa použije želatína. Netreba mať obavy.

  • Sandra Jeriová | 29. 3. 2008 20:23

    Určitě by bylo možné želatinu rozpustit v zahřáté šťávě, jen nevím, zda by se potom nesrazila ta šlehačka.

  • Tereza J. | 29. 3. 2008 07:48

    Aninka, nie je to pravda, bežne v koláčoch, kde sa používa kompótované ovocie, v šťave namáčam želatínu a je to v pohode. Ak rozpúšťam vo vode, nikdy nerozpúšťam v sladkej vode, ale v troche obyčajnej vody. Nabobtnávala som aj v šťave, aj v džúse a vždy sa chovla krásne želírujúco. Podstatné je len jedno : pri rozpúšťaní nesmiete zohrievať nad 60 st, radšej menej, potom stratí želírovaciu schopnosť.

  • Di | 29. 3. 2008 07:27

    Aninko, já mám opačnou zkušenost. Pokud dávám nahoru na dort ovoce z kompotu s průsvitnou polevou, vždy ji dělám z kompotové šťávy a světlé želatinové polevy zn. Haas. Vždy se chová stejně - pokud hrudkovatí, tak ji vždy znovu rozehřeju.

  • Aninka | 28. 3. 2008 20:20

    Do různých štáv z kompotů i z džusu želatýnu bych nedávala, většinou se to chová jinak, než když ji rozpustíte ve sladké vodě, nebo nějaké štávě ze sirupu. Nikdy to nevypadalo dobře, když jsem to zkoušela kvůli chuti na dortu. Nevím čím to je, co té želatýně škodí.

  • Miroslava Severová | 28. 3. 2008 09:25

    Terezko, děkuji tak jsem si to také myslela, tu želatinu bych asi nasypala do troška šťávy z broskví a nechala zahřát, pak schladnout a vmíchat do krému.Kdyby se ozval autor receptu, jak v takto popisovaném receptu se želatina chová.

  • Sandra Jeriová | 27. 3. 2008 22:20

    V tomto dortu používám dort-želé čiré od Dr. Oetker a opravdu do mixéru nasypu polovinu sáčku a zase promixuji. Želatina nabotná až v hotovém krému a krém v ledničce krasně ztuhne. Vzhledem k tomu že se jedná o krém není nutné tak silně působící želatinu, stačí pro tento případ zmíněné dortové želé. Nečekejte že krém bude naprosto tuhý, ale z dortu v žádném případě nevyteče.

  • Tereza J. | 27. 3. 2008 21:57

    Mirka, každú želatínu, plátkovú, granulovú či práškovú necháte nabobtnať v troche tekutiny a potom rozpustíte. Pozor, nesmiete prekročiť 60 st, nebude želírovať. Potom vmiešate do krému. Tu nie je písané množstvo ostatných prísad krému, ale oplatí sa dodržiavať návod na obale želatíny, teda spočítať objem, ktorý potrebujete zahustiť. Tu čítam želatína a potom tortové želé, lenže je to rozdiel, tortové želé je slabšie a na zahustenie šľahačky a krému vôbec slabé. Ja by som použila klasickú želatínu ( množstvo podľa objemu) a rozpustenú zamiešala do krému. Robím takýmto spôsobom krémy a plnky na torty aj koláče a nikdy to nesklamalo.

  • Miroslava Severová | 27. 3. 2008 10:31

    Prosím, jen dotaz, ta želatina způsobí ztuhnutí krému ? Jednou jsem také tak použila želatinu - nerozpustila v teplém nějakém roztoku, jen nasypala a nic - neztuhlo to.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Cukr Hladká mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Voda Vodka Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety po čínsku

Kotlety po čínsku

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

104
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
96
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
64
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
55
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
50
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Dort pro mlsouny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact