• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dort pro diabetiky
Napište svůj komentář k receptu

Dort pro diabetiky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort pro diabetiky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      vejce
    • 15
      g kakao
    • 60
      g dětská krupice
    • 50
      g sorbit
    • 150
      g jablka strouhaná

Postup přípravy receptu

1
Žloutky a Sorbit vymícháme do pěny, přimícháme kakao, jemně nastrouhaná jablka, dětskou krupici a necháme 1/2 hodiny stát. Potom vymícháme sníh, nalejeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme se šlehačkou pro diabetiky, ale není třeba.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

Malinový dort vhodný pro diabetiky …

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Dort pro babičku

Dort pro babičku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 26. 5. 2006 12:10

    Nevím jesli jsem pekla na správné teplotě (tak jako např. bábovku) a těsto mi vyrostlo do výšky asi 2 cm (pekla jsem v klasické dortové formě....

  • Zuzana Bugárová | 28. 3. 2006 17:11

    Tuto tortu robievam vzdy ked pride neter-diabeticka k nam a velmi chuti, a nielen jej moj 2 rocny syn z nej vzdy vzdy zje viac. Super

  • Jana z VM | 27. 3. 2006 14:14

    Musím se autorovi omluvit, teprve dneska je tento dortík opravdu dobrý. Takže - upéct a konzumovat až za dva dny, kdy je nejlepší. Ale tou marmeládou jej stejně vylepším !! Díky a ještě jednou se omlouvám.

  • Jana z VM | 27. 3. 2006 07:40

    Tak jsem v sobotu upekla a celkem mě dort zklamal. Nevím, jestli jsem pekla dobře - v popisu není psáno na kolik stupňů a jak dlouho. Myslím, že jsem pekla dost dlouho, a přesto je dort takový moc "mokrý", ikdyž upečený. Nevím, jestli to tak patří.. V sobotu mi vůbec nechutnal, včera to bylo trochu lepší, když člověk nemůže ty dobroty, které peče celé rodině ! Příště, až se odhodlám jej znovu upéct, určitě rozkrojím a potřu diamarmeládou, bude určitě chutnější !!

  • Di | 20. 3. 2006 22:58

    Paní Jano, ne 3 x více, ale o 30 procent více než normální cukr. Ale pozor, je to stále cukr, jen ho lépe spotřebováváme a také sladí více! V podstatě je ve všech diačokoládách. Se Sorbitem (dnes Clara) se peče velmi dobře.

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2006 11:40

    Mně poradila paní Di, že nejlepší a nejméně škodlivá je fruktóza, tak se toho držím a peču s ní. Musí se ale péci zvolna, těsto rychle tmavne. A dávám jí poloviční množství, než je v receptu cukru.

  • Jana z VM | 20. 3. 2006 11:10

    Taky díky, v sobotu vyzkouším, už se těším.Nevím ale, jak s tím sladidlem. Já používám Diachrom, zdá se nejlepší, tak nevím, jestli taky těch 50 g? Údajně má sladit 3x více, ale nikdy mi to tak nepřipadalo...

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2006 10:37

    Díky, diabetických receptů není nikdy dost:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty DIA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětská krupice Jablka Kakao Sorbit Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

15
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se…
12
Špagety sypané česnekem
Špagety sypané česnekem
11
Čevapi
Čevapi
11
Rozkvetlý chléb
Rozkvetlý chléb
10
Krůtí guláš s těstovinami
Krůtí guláš s těstovinami

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Dort pro diabetiky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact