• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Dort na lžíce
Napište svůj komentář k receptu

Dort na lžíce

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort na lžíce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 3
      lžíce voda vařící
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 0,25
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      ks sníh z bílku ze
  • Krém
    • 1
      kostka tvaroh
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • zavařenina
  • Poleva
    • 2
      ks čokoládové kaštany
    • 1
      lžíce ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, vodu, cukr a olej utřeme, přidáme střídavě sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva a kakaem. Lehce promícháme a upečeme v dortové formě. Upečený korpus pomažeme zavařeninou, naneseme tvarohový krém, uhladíme a polijeme polevou z ledových kaštanů. Povrch můžeme zdobit ovocem, ořechy apod.
2
Krém: utřeme máslo s cukrem a zašleháme tvaroh.
3
Poleva: ve vodní lázni rozehřejeme ledové kaštany s tukem a promícháme dohladka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smetanový cappuccino dort / řez

Smetanový cappuccino dort / řez

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Velký ořechový dort

Velký ořechový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta Kracíková | 16. 7. 2010 09:30

    Amy děkuji, zřejmě jsem chybovlala ve všem - máslo jsem víc ohřála, použila jsem řídký tvaroh z vaničky a dala jsem i málo cukru :-( ...nu, chybami se člověk učí - ještě jednou děkuji za reakci a rady, příště se snad zadaří lépe.

  • Amy - | 16. 7. 2010 06:27

    Marta - je důležité mít máslo i tvaroh stejně teplé (nepoužívat tukové náhražky). Má se použít tvaroh v kostce, srážení způsobuje voda, která může z řidšího tvarohu vystoupit a ještě to souvisí s cukrem: pokud dáte málo cukru, který vodu "pohlcuje". Na spravení zkuste slít vodu a za stálého šlehání přisypat ztužovač nebo pár lžiček instantního pudinku apod.

  • Marta Kracíková | 15. 7. 2010 13:52

    Dělala jsem také dvojnásobnou dávku, korpus rozkrojila a přidala jahody - opravdová mňamka!!! Navrh jsem posadila gumového pterodaktyla a syn, náruživý milovník prehistorických ještěrů byl nadšen :-)Jen jsem se chtěla zeptat - nestalo se mi to poprvé- chtěla jsem udělat krém ještě na dozdobení dort -to samé, tvaroh, máslo, cukr - ale zdrcl se- vůbec se to nespojilo, zhrudkovatělo to, dokonce to tentokrát i pustilo nějakou vodu. Můžete mi, prosím, poradit, kde dělám chybu. předem děkuji

  • Zdenka Kocmichová | 13. 5. 2010 19:14

    Moc dobré. Také jsem všeho dávala víc (většinou 5) a přidala jahody. Moc chutné.

  • Jana Řeháková | 31. 7. 2009 13:20

    Nejlepší tvarohový dort, co jsem objevila. Líbí se mi, že je jednoduchý a BEZ želatiny. A pozor! Tchyně ochutnala a hned si brala recept! To znamená vrchol mého kuchařství...

  • Klára D. | 9. 6. 2009 17:06

    Výborný dort. Přidávám své zkušenosti s korpusem. Dělala jsem z 5 vajec, 5 lžic ostatních surovin a 4 lžic oleje do dortové formy. Korpus byl vysoký 3,5 cm. Pekla jsem půl hodiny na 175 °C.

  • joli joli | 12. 2. 2009 21:53

    moc dobré, dávám 1 !

  • Lucie Navrátilová | 12. 1. 2009 16:05

    Jeden z nejlepsich moucniku, jaky jsem kdy ochutnala. Nevaham s plnym hodnocenim.Jednoduchy na pripravu, moji hoste si vzdy pomlaskavali :-)

  • Michala Polenská | 20. 10. 2008 12:31

    Tak jsem taky dělala z dvojité dávky v menším pekáčku (spíše zapékací míse) aby byl hezky vysoký. Akorát jsem ho hned na začátku spálila. Peču od základní školy, tudíž jsem předpokládala (když tu není nic napsáno) že ho budu péct na 200 °C, omyl, do 4 min. zčernal!! Pak jsem pekla už jen na 120°C aby se zlehka dodělal. Zachránila jsem ho a nakonec byl moc dobrý. Ale péct opatrně!

  • Makki Nikki | 19. 11. 2006 17:57

    Dortíček je výborný, lehoučký mňamka. Dělala jsem ho z dvojté dávky. A navíc tak jednoduchá a rychlá příprava, to je radost péct.

  • Pavla | 27. 5. 2006 20:46

    Výborné, přejmenovala bych na "Dort na lžíce aneb Míša řezy zase trošku jinak"....Ubrala jsem cukr do nádivky, přidala mouky o 3 lžíce a sníh ze 2 bílků...

  • Alena Hanusová | 9. 5. 2006 12:21

    Miluji Ledové kaštany!!!!!!!! A tenhle dort budu milovat určitě taky. Zní to skvěle. Jen nevím, kdy ho vyzkouším. Dělají mi novou kuchyň ...

  • Hospodyňka | 2. 5. 2006 13:41

    Paní Vencová, na Vaše recepty je prostě 100% spolehnutí. Tento dort je vynikající: piškot lehký a ne suchý, tvarohový krém jemný a poleva z ledových kaštanů lesklá, rychle ztuhne. Všechno dohromady (piškot+krém+poleva) tvoří jedninečnou kambinaci. Fakt výtečné!

  • Di | 1. 3. 2006 06:58

    Petro, z množství uvedených surovin budete mít samozřejmě vždy jen plochý koláč. "Normální" dort musíte dělat alespoň ze 4 - 5 vajíček (podle velikosti formy) a dát zhruba 160 - 200 g mouky a cukru.

  • Petra | 28. 2. 2006 13:09

    Tak jsem právě dala vychladit tento dort.Zatím pocity z pečení a přípravy smíšené.Dělala jsem z 2 dávek,ale přesto jsem korpus měla nízký.Tak jsem ho rozřezala a naplnila i uprostřed.Po přidání jahod a mandarinek mi tvaroh.krém zřídl,tak doufám,že ztuhne.Jsem začátečnice,tak uvidím,co z toho vznikne.Buď skončí návštěvě na talíři,nebo ho mlsný manžel pojí slžičkou.Tomu stačí,když je dort sladký.Ahojky,Petra

  • Anonym | 15. 8. 2005 19:16

    Také dělam z dvojité dávky a je výborný

  • Pavluška | 15. 8. 2005 09:32

    Dort jsem včera dělala, chuťově je výborný, ale hrozně nízký, není to jako dort, ale spíš koláč. Příště ze dvojité dávky.

  • Sisi | 5. 7. 2005 19:46

    Dělala jsem nedávno.S jahodami opravdu moc dobré.

  • Jana z VM | 30. 6. 2005 07:47

    Včera jsem tuto lahůdka upekla a to na plechu - ale všeho jsem dávala 5 ( 5 vajec, 5 lžic, atd.)Do 2 tvarohů jsem zašlehala celé máslo, podle chuti cukr (takže jsem vůbec nepotřebovala váhu - sdělení pro Hanuli Hanulovatou) a ještě polovinu zakysané smetany. Potřela jsem upečený korpus lehce jahodovým džemem, potřela polovinou tvarohového krému, naskládala plátky jahod a zatřela zbytkem krému - trochu se to patlalo, ale nakonec se to pěkne rozetřelo. Nahoru jsem nalila čokoládovou polevu, ještě trochu pocákala zbytkem čokolády a šup do ledničky. Dneska ráno jsem to ochutnávala .... donesla do práce a výsledek - lahůdečka k usežrání !!! :o))) Moc díky, paní Vlasto, za vynikající jedničkovou buchtičku !!!

  • Jana z VM | 27. 6. 2005 11:17

    Tak jsem tak nalákaná, že to musím brzo vyzkoušet. A ty jahody taky dám !! Dort udělám ze dvou dávek, jenom ze tří vajec se mi zdá opravdu nepatrný .... A tak to zkusím na plech, aby nebyl moc vysoký. Dám vědět, co to udělalo s konzumentamta...

  • Jarka L. | 27. 6. 2005 09:27

    Pekla jsem jako dort k větší rodinné oslavě. Do tvarohu vmíchala nakrájené jahody. Mírně vychladlá poleva šla krásně na tvaroh rozetřít. Zbylou polevu jsem nechala ztuhnout tak, abych mohla použít do tvořítka a tím dozdobila vrch dortu spolu s jahodami. Nechala přes noc chutě smísit. A výsledek? Absolutní delikatesa!! :o)) Skutečně chutnalo jak malým tak dospělým.! Doporučuji vyzkoušet.

  • Dita | 15. 6. 2005 10:51

    Dělala jsem několikrát během března a dubna a musím říct, že vždy měl úspěch. Do tvarohu je vynikající nakrájet jahody a mandarinky-je nádherně barevný a ještě chutnější...čokoládu používám jakoukoliv - pořád ještě mám dost Mikulášů a čertů a kolekcí...Ovocný tvaroh jen postříkám,aby byl vidět a nemusí být ani marmelína. Jo a taky už nedělám sníh z bílků...šlehám celá vejce a používám moučkový cukr...je nadýchanější... Dá se dělat moc a moc variant.. MŇAMKY!!!

  • Ivana | 2. 6. 2005 08:44

    Určitě může být forma 28 cm, já to dělala na plech, který má poloviční rozměr než normální plech a piškot byl vysoký tak 1 cm. Pekla jsem 15 minut na 200°C.

  • Karolina Kostkova | 1. 6. 2005 23:37

    Poradíte jak veliký korpus použít? 28 cm? A jak dlouho a při jak vysoké teplotě péct? Děkuji!

  • Hanule Hanulovata | 24. 5. 2005 14:14

    Tak já se do toho vrhám, ale anžto nemám váhu, tak su zvědavá, jak odlžicuju 100g cukru:-))))že já vůl někde ztratila můj tahák s počtem lžic, surovinou a váhou...Takže dort na lžíce, ale jen z poloviny:-)

  • Ivana | 6. 5. 2005 08:29

    Naprosto nepřekonatelný zákusek! Díky Vlasto!Já dělám polevu z másla a čokolády na vaření ve vodní lázni (na tuto dávku tak 70g másla a půl čokolády jen rozpustím),vymíchám do zchladnutí, pomalu jsem lila na vychlazený tvaroh. Nic nesteklo, opatrně jsem nezalitá místa stěrkou rozetřela, vůbec se mi to nepatlalo s tvarohem.

  • Mirka Krumlová | 21. 4. 2005 10:53

    Zatím nejlepší z dortů , či koláčů s tvarohem co jsem tady vyzkoušela. Má chuť,! a není nijjaký, jako mnoho ostatních.Jen ta poleva se mi nějak nevede hezky rovnoměrně rozlít. Máte nějaký fígl ?! Díky za recept.

  • Pavla | 18. 3. 2005 10:45

    Tak jsem dort vyzkousela, je opravdu moc dobry. Jen malou pripominku: je zbytecne delat polevu z ledovych kastanu, ve vysledku to nejde poznat a je vic jak 2x drazsi nez z cokolady na vareni.

  • Alis | 16. 3. 2005 19:31

    Pavlo, dovnitř to nepromazávám, protože korpus není tak vysoký, je to těsto, na kterém je tvarohový povrch a je to moc dobré!!!

  • Pavla | 16. 3. 2005 09:00

    predpokladam, ze ten tvarohovy krem promazete i mezi prokrojeny dort, v receptu to zni, ze se jen dava nahoru, tak jak to je?

  • Anonym | 8. 3. 2005 19:33

    Lucko, zavařenina je ovocná marmeláda, v obchodě ji najdeš u kompotů, v komentáři z 15.1 na to reaguje Stáňa..

  • Lucie | 8. 3. 2005 18:33

    jsem asi natvrdlá ale co je to zavařenina? Koupím to v obchodě?

  • Darina | 18. 2. 2005 11:50

    Prosím,jak dlouho a na kolik stupnů se peče korpus?

  • Luba | 17. 2. 2005 18:37

    Pro Lucii, dortík je malý, je to takový koláč, je výborný, Když ho chci udělat jako dort, tak ho dělám z dvojité dávky těsta, tvaroh stačí z jednoduché

  • Lucie Harcová | 17. 2. 2005 13:05

    Dortík byl opravdu vynikající, jen se mi zdál trošku nízký. Korpus byl nadýchaný a vláčný, má takový být nebo jsem někde udělala chybu ? Jinak zařazujeme do rodinných receptů. :-)

  • Alina | 14. 2. 2005 18:57

    Tento moučník dělám pravidelně. Teď jsem ho trochu inovovala. Do tvarohu jsem přidala sekané mandle, oříšky rozinky atd. Vynikající!!! Doporučuji vyzkoušet

  • Pavla Všetečková | 11. 2. 2005 17:09

    Tak už se chladí v lednici zbytek pro manžela :-). Trochu jsem měla strach z čokolády na krém, ale šlo to skvěle. Nebojte se toho. Je to opravdu výborné a jednoduché.

  • Peťula | 7. 2. 2005 17:21

    Skvělý.Měl ale jednu chybu-vydržel jen 10 minut. :-)

  • her@ | 2. 2. 2005 13:27

    určitě vyzkouším je velice jednoduchý a má mnoho možností

  • Alina | 25. 1. 2005 18:51

    Výborné, rychlé, jednoduché

  • Macek | 24. 1. 2005 00:42

    Super, urcite zkusim

  • janca | 17. 1. 2005 19:36

    Dakujem. Urcite vyskúsam...

  • Stanislava Novotná | 15. 1. 2005 18:20

    Jančo, dávám rybízovou nebo višňovou zavařeninu a vždy se mi dort povede. Někdy dělám i v pekáčku nebo koláčové formě. Je to dobrý recept

  • janca | 15. 1. 2005 17:54

    aku zavareninu tam davate? Chcela by som to vyskusat.Dakujem

  • Ajda | 26. 11. 2004 19:28

    nedal by se korpus upéct v remosce? Děkuji

  • Kateřina | 19. 11. 2004 14:57

    rychlý, jednoduchý a VYBORNY :)

  • Lubor | 13. 11. 2004 09:22

    Výborné

  • Jana z VM | 1. 10. 2004 09:51

    Znám podobný recept, ale tam ¨se nejprve na dno formy nakrájí jablka, na ně se dá těsto a po upečení a trochu vychladnutí se dort vyklopí, takže jsou jablka nahoře. Na ně dáme tvarohovou náplň a polejeme čokoládovou polevou. Je to velice dobré!!

  • Miloslava | 28. 9. 2004 20:11

    Dekuji vam vsem za vysvetleni co jsou ledove kastany, stejne tak dekuji pani Vlaste za jeji email. Az se vratim z dovolene, definitivne dort udelam.

  • Alice | 27. 9. 2004 19:15

    Miloslavo H. tento dort je fakt moc dobrý, není moc těžký a např. ozdobený ovocem je moc lahodný. Dělám ho někdy i jako řezy. Ledové kaštany je tyčinka čokoládová plněná čokoládovou hmotou, takovou měkkčí a světlejší čokoládou dobré chuti. Kaštany se jmenuje proto že jsou v tyčince vytlačeny tvary kaštanů.

  • Luba | 27. 9. 2004 19:11

    Ledové kaštany jsou z ledové čokolády, potažené hořkou čokoládou. Ledová čokoláda je světlejší, měkkčí a moc dobré chuti. Tady se to prodává ve formě 5 dekové tyčinky nebo 10 dekové čokolády.

  • Eva | 27. 9. 2004 10:03

    Ledové kaštany je čokoládová tyčinka s velice jemnou a dobrou chutí.

  • Miloslava Hrbek | 26. 9. 2004 20:42

    Pani Vlasto, Vas recept zni bajecne a rada bych ho udelala. Bohuzel nevim co jsou ledove kastany, ziju v USA. Prosim poipiste je trochu at vim cim je mohu nahradit.

  • Luba | 26. 9. 2004 17:17

    Je to něco jako Míša řezy, ale ve tvaru dortu, dobré

  • Kája | 12. 9. 2004 15:46

    První dort, který jsem kdy dělala a hned se povedl a chutnal

  • Alice | 21. 6. 2004 19:25

    Souhlasím s Hanou J. výborné!!!

  • Hana Janů | 20. 6. 2004 22:23

    Opravdu výborný dort!!! U dětí měl úspěch!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládové kaštany Cukr Cukr krupice Kakao Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sníh z bílku Tvaroh Voda Zavařenina Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Americké Brownies (vynikající)

Americké Brownies (vynikající)

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

89
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
41
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
40
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
31
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
31
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Dort na lžíce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact