• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort pro diabetiky
Napište svůj komentář k receptu

Dort pro diabetiky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort pro diabetiky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      vejce
    • 15
      g kakao
    • 60
      g dětská krupice
    • 50
      g sorbit
    • 150
      g jablka strouhaná

Postup přípravy receptu

1
Žloutky a Sorbit vymícháme do pěny, přimícháme kakao, jemně nastrouhaná jablka, dětskou krupici a necháme 1/2 hodiny stát. Potom vymícháme sníh, nalejeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme se šlehačkou pro diabetiky, ale není třeba.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

Malinový dort vhodný pro diabetiky …

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Dort pro babičku

Dort pro babičku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 26. 5. 2006 12:10

    Nevím jesli jsem pekla na správné teplotě (tak jako např. bábovku) a těsto mi vyrostlo do výšky asi 2 cm (pekla jsem v klasické dortové formě....

  • Zuzana Bugárová | 28. 3. 2006 17:11

    Tuto tortu robievam vzdy ked pride neter-diabeticka k nam a velmi chuti, a nielen jej moj 2 rocny syn z nej vzdy vzdy zje viac. Super

  • Jana z VM | 27. 3. 2006 14:14

    Musím se autorovi omluvit, teprve dneska je tento dortík opravdu dobrý. Takže - upéct a konzumovat až za dva dny, kdy je nejlepší. Ale tou marmeládou jej stejně vylepším !! Díky a ještě jednou se omlouvám.

  • Jana z VM | 27. 3. 2006 07:40

    Tak jsem v sobotu upekla a celkem mě dort zklamal. Nevím, jestli jsem pekla dobře - v popisu není psáno na kolik stupňů a jak dlouho. Myslím, že jsem pekla dost dlouho, a přesto je dort takový moc "mokrý", ikdyž upečený. Nevím, jestli to tak patří.. V sobotu mi vůbec nechutnal, včera to bylo trochu lepší, když člověk nemůže ty dobroty, které peče celé rodině ! Příště, až se odhodlám jej znovu upéct, určitě rozkrojím a potřu diamarmeládou, bude určitě chutnější !!

  • Di | 20. 3. 2006 22:58

    Paní Jano, ne 3 x více, ale o 30 procent více než normální cukr. Ale pozor, je to stále cukr, jen ho lépe spotřebováváme a také sladí více! V podstatě je ve všech diačokoládách. Se Sorbitem (dnes Clara) se peče velmi dobře.

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2006 11:40

    Mně poradila paní Di, že nejlepší a nejméně škodlivá je fruktóza, tak se toho držím a peču s ní. Musí se ale péci zvolna, těsto rychle tmavne. A dávám jí poloviční množství, než je v receptu cukru.

  • Jana z VM | 20. 3. 2006 11:10

    Taky díky, v sobotu vyzkouším, už se těším.Nevím ale, jak s tím sladidlem. Já používám Diachrom, zdá se nejlepší, tak nevím, jestli taky těch 50 g? Údajně má sladit 3x více, ale nikdy mi to tak nepřipadalo...

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2006 10:37

    Díky, diabetických receptů není nikdy dost:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty DIA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětská krupice Jablka Kakao Sorbit Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Scones

Scones

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Hrubasova vepřová rychlovka

Hrubasova vepřová rychlovka

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Dýňová žemlovka (nádivka)
Dýňová žemlovka (nádivka)

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz 11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Dort pro diabetiky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact