• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dort podle mojí maminky
Napište svůj komentář k receptu

Dort podle mojí maminky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort podle mojí maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 korpus (potřeba jsou 2 ko
    • 4
      ks vejce Nebo 5 menších
    • 150
      g cukr krystal
    • 200
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • 50
      g mleté ořechy
  • Na krém
    • 1
      ks zlatý klas
    • 450
      ml mléko
    • 200
      g cukr krystal
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 375
      g máslo (příp. 250 g másla a 125 g Palmarínu)
  • Na polevu
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 50
      g palmarín
    • 260
      ml džem (Alespoň)
    • hnědý rum
    • mleté ořechy

Postup přípravy receptu

1
V kuchyňském robotu vymícháme šlehacími metlami vejce s cukrem do pěny, to trvá přibližně 10 minut. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy a rychle promícháme. Těsto vlejeme do dortové formy s průměrem 26 cm, na dno které jsme dali papír na pečení, pečeme 15 min. na 150 °C, potom teplotu snížíme na 100-130 °C a pečeme dalších 15 minut. Jestli je korpus upečený, zjistíme špejlí. Upečený (ještě horký) korpus ve formě obřežeme, aby se uvolnily okraje, vyklopíme, papír na pečení strhneme a necháme vychladnout.
2
Ve 150 ml mléka rozmícháme Zlatý klas. Potom ho vlejeme do zbytku mléka, přidáme 200 g krystalového cukru a vanilkový cukr. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Máslo, které jsme nechali zahřát na pokojovou teplotu, vymícháme do pěny. Pomalu vmícháme vychladlý pudink. Nakonec ochutíme trochou rumu.
3
Vychladlý korpus 1x překrojíme. Na pracovní desku položíme tak, aby řezné strany byly nahoře. Řezné strany pokapeme rumem. Na jednu řeznou stranu natřeme 1/4 krému, druhou řeznou stranu bohatě potřeme džemem. Potřené strany přiložíme k sobě. To stejné uděláme i s druhým korpusem. Vrch jednoho (už naplněného) korpusu pokapeme rumem a potřeme 1/4 krému. Spodní část druhého (už naplněného) korpusu pokapeme rumem a potřeme džemem. Oba korpusy postavíme natřenými stranami na sebe. Vrch dortu tence potřeme džemem. Boky dortu tence potřeme krémem a obsypeme ořechy. Vrch dortu potřeme čokoládovou polevou (Palmarín s čokoládou rozpustíme v hrnečku na slabém plameni).
4
Dáme do chladničky ztuhnout. Dort ozdobíme podle fantazie (poloviny ořechů, dortové svíčky, barevná rýže, kokos nebo barvený kokos, marcipánové ozdoby, na hrubo nasekané ořechy atd.). Použít můžeme zbylou část krému, kterou obarvíme rozpuštěnou čokoládou, příp. krém vymícháme v hrnečku, ve kterém jsme rozpustili čokoládu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka mojí maminky

Zelňačka mojí maminky

Italská focaccia podle mojí tchyně

Italská focaccia podle mojí tchyně

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 8. 8. 2006 13:50

    Ten anonym som ja, zase zmätkujem : )))

  • Anonym | 8. 8. 2006 13:48

    Prepáčte, ale musím opraviť, Zlatý klas nie je puding. Je to niečo medzi pudingom a solamylom, s vanilkovou príchuťou.V Čechách nahraďte Krémovým práškom, to je český výrobok. Pokiaľ použijete puding, dajte 1,5 balíčka, pretože puding je redší ako Zlatý klas.

  • Airan Novakova | 8. 8. 2006 11:57

    Anohime, je to slovensky pudink - musim rict, ze je o neco malinko lepsi nez ty, co se prodavaji tady:-) Nicmene klidne se da nahradit ceskym vanilkovym pudinkem.

  • Anonym | 8. 8. 2006 11:09

    Co je to Zlatý klas ?

  • Maria Žilava | 7. 8. 2006 16:03

    Myslim,že je to dobre a zvladnu to aj začiatočničky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krystal Džem Hnědý rum Máslo Mléko Mleté ořechy Palmarín Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Jablečný závin

Jablečný závin

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
20
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
18
Vepřový gulášek z kýty
Vepřový gulášek z kýty
16
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
13
Polévka z chřestu a mangoldu
Polévka z chřestu a…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Dort podle mojí maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact