• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort pro diabetiky
Napište svůj komentář k receptu

Dort pro diabetiky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort pro diabetiky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      vejce
    • 15
      g kakao
    • 60
      g dětská krupice
    • 50
      g sorbit
    • 150
      g jablka strouhaná

Postup přípravy receptu

1
Žloutky a Sorbit vymícháme do pěny, přimícháme kakao, jemně nastrouhaná jablka, dětskou krupici a necháme 1/2 hodiny stát. Potom vymícháme sníh, nalejeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme se šlehačkou pro diabetiky, ale není třeba.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

Malinový dort vhodný pro diabetiky …

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Dort pro babičku

Dort pro babičku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 26. 5. 2006 12:10

    Nevím jesli jsem pekla na správné teplotě (tak jako např. bábovku) a těsto mi vyrostlo do výšky asi 2 cm (pekla jsem v klasické dortové formě....

  • Zuzana Bugárová | 28. 3. 2006 17:11

    Tuto tortu robievam vzdy ked pride neter-diabeticka k nam a velmi chuti, a nielen jej moj 2 rocny syn z nej vzdy vzdy zje viac. Super

  • Jana z VM | 27. 3. 2006 14:14

    Musím se autorovi omluvit, teprve dneska je tento dortík opravdu dobrý. Takže - upéct a konzumovat až za dva dny, kdy je nejlepší. Ale tou marmeládou jej stejně vylepším !! Díky a ještě jednou se omlouvám.

  • Jana z VM | 27. 3. 2006 07:40

    Tak jsem v sobotu upekla a celkem mě dort zklamal. Nevím, jestli jsem pekla dobře - v popisu není psáno na kolik stupňů a jak dlouho. Myslím, že jsem pekla dost dlouho, a přesto je dort takový moc "mokrý", ikdyž upečený. Nevím, jestli to tak patří.. V sobotu mi vůbec nechutnal, včera to bylo trochu lepší, když člověk nemůže ty dobroty, které peče celé rodině ! Příště, až se odhodlám jej znovu upéct, určitě rozkrojím a potřu diamarmeládou, bude určitě chutnější !!

  • Di | 20. 3. 2006 22:58

    Paní Jano, ne 3 x více, ale o 30 procent více než normální cukr. Ale pozor, je to stále cukr, jen ho lépe spotřebováváme a také sladí více! V podstatě je ve všech diačokoládách. Se Sorbitem (dnes Clara) se peče velmi dobře.

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2006 11:40

    Mně poradila paní Di, že nejlepší a nejméně škodlivá je fruktóza, tak se toho držím a peču s ní. Musí se ale péci zvolna, těsto rychle tmavne. A dávám jí poloviční množství, než je v receptu cukru.

  • Jana z VM | 20. 3. 2006 11:10

    Taky díky, v sobotu vyzkouším, už se těším.Nevím ale, jak s tím sladidlem. Já používám Diachrom, zdá se nejlepší, tak nevím, jestli taky těch 50 g? Údajně má sladit 3x více, ale nikdy mi to tak nepřipadalo...

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2006 10:37

    Díky, diabetických receptů není nikdy dost:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty DIA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětská krupice Jablka Kakao Sorbit Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

36
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Dort pro diabetiky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact