• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dort pro diabetiky
Napište svůj komentář k receptu

Dort pro diabetiky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort pro diabetiky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      vejce
    • 15
      g kakao
    • 60
      g dětská krupice
    • 50
      g sorbit
    • 150
      g jablka strouhaná

Postup přípravy receptu

1
Žloutky a Sorbit vymícháme do pěny, přimícháme kakao, jemně nastrouhaná jablka, dětskou krupici a necháme 1/2 hodiny stát. Potom vymícháme sníh, nalejeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme se šlehačkou pro diabetiky, ale není třeba.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

Malinový dort vhodný pro diabetiky …

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Dort pro babičku

Dort pro babičku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 26. 5. 2006 12:10

    Nevím jesli jsem pekla na správné teplotě (tak jako např. bábovku) a těsto mi vyrostlo do výšky asi 2 cm (pekla jsem v klasické dortové formě....

  • Zuzana Bugárová | 28. 3. 2006 17:11

    Tuto tortu robievam vzdy ked pride neter-diabeticka k nam a velmi chuti, a nielen jej moj 2 rocny syn z nej vzdy vzdy zje viac. Super

  • Jana z VM | 27. 3. 2006 14:14

    Musím se autorovi omluvit, teprve dneska je tento dortík opravdu dobrý. Takže - upéct a konzumovat až za dva dny, kdy je nejlepší. Ale tou marmeládou jej stejně vylepším !! Díky a ještě jednou se omlouvám.

  • Jana z VM | 27. 3. 2006 07:40

    Tak jsem v sobotu upekla a celkem mě dort zklamal. Nevím, jestli jsem pekla dobře - v popisu není psáno na kolik stupňů a jak dlouho. Myslím, že jsem pekla dost dlouho, a přesto je dort takový moc "mokrý", ikdyž upečený. Nevím, jestli to tak patří.. V sobotu mi vůbec nechutnal, včera to bylo trochu lepší, když člověk nemůže ty dobroty, které peče celé rodině ! Příště, až se odhodlám jej znovu upéct, určitě rozkrojím a potřu diamarmeládou, bude určitě chutnější !!

  • Di | 20. 3. 2006 22:58

    Paní Jano, ne 3 x více, ale o 30 procent více než normální cukr. Ale pozor, je to stále cukr, jen ho lépe spotřebováváme a také sladí více! V podstatě je ve všech diačokoládách. Se Sorbitem (dnes Clara) se peče velmi dobře.

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2006 11:40

    Mně poradila paní Di, že nejlepší a nejméně škodlivá je fruktóza, tak se toho držím a peču s ní. Musí se ale péci zvolna, těsto rychle tmavne. A dávám jí poloviční množství, než je v receptu cukru.

  • Jana z VM | 20. 3. 2006 11:10

    Taky díky, v sobotu vyzkouším, už se těším.Nevím ale, jak s tím sladidlem. Já používám Diachrom, zdá se nejlepší, tak nevím, jestli taky těch 50 g? Údajně má sladit 3x více, ale nikdy mi to tak nepřipadalo...

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2006 10:37

    Díky, diabetických receptů není nikdy dost:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty DIA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětská krupice Jablka Kakao Sorbit Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Nedělní štola

Nedělní štola

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

99
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Holandská omáčka
Holandská omáčka

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Dort pro diabetiky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact