**Postup: **V horké lázni rozehřejte čokoládu na těsto. Z másla (100g), mouč. cukru(100g) a soli vyšlehejte krém a postupně do něj přidejte žloutky z 5 vajec a rozehřátou čokoládu. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Smíchejte mandle či oříšky, kakao, mouku a prášek do pečiva a vmíchejte je spolu se sněhem do krému. Připravenou hmotu nalijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru asi 24cm a pečte zhruba 40min při 180°C. Upečený korpus nechte 8 hodin nebo přes noc odpočívat.
2
Na máslový krém ušlehejte v horké lázni cukr, vanilínový cukr, žloutky, škrob a mléko. Krém nechte v lázni za stálého míchání vychladnout. V horké lázni rozehřejte čokoládovou polevu. Utřete do pěny máslo a po lžících do něj postupně přidávejte máslový krém a čokoládovou polevu.
3
Korpus rozřízněte na dva pláty. Prostředek natřete krémem a přiložte druhou polovinu. Vršek a strany dortu potřete zbylým krémem a ozdobte čokoládovými hoblinkami. Kdo je zručnější, může korpus rozříznout na pláty tři.