ks
ztužovač šlehačky
pokud máme málo tučnou smetanu
moučkový cukr
dle chuti
Dále
500
g
hroznové víno
cca
želé dortové
na 250 ml vody + cukr 2 lžíce
šlehačka
na dozdobení
skořicový cukr
dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Korpus:
2
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu s olejem, promícháme, přisypeme mouku, skořici a kypřidlo, vše ještě řádně promícháme, těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct na 180 stupňů na cca 10 minut, dorůžova. Po zchladnutí potřeme krémem.
3
Krém:
4
Smetanu vyšleháme se ztužovačem a cukrem dle chuti na šlehačku, pak ještě zlehka, ale dobře vmícháme tvaroh.
5
Na tvaroh naskládáme omyté a osušené bobule vína (může být i barevné) a dáme chladit.
6
Dle návodu na obalu si uvaříme z vody, cukru (nebo hroznového džusu) a želé poslední vrstvu dortu. Barva a chuť želé záleží na naší chuti.
7
Vlažným želé lžící poléváme nejprve bobule a pak zbylým želé celý dort.
8
Vychladíme, necháme proležet, pak pokrájíme, dozdobíme šlehačkou a skořicovým cukrem (nebo jen skořicí).