• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dort perníková kniha
Napište svůj komentář k receptu

Dort perníková kniha

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort perníková kniha
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr Nebo pískový
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce zavařenina (Třeba starší cukernaté)
    • 400
      g hladká mouka
    • 0,25
      l mléko (I více)
    • 6
      lžíce máslo Rozpuštěné
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička voda Stolní
  • Krém
    • krém Jako u obyčejného piškotového dortu
  • Na polevu:
    • 1
      balíček čokoláda na vaření
    • 1
      balíček tyčinky ledové kaštany
    • ceres soft Trochu nebo máslo
    • pikantní marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Utřeme nebo ušleháme vajíčko, cukry a kakao. Postupně přidáme ostatní ingredience. Upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (vymažeme a vysypeme i papír na pečení). Poté rozkrojíme korpus na výšku i šířku na 4 kusy, (pokapeme rumem), pomažeme krémem a složíme jako obdélníkový dort (knihu) nebo pouze do původního tvaru jako řezy (to je pak lepší dělat těsto z 1 a 1/2 dávky). Dort zatížíme a necháme "srovnat" (řezy není třeba).
2
Zařízneme okraje a celý korpus polijeme čokoládovou polevou. Vrch dortu - neměla by ho tvořit řezná plocha - pod polevou lze slabounce namazat zavařeninou, aby se nevpíjela. Vršek můžeme ozdobit krémem, pro malé děti barevnými lentilkami, které nalepíme do ještě neztuhlé polevy, případně barevnými narozeninovými svíčkami.
3
Toto je starý recept mé babičky. Dort je v podstatě velmi jednoduchý, těsto nenáročné finančně i na přípravu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 24. 4. 2005 09:20

    V rodiných receptech se píše perník. Korpus jako perník vypadá a chutná, i když tam koření není. Obdélníkový dort lze nazdobit jako zavřenou (!) knihu. Není to složité: Těsto upečte na plechu s okraji. Pak rozřízněte napůl na dva obdélníky. Ty prořízněte jako dort napříč. Zíkáte čtyři obdélníky, které promažete poskládáte na sebe jako dort (jak Vám to tvarově nejlépe půjde). Je jedno, jak je obrátíte, jen dolů a nahoru by neměla přijít řezná plocha. Zatížením se dort srovná. Okraje odkrojíte a namažete a vše nevzhledné schováte pod polevu. Zkuste nejdříve pouze řezy - ale i pro ty je lepší si korpus nejprve rozkrojit napříč.

  • Jana Wernischova | 23. 4. 2005 13:45

    Dva dotazy: proč "perníková" kniha, když v předpise není nikde uvedeno koření které se do perníku dává a které dělá těsto perníkem (nebo kupovaný prášek do perníku) a jak se skládá "kniha"? Neumím si to představit. Mám nějak ještě teplé podložit aby to bylo od "hřbetu" dokopečka a pak zas dolů nebo jak? Nezlobte se, moje babička pocházela od Domažlic a pekla fantastické chodské koláče, ale knihu jsem doma nikdy nepekli, maximálně tak občas s maminkou perníkovou chaloupku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ceres soft Čokoláda na vaření Hladká mouka Kakao Krém Máslo Mléko Moučkový cukr Pikantní marmeláda Prášek do pečiva Tyčinky ledové kaštany Vanilkový cukr Vejce Voda Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Cuketa se šunkou

Cuketa se šunkou

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

31
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu…
31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
22
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Dort perníková kniha
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact