Vagonek - 4 obdélníčky slepíme na sebe krémem či marmeládou. Uděláme vagonky dva. Lokomotiva - dva obdélníčky dáme na sebe. Kabina - jeden obdélníček rozpůlíme, slepíme na sebe a přilepíme na již slepené dva dílky.
3
Poslední dílek rozkrájíme na čtverečky, slepíme do tvaru komínku. Každou část - vagonky i lokomotivu jsem potřela bílým krémem. Kontury vláčku hnědým. Z věnečků jsou kolečka, dortovýma trubičkama jsem spojila lokomotivu i vagonky. Nakonec zbytek krému dáme do vagonků jako náklad a napícháme tam, co máme - lentilky, zbytky čokolády..... Na kabinu jsem dala svíčku s číslem.
4
Nevím, jestli jsem to nenapsala hrozně zmateně, ale podstatné pro mě bylo ani ne recept na piškot či na krém, ale recept na poskládání dortu - vláčku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
kačenka
|14. 9. 2012 11:16
dobrý den , můžete mi napsat jak jste ho dělala děkuji :-) napište na email katlaluky@seznam.cz
Renata Petroušová
|19. 11. 2007 12:05
Dělala jsem podobný vláček ,synovi k narozeninám.Dělala jsem ho jednodušeji a tento vlak mi přijde,že je móc hutný.
Marta Bochezová
|20. 9. 2007 13:52
krása, dávám 1*
Petra
|25. 8. 2007 15:04
Světlano, smekám a klaním se. To je nádhera.
Simča Sládková
|17. 3. 2007 00:12
Jůůůůů, ten je hezkýýýýýý.... Já budu příští třden dělat "Motýla", tak když se vyvede, taky se pochlubím....
Kuchařka on-line
|16. 3. 2007 12:46
O krému Hulala se více dočtete ve Slovníku pojmů. Jako autora receptu vás ráda doplním.
Světlana Čelechovská
|16. 3. 2007 12:37
Teď jsem si všimla, že jsem neodpověděla jak se to krájí. Úplně perfektně. Ty vagonky nejsou tak velké. Normálně se ukrojí kus vagonu. Jsou rovné, tak s tím není absolutně žádný problém,
Světlana Čelechovská
|16. 3. 2007 12:35
Omlouvám se, že jsem se nepodepsala. Ale v "zápalu boje" jsem to prostě zasklila. A k té hutnosti - obdélníčky byly plněny krémem HULALA. To je rostlinný krém (z Makra), který se prodává v tekutém stavu jako šlehačka. Čím víc se šlehá, tím víc houstne. Absolutně "nepadá", i když je jenom našlehaný jako šlehačka. Je trošku oslazený a dají se s ním dělat kouzla. Ochucovat čímkoliv - nesráží se - fakt stojí za vyzkoušení.Jinak dík za pochvalu.
Di
|16. 3. 2007 10:46
Je to moc hezké. Proč se autorka nepodepsala, měla by být na co hrdá. Hutnosti bych se nebála - i piškot s máslovým krémem jsou udělat tak, aby nebyly hutné.
Katka Maršálková
|16. 3. 2007 10:17
Vláček vypadá moc hezky, je to dobrý nápad :o) jen si neumím představit ty vagonky naplněné krémem....musí to být dost hutné...Spíš bych udělal nějaký suchý korpus - jako na harlekýna a radši tam dala jen šlehačku, ale to záleží na každém. Taky mě zajímá, jak se to pak krájí :o)