• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dort podle mojí maminky
Napište svůj komentář k receptu

Dort podle mojí maminky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort podle mojí maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 korpus (potřeba jsou 2 ko
    • 4
      ks vejce Nebo 5 menších
    • 150
      g cukr krystal
    • 200
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • 50
      g mleté ořechy
  • Na krém
    • 1
      ks zlatý klas
    • 450
      ml mléko
    • 200
      g cukr krystal
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 375
      g máslo (příp. 250 g másla a 125 g Palmarínu)
  • Na polevu
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 50
      g palmarín
    • 260
      ml džem (Alespoň)
    • hnědý rum
    • mleté ořechy

Postup přípravy receptu

1
V kuchyňském robotu vymícháme šlehacími metlami vejce s cukrem do pěny, to trvá přibližně 10 minut. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy a rychle promícháme. Těsto vlejeme do dortové formy s průměrem 26 cm, na dno které jsme dali papír na pečení, pečeme 15 min. na 150 °C, potom teplotu snížíme na 100-130 °C a pečeme dalších 15 minut. Jestli je korpus upečený, zjistíme špejlí. Upečený (ještě horký) korpus ve formě obřežeme, aby se uvolnily okraje, vyklopíme, papír na pečení strhneme a necháme vychladnout.
2
Ve 150 ml mléka rozmícháme Zlatý klas. Potom ho vlejeme do zbytku mléka, přidáme 200 g krystalového cukru a vanilkový cukr. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Máslo, které jsme nechali zahřát na pokojovou teplotu, vymícháme do pěny. Pomalu vmícháme vychladlý pudink. Nakonec ochutíme trochou rumu.
3
Vychladlý korpus 1x překrojíme. Na pracovní desku položíme tak, aby řezné strany byly nahoře. Řezné strany pokapeme rumem. Na jednu řeznou stranu natřeme 1/4 krému, druhou řeznou stranu bohatě potřeme džemem. Potřené strany přiložíme k sobě. To stejné uděláme i s druhým korpusem. Vrch jednoho (už naplněného) korpusu pokapeme rumem a potřeme 1/4 krému. Spodní část druhého (už naplněného) korpusu pokapeme rumem a potřeme džemem. Oba korpusy postavíme natřenými stranami na sebe. Vrch dortu tence potřeme džemem. Boky dortu tence potřeme krémem a obsypeme ořechy. Vrch dortu potřeme čokoládovou polevou (Palmarín s čokoládou rozpustíme v hrnečku na slabém plameni).
4
Dáme do chladničky ztuhnout. Dort ozdobíme podle fantazie (poloviny ořechů, dortové svíčky, barevná rýže, kokos nebo barvený kokos, marcipánové ozdoby, na hrubo nasekané ořechy atd.). Použít můžeme zbylou část krému, kterou obarvíme rozpuštěnou čokoládou, příp. krém vymícháme v hrnečku, ve kterém jsme rozpustili čokoládu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka mojí maminky

Zelňačka mojí maminky

Italská focaccia podle mojí tchyně

Italská focaccia podle mojí tchyně

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 8. 8. 2006 13:50

    Ten anonym som ja, zase zmätkujem : )))

  • Anonym | 8. 8. 2006 13:48

    Prepáčte, ale musím opraviť, Zlatý klas nie je puding. Je to niečo medzi pudingom a solamylom, s vanilkovou príchuťou.V Čechách nahraďte Krémovým práškom, to je český výrobok. Pokiaľ použijete puding, dajte 1,5 balíčka, pretože puding je redší ako Zlatý klas.

  • Airan Novakova | 8. 8. 2006 11:57

    Anohime, je to slovensky pudink - musim rict, ze je o neco malinko lepsi nez ty, co se prodavaji tady:-) Nicmene klidne se da nahradit ceskym vanilkovym pudinkem.

  • Anonym | 8. 8. 2006 11:09

    Co je to Zlatý klas ?

  • Maria Žilava | 7. 8. 2006 16:03

    Myslim,že je to dobre a zvladnu to aj začiatočničky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krystal Džem Hnědý rum Máslo Mléko Mleté ořechy Palmarín Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Couračka

Couračka

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

48
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
27
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
27
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…

Zajímavé články

Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Bartoškova (†78) rodina na rozloučení: Skrývání a tichý manévr na poslední chvíli

Bartoškova (†78) rodina na rozloučení: Skrývání a tichý manévr na poslední chvíli

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

  • Recepty.cz
  • Dort podle mojí maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact