• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Dort od krtka
Napište svůj komentář k receptu

Dort od krtka

autor: AnaValcik
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort od krtka
Dort od krtka
Dort od krtka
Dort od krtka
Dort od krtka
Dort od krtka
Dort od krtka
Dort od krtka
Dort od krtka
Dort od krtka
Dort od krtka
9fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Krém
    • 1
      lžíce voda
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 500
      ml šlehačka
    • 50
      g čokoláda
    • 1
      balíček banánový pudink
    • 3
      ks banány
  • Piškot
    • 6
      lžíce mléko
    • 120
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • hrubá mouka na vymazání formy
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      g hera
    • 50
      g čokoláda
    • 2
      lžíce kakao
    • sníh z bílku ze 2 ks

Postup přípravy receptu

1
Na piškot šleháme tuk, cukr a žloutky, přidáme kakao, čokoládu, mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec lehce vmícháme vyšlehaný bílkový sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané kulaté formy o průměru asi 25 cm. Korpus pečeme 20-30 minut.
2
Po vychladnutí vydlabeme lžičkou ve vzdálenosti 1 cm od okraje piškotovou hmotu do hloubky asi 2 cm. Do vydlabaného prostoru naskládáme podélně rozpůlené banány a na ně navrstvíme krém do tvaru kopule. Povrch dortu hustě posypeme zbylým rozdrobeným piškotem a necháme v ledničce aspoň 2 hodiny uležet.
3
Krém: 2 lžíce šlehačky, vodu, pudink a vanilkový cukr smícháme a vlijeme do vyšlehané šlehačky, přidáme strouhanou čokoládu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • luzakova.eliska
    luzakova.eliska | 12. 2. 2014 12:16

    To vypadá fakt dobře :-) určitě musím ozkoušet

  • luzakova.eliska
    luzakova.eliska | 12. 2. 2014 12:16

    To vypadá fakt dobře :-) určitě musím ozkoušet

  • Mončis
    Mončis | 31. 3. 2013 11:36

    Dort je výborný a vůbec není složitý. Místo vody, která se má dávat do krému jsem použila tuzemák. Doporučuji :-)

  • Lalinka | 27. 10. 2012 11:21

    Povedl se :-P , jednoduché a dobré!! :-) (jen jsem dala o nějakou tu žičku víc mléka a náplň z 1 šlehačky a trochu tvarohu)

  • Gabča | 3. 6. 2012 18:44

    Je skvělý!! Doporučuju, dávala jsem sice o 3lžíce mléka víc ale jinak je super!! Chutný a pohledný !! :)

  • mischa | 13. 2. 2012 15:25

    Chtela bys se zeptat, na kolik stupnu piskot peceme ?

  • koprcka | 30. 7. 2011 16:00

    Tak jsem dnes vyzkoušela tento recept na Krtkův dort a všem jej doporučuji!! Pouze jsem dala do těsta o 3-4 lžíce mléka více a korpus byl krásně měkký i nadýchaný. Prášek z pudingu v krému, jak někdo uvedl, jsme vůbec necítili. Recept je jednoduchý a velmi chutný. Všichni si na něm moc pochutnali a musím uznat, že chutná skutečně jako kupovaný od Dr.Oetkera. Omlouvám se za předešlé příspěvky, blbnul mi internet a nahrálo se to několikrát. :-\

  • koprcka | 30. 7. 2011 15:46

    Vřele doporučuji!!

  • koprcka | 30. 7. 2011 15:46

    Vřele doporučuji!!

  • koprcka | 30. 7. 2011 15:46

    Vřele doporučuji!!

  • koprcka | 30. 7. 2011 15:46

    Vřele doporučuji!!

  • koprcka | 30. 7. 2011 15:46

    Vřele doporučuji!!

  • koprcka | 30. 7. 2011 15:46

    Vřele doporučuji!!

  • koprcka | 30. 7. 2011 15:46

    Vřele doporučuji!!

  • koprcka | 30. 7. 2011 15:45

    Vřele doporučuji!!

  • koprcka | 30. 7. 2011 15:45

    Vřele doporučuji!!

  • koprcka | 30. 7. 2011 15:45

    Vřele doporučuji!!

  • koprcka | 30. 7. 2011 15:45

    Vřele doporučuji!!

  • koprcka | 30. 7. 2011 15:45

    Vřele doporučuji!!

  • koprcka | 30. 7. 2011 15:44

    Vřele doporučuji!!

  • slimejš slizoun | 11. 6. 2011 17:36

    ani jsem to neochutnal ale jedl bi jsem to ha ha ha ha :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • paviocko | 11. 6. 2011 16:25

    S lehkou obměnou jsem vyzkoušela a nafotila postup.... Do banánového pudinku jsem ještě zašlehala kostku tvarohu. Bylo to výborné, akorát krému bylo hodně a tak jsem z něj ještě udělala jeden dort - krém prokládaný piškoty a ovocem a ozdobený čokoládou.

  • Anonym | 30. 12. 2007 14:04

    EVČO PROSÍM KOLIK JSI DÁVALA TÉ ZAKYSANÉ SMETANY.KRÉM JE Z PUDINKU PLUS ŠLEHAČKY.DĚKUJI MOC ZA ODPOVĚD VENDA

  • Gábina Houšková | 20. 11. 2006 10:42

    Dášo, dovolím si Vám odpovědět. Do náplně dejte cukr podle chuti. Vydlabané drobky použijte na posypání náplně. Minule jsem vydlabala příliš, takže mi hodně drobků zbylo. Vyřešila jsem to tak, že jsem z nich udělala nepečené kuličky (s máslem a kokosem).

  • Dáša Šámalová | 18. 11. 2006 20:39

    Pro pí.Kunstovou - mám dotaz,zda do té náplně 1tvaroh,1zakysaná smetana,1vyšlehaná šlehačkase nedávají jiné přísady,třeba cukr....?Dále mám dotaz,zda vše co "vydlabu lžičkou" než rozložím banány použiji navrch náplně,nebo jestli ještě zbyde?

  • Faltli | 8. 5. 2006 21:28

    Tak jsem zkoušela tento dort s malými obměnami dle připomínek z komentářů, do těsta jsem přidala 16 lžic vody a dvě lřice rumu. Na banány jsem nalila banánový pudink na něj jsem navršila šlehačku smíchanou se dvěma lžicemi vody a čokoládovým zdobením. Bylo to výborné!!! Pro příště budu dělat další vylepšení jen ve šlehačce, do které nebudu přidávat vodu, ale ztužovač.

  • Hana Kunstová | 3. 4. 2006 13:16

    Jestli někdo nemusí pudink, dělala jsem několikrát náplň na banány z 1 měkého tvarohu,1 kysané smetany a 1 vyšlehané šlehačky. Do této směsi se může nastrohat čokoláda.

  • Zuzana Bugárová | 28. 3. 2006 17:13

    Vyzera uplne ako krtkov dort v prasku, a tiez je vynikajuci, i ked som ho nikdy osobne nerobila, ale svagrina ho robieva casto a chuti nam vsetkym

  • Ivana | 21. 2. 2006 11:02

    Mňam, kam se hrabe krabičkový. Také nalévám banánový puding na banány. Do šlehačky dávám čokofleky. Přítel mi ho naposledy přes noc celý snědl, nechal tam pouze jednu porci pro mě. A pak mi tchýně vyčítá, že mu nic neupeču.

  • Aňa Valcik | 27. 1. 2006 10:59

    Ještě jedna autorská poznámka: taky jsem ještě koumala,jak by se dala vylepšit chuť banánového krému a určitě by v tom dobře chuťově vynikalo rozpuštěné BANÁNOVÉ GRANKO-to klasické co tak milují malé děti. Když se nechá pár lžic rozpustit v trošce neušlehané smetany, poté se to nechá zchládnout a až poté šlehá a přidá do zbytku vyšlehané smetany. Myslím, že to už bude úplně ono. Zkuste a uvidíte :)

  • Dáša Holubcová | 12. 12. 2005 18:16

    Můj přítel když má narozeniny, tak nechce nic jiného než krtka z krabice, o víkendu jsem zkusila upéct podle návodu, jen jsem přidala cca 12lžic mléka, a do krému 2lžíce vody a musím říct že to bylo perfektní, moc dobré, jen se po něm zaprášilo, přítel už krtka z krabice nechce, prý budu dělat už jen tento, osobně mi trošilinku taky vadila chuť banánového pudingu, ale to už je jen detail, příště zkusim přidat trochu uvařeného banánového pudingu a uvidíme co bude lepší:-) Dávám 1. moc nám to chutnalo.

  • Martina | 24. 11. 2005 07:47

    Pro Evku - chtěla jsem se zeptat, když dáš na banány uvařený banánový pudink, jestli dáváš navrch ještě tu šlehačku. Díky za infoJinak tento dortík dělám taky nějaký ten měsíc a rodina si ho nemůže vynachválit.

  • Evka | 17. 11. 2005 23:42

    Tak tenhle dort delam uz dlouho a hraje u nas prim! Taky pridavam do testa zakysanou smetanu,do naplne nedavam ten pudinkovy prasek, ale rovnou udelam pudink a naliju ho pres banany, minule vzal manzel par kousku do kancelare a taky se jen zaprasilo:-)

  • Žofia | 14. 11. 2005 13:15

    Teraz sa môžu takéto dorty robiť aj s formami, čoreklamajú Bake n Fill. Má s tým niekto skúsenosti?Ak áno poraďte a dajte sem na to recept.

  • Romana | 12. 11. 2005 16:12

    Vypadá dobře a je dobrý.Jen už nedám ten puding- je tam cítit prášek.Místo toho nastrouhám banán.A místo šlehačky jsem dala 2x šlehačku v prášku.Myslím, že by se dal použít i nějaký ten dezert v prášku (vanilkový).Je fakt super.

  • ED | 17. 9. 2005 15:14

    Docela to slo, jen ve slehacce je citit ten pudikovy prasek, to mi moc nechutna. Ale je to dobry napad, taky se mi nechce platit za krabici...

  • eva | 3. 6. 2005 00:50

    Tak tenhle dort je luxusni pochoutka! Udelala jsem ho uz podruhe a pokazde jsme ho behm 3 dnu s manzelm byli schopni zlikvidovat:-)!

  • MílaK. | 20. 5. 2005 15:10

    AňoV.,zkuste do těsta přidat více mléka,mám to vyzkoušené,těsto je pak vláčnější,nevím ale kolik, dávám podle oka,a zkuste udělat dort podle mě/jsem ten anonym-zapoměla jsem se podepsat/třeba Vám bude chutnat

  • Anonym | 20. 5. 2005 14:03

    zkuste přidat více mléka,alespoň mě se to osvědčilo/dávám od oka-chce to vychytat/,dnes jsem psala jak dělám dort já,ale zapoměla jsem se podepsat,takže je ze mě anonym,omlouvám se!!

  • Aňa V | 20. 5. 2005 11:27

    ahoj Jano z VM a všichni,kdo jste se zklamali :)Je mi jasné, že tento napodobený dort nebude úplně na chlup stejný jako krabicový. U nás v rodině se už ale běžně peče, sklízí úspěch a komu to nepovíte, nepozná to (samozřejmě obezřetná cukrářka pozná). Ale jsem rada, že se mi podařilo nějak ten recept vymyslet, protože nač kupovat krabici a nechat z toho rejžovat firmu (musím přiznat, že si to dobře vymysleli-prodávají vlastně recept + nějakou tu směs, která nemá tu hodnotu, a stejně to podstatné si musíte koupit). Tak pokud vymyslí ještě někdo nějaký vylepšovák - jak udělat jemnější těsto... uvítám to. přeju všem hodně úspěchů a úsměvů

  • Anonym | 20. 5. 2005 07:26

    těsto upeču a vydlabu dle receptu,banány nakrájím na plátky a pokladu do vějířku, až zaplním celou plochu,do náplně nedávám pudinkový prášek, ale rozmačkám banán a přidám asi hrst drodečků, pak postupuji podle receptu.

  • Jana z VM | 7. 3. 2005 09:18

    Tak jsem snad poprvé z receptu z těchto stránek trochu zklamaná. Možná to bude rukama... Ale dělala jsem přesně podle návodu a za ta léta pečení už zkušeností mám dost a dost - těsto je příliš těžké, není tak lehké a vláčné jako z krabice. Šlehačka s tím pudingem není moc výrazná, nebylo by potřeba těch pudingů více? CHuť banánu se tam úplně ztratila a když jsem smíchala 2 lžíce šlehačky, 1 lžíci vody a pudingový prášek, nestačí to na to, aby se to do ušlehané šlehačky "nalilo", je to moc husté, musela jsem dát 3 lžíce vody, aby se utvořila řídká kašička a šlo to nalít! Ikdyž dort vwe finále vypadal pěkně, dost dlouho tuhnul, při krájení se moc drobil, šel špatně krájet - tužší těsto. Myslím, že je to škoda, ale až büdu dělat Krtkův dort, raději jej koupím od dr. Oetkera...Lituji....

  • Berča | 1. 3. 2005 09:47

    Zkuste do těsta místo mléka dát zakysanou smetanu a kápnout trochu rumu. Až těsto v míse ochutnáte bude úplně stejné jako od dr. Oetkera.

  • Jana z VM | 28. 2. 2005 14:21

    Takže se chystám v pátek jej udělat, nebo raději v sobotu ráno, aby se odpoledne snědl. Přeje si jej náš "malý" 21 letý Tomáš k svému svátku, takže potom napíšu, jak chutnal, jestli ovšem něco na mě zbyde a nebudu muset tlumočit pocity druhých členů rodiny....Prozatím jsem dělala jenom ten z krabice od dr. Oetkera a ten měl u nás úspěch.

  • Jaja | 7. 2. 2005 08:02

    Dort je opravdu naprosto vynikající. U nás se po něm jen zaprášilo. Hotový vydržel sotva 2 hodiny.

  • Alena Valentova | 20. 1. 2005 03:08

    vypada to dobre,ale ty 2 lzice slehacky jsou uz uslehany nebo jeste tekuty?Diky moc

  • aňa valčíková | 13. 1. 2005 11:23

    Dik za tu fotku, moc pěkně dobarvuje skvělou chuť dortu. Je ještě někdo,kdo dort zkoušel?jakpak chutná?

  • Jana z VM | 14. 12. 2004 10:47

    V receptu je uvedena 1 lžíce vody.

  • jaja 13 | 14. 12. 2004 05:24

    Kolik vody se dává do krému. Není uvedeno.Jinak je to zajímavý recept,i když asi cenově stejný jak ten z krabice.

  • Janina | 7. 12. 2004 14:37

    Dort je skvelej,ani mi nikdo nechtel verit, ze neni z krabice. Ten pudinkovy prasek do slehacky je super napad. Pekne to drzi a dobre chutna.Doporucuji!

  • Renata Z. | 27. 6. 2004 12:30

    Tak to teda musím zkusit.Mám moc ráda krtkův dort kupovaný ,tenhle bude třeba ještě lepší.....

  • aňa | 17. 6. 2004 11:25

    hledala jsem, jak nahradit ten prasek, co se pridava do slehacky,kdyz se pece Krtkuv dort (ten z krabice od nějaké firmy), a zkusila jsem to - jen tak rozmichat puding a nevarit. bylo to uplne stejne a moc dobre. urcite to vyzkousej

  • HANKA | 16. 6. 2004 16:28

    Ten puding se nevaří?Dík za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banánový pudink Banány Čokoláda Hera Hrubá mouka Kakao Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Sníh z bílku Vanilkový cukr Voda Žloutek

Domácí krtkův dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Rafaelo

Rafaelo

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Domácí krtkův dort

Poslední sledované recepty

72
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
59
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
44
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
39
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
37
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Dort mašinka
Dort mašinka
Dort Míša
Dort Míša
Dort na plech
Dort na plech
Dort od lenocha
Dort od lenocha
Dort pro babičku
Dort pro babičku
Dort pro Filípka
Dort pro Filípka
  • Recepty.cz
  • Dort od krtka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact