• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dort Míša
Napište svůj komentář k receptu

Dort Míša

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 107
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Míša
Dort Míša
Dort Míša
Dort Míša
Dort Míša
Dort Míša
4fotografie
Nahrát fotku
 

Dokonalou kombinaci kakaového korpusu, jemného tvarohového krému a čokoládové polevy milují gurmáni všech věkových kategorií. Dort Míša se stal v naší kuchyni jedním z nejoblíbenějších dezertů. Chystáte-li se péct na víkend nebo narozeninovou oslavu, tento moučník je sázkou na jistotu.

Míša řezy

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g cukr krupice
    • 35
      g olej + na vytření formy
    • 60
      g polohrubá mouka
    • 15
      g kakao holandské
    • 1
      lžička jedlá soda
  • Krém
    • 200
      g smetana ke šlehání 30%
    • 500
      g tvaroh tučný
    • 150
      g cukr moučka
  • Poleva
    • 80
      g hořká čokoláda (alespoň 60%)
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Připravte korpus. Dortovou formu zlehka vytřete olejem, dno vyložte pečicím papírem. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do čisté nádoby robotu a vyšlehejte polotuhý sníh, přidejte cukr a ušlehejte hladkou lesklou hmotu.

RADA: Šlehání sněhu

2
Žloutky v misce prošlehejte metličkou, přidejte olej a opět prošlehejte, stačí zlehka, aby se suroviny spojily. Robot nechte běžet na nízkou rychlost a žloutkovou směs vmíchejte ke sněhové hmotě.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Na mísu robotu posaďte síto a postupně do vyšlehaného základu prosejte všechny sypké suroviny: mouku, kakao a sodu. Zlehka zašlehejte, vlijte do formy, uhlaďte povrch a dejte do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečte 25 minut.
4
Korpus nechte trošku vychladnout, vyjměte z formy a nechte zcela zchladnout na mřížce. Poté ho vraťte zpět do formy.

RADA: Naked cake: "Nahý" dort, za který se nemusíte stydět na žádné svatbě ani oslavě

5
Připravte krém. Smetanu ušlehejte dotuha. Tvaroh v míse promíchejte s cukrem, stačí vařečkou nebo metličkou, není třeba ho šlehat, jen by se suroviny měly dobře spojit. Po částech vmíchejte šlehačku. Krém navršte na korpus ve formě a dobře ho uhlaďte. Uložte do lednice a nechte ztuhnout.
6
Mezitím připravte polevu. Na kastrůlek s trochou vody dejte ohnivzdornou mísu. Nalámejte do ní čokoládu, přidejte máslo a mléko. Vodu zahřejte (přiveďte k varu a hned stáhněte, čokoláda by se neměla vystavovat příliš vysoké teplotě), čokoládu rozpusťte a dobře promíchejte s máslem. Polevu nalijte na ztuhlý krém, rozetřete dohladka a dejte chladit do lednice.

RADA: Poleva patří do chladna

7
Dobře vychlazený dort vyndejte z lednice. Tenkým ostrým nožem obkružte dort ve formě, poté ji opatrně rozevřete. Dort přeneste na etažér a krájejte ostrým nožem namočeným v horké vodě.
8
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová zmrzlina Míša

Tvarohová zmrzlina Míša

"Míša" roláda

"Míša" roláda

poctivé Míša řezy

poctivé Míša řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hořká čokoláda Jedlá soda Kakao Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Smetana Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Božský koláč

Božský koláč

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Slunečnicový chléb domácí

Slunečnicový chléb domácí

Vařené mušle

Vařené mušle

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

49
Rozhuda s tvarůžky - tvarůžková pomazánka
Rozhuda s tvarůžky -…
45
Havajská řepa
Havajská řepa
37
Bramborový salát raz dva z fialových brambor
Bramborový salát raz dva…
29
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
27
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz 13. komnata Jana Hraběty: Těžký život kvůli komunistům! Tatínek ve vězení a výslechy na Ruzyni

13. komnata Jana Hraběty: Těžký život kvůli komunistům! Tatínek ve vězení a výslechy na Ruzyni

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Dort Malaga
Dort Malaga
Dort malako
Dort malako
Dort mašinka
Dort mašinka
Dort na plech
Dort na plech
Dort od krtka
Dort od krtka
Dort od lenocha
Dort od lenocha
  • Recepty.cz
  • Dort Míša
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact