**Korpus:** žloutky utřeme s cukrem a vodou do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, mouku smícháme s práškem do pečiva (chceme-li tmavý korpus, přimícháme k mouce lžíci kakaa). Sníh a mouku vmícháme po částech do žloutkové pěny. Je-li těsto příliš řídké, přidáme lžíci mouky. Poté je nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet (pozor, musí to být dlouhá forma – 40 cm). Pečeme při 180 °C asi 45 minut.
2
**Krém:** z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Necháme ho vychladnout, na hladinu položíme potravinářskou fólii, zabráníme tak vzniku škraloupu (já to dělám tak, že hrnec s pudinkem postavím do studené vody a míchám, je to rychlejší, ale pozor – nepřechladit). V misce potom utřeme změklé máslo s cukrem a postupně přidáváme po malých dávkách vychladlý pudink. Důkladně vyšleháme. K obarvení menší části použijeme breton nebo ovocný džem.
3
Z upečeného korpusu uřízneme jednu třetinu a obě části podélně vodorovně prokrojíme. Vrchní díl delší části rozdělíme na poloviny. Z připravených plátů sestavíme korpus mašinky. Všechny pláty potřeme z jedné strany meruňkovým džemem a z druhé krémem. Sestavíme dohromady a celý korpus potřeme krémem zvenku. Čokoládovou polevou potřeme zadní a prostřední čelo, nižší přední část a místa kde budou okna. Na čelech vytvoříme kytičky z malých lentilek. Sázíme je do polevy dokud je měkká. Rozehřátou čokoládou přilepíme i kolečka – sušenky Tempo, na každé straně pět ( v balíčku jich bylo 11, ale 3 byly zlomené, takže radši koupit dvoje). Z maxi lentilek postavíme komín – slepujeme polevou nejdřív tři dvojice lentilek, až poleva zaschne, dvojice slepíme dohromady. Z marcipánu vymodejujeme mašince tvář, můžem dobarvit rozpuštěným bretonem. Hotovou tvářičku přilepíme na přední čelo mašinky. Spoje zakryjeme krémem. Bílým krémem obtáhneme všechny kontury a některé doplníme ještě krémem barevným. Nakonec mašinku dozdobíme marcipánovými růžičkami a lístky.
4
Další foto k receptu najdete <a href=http://galerie.recepty.cz/gallery/FotoRecepty/masinka>zde.</a>