• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort podle mojí maminky
Napište svůj komentář k receptu

Dort podle mojí maminky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort podle mojí maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 korpus (potřeba jsou 2 ko
    • 4
      ks vejce Nebo 5 menších
    • 150
      g cukr krystal
    • 200
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • 50
      g mleté ořechy
  • Na krém
    • 1
      ks zlatý klas
    • 450
      ml mléko
    • 200
      g cukr krystal
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 375
      g máslo (příp. 250 g másla a 125 g Palmarínu)
  • Na polevu
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 50
      g palmarín
    • 260
      ml džem (Alespoň)
    • hnědý rum
    • mleté ořechy

Postup přípravy receptu

1
V kuchyňském robotu vymícháme šlehacími metlami vejce s cukrem do pěny, to trvá přibližně 10 minut. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy a rychle promícháme. Těsto vlejeme do dortové formy s průměrem 26 cm, na dno které jsme dali papír na pečení, pečeme 15 min. na 150 °C, potom teplotu snížíme na 100-130 °C a pečeme dalších 15 minut. Jestli je korpus upečený, zjistíme špejlí. Upečený (ještě horký) korpus ve formě obřežeme, aby se uvolnily okraje, vyklopíme, papír na pečení strhneme a necháme vychladnout.
2
Ve 150 ml mléka rozmícháme Zlatý klas. Potom ho vlejeme do zbytku mléka, přidáme 200 g krystalového cukru a vanilkový cukr. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Máslo, které jsme nechali zahřát na pokojovou teplotu, vymícháme do pěny. Pomalu vmícháme vychladlý pudink. Nakonec ochutíme trochou rumu.
3
Vychladlý korpus 1x překrojíme. Na pracovní desku položíme tak, aby řezné strany byly nahoře. Řezné strany pokapeme rumem. Na jednu řeznou stranu natřeme 1/4 krému, druhou řeznou stranu bohatě potřeme džemem. Potřené strany přiložíme k sobě. To stejné uděláme i s druhým korpusem. Vrch jednoho (už naplněného) korpusu pokapeme rumem a potřeme 1/4 krému. Spodní část druhého (už naplněného) korpusu pokapeme rumem a potřeme džemem. Oba korpusy postavíme natřenými stranami na sebe. Vrch dortu tence potřeme džemem. Boky dortu tence potřeme krémem a obsypeme ořechy. Vrch dortu potřeme čokoládovou polevou (Palmarín s čokoládou rozpustíme v hrnečku na slabém plameni).
4
Dáme do chladničky ztuhnout. Dort ozdobíme podle fantazie (poloviny ořechů, dortové svíčky, barevná rýže, kokos nebo barvený kokos, marcipánové ozdoby, na hrubo nasekané ořechy atd.). Použít můžeme zbylou část krému, kterou obarvíme rozpuštěnou čokoládou, příp. krém vymícháme v hrnečku, ve kterém jsme rozpustili čokoládu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka mojí maminky

Zelňačka mojí maminky

Italská focaccia podle mojí tchyně

Italská focaccia podle mojí tchyně

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 8. 8. 2006 13:50

    Ten anonym som ja, zase zmätkujem : )))

  • Anonym | 8. 8. 2006 13:48

    Prepáčte, ale musím opraviť, Zlatý klas nie je puding. Je to niečo medzi pudingom a solamylom, s vanilkovou príchuťou.V Čechách nahraďte Krémovým práškom, to je český výrobok. Pokiaľ použijete puding, dajte 1,5 balíčka, pretože puding je redší ako Zlatý klas.

  • Airan Novakova | 8. 8. 2006 11:57

    Anohime, je to slovensky pudink - musim rict, ze je o neco malinko lepsi nez ty, co se prodavaji tady:-) Nicmene klidne se da nahradit ceskym vanilkovym pudinkem.

  • Anonym | 8. 8. 2006 11:09

    Co je to Zlatý klas ?

  • Maria Žilava | 7. 8. 2006 16:03

    Myslim,že je to dobre a zvladnu to aj začiatočničky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krystal Džem Hnědý rum Máslo Mléko Mleté ořechy Palmarín Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

144
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
27
Vepřové v mrkvi
Vepřové v mrkvi
25
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
23
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Expert o kauze chlípného prince Andrewa: Smutek krále, vztek prince Williama!

Expert o kauze chlípného prince Andrewa: Smutek krále, vztek prince Williama!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Dort podle mojí maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact