• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort Malakov Marie Janků-Sandtnerové
Napište svůj komentář k receptu

Dort Malakov Marie Janků-Sandtnerové

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort Malakov Marie Janků-Sandtnerové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na piškoty
    • 150
      g moučkový cukr
    • 6
      vejce
    • vanilka
    • citronová kůra
    • 180
      g hrubá mouka
  • Mandlový krém
    • 120
      g máslo
    • 120
      g moučkový cukr
    • 3
      žloutek
    • vanilka
    • 0,19
      l svařená studená smetana
    • 100
      mleté mandle
  • Krém
    • 140
      g máslo
    • 140
      g moučkový cukr
    • 0,13
      l mléko
    • 20
      g hladká mouka
    • 50
      g cukr
    • 2
      žloutek
    • likér
  • Na dohotovení
    • 150
      g meruňkový džem
    • 1
      šlehačka
    • 30
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Piškoty (pokud nepoužijeme hotové): utřeme žloutky s cukrem, přidáme tuhý sníh z bílků a mouku. Kournoutkem děláme piškoty na plech, který vyložíme papírem a potřeme syrovým máslem. Povrch posypeme moučkovým cukrem a upečeme do růžova.
2
Mandlový krém: máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme po lžičkách smetanu a mleté mandle.
3
Jiný krém: ze žloutků cukru a mléka uvaříme ve vodní lázni krém a šleháme ho do vychladnutí. Utřeme máslo s cukrem, přidáme krém a likér nebo kávu nebo ananas.
4
Dortovou formu vylijeme studenou vodou a vysypeme moučkovým cukrem. Dno vyložíme piškoty a potřeme krémem, na který opět položímě piškoty. Pokračujeme do zaplnění formy. Na vrchu musí být piškoty. Dort zatížíme a dáme na 24 hodin do chladu. Pak vyklopíme, potřeme meruňkovou zavařeninou a ozdobíme slazenou šlehačkou a případně malými piškoty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Piškotový dort „Malakov“

Piškotový dort „Malakov“

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 1. 6. 2007 11:53

    3/16 litru = 187,5 ml

  • Di | 1. 6. 2007 10:17

    Já jsme bohužel, jak už jsem psala, tento dort nikdy nedělala (ale podobný recept, který jsem sem vložila pod názvem Ožralý dědek), jen jsem vyhověla volání po receptu. ŽLoutky bych asi také vynechala nebo nahradila trochou pudinku. Smetany budou 2 dl.

  • Anonym | 1. 6. 2007 09:04

    Di, díky, to bude ten první krém, jen tam mandle nakrájím na slámu, tak to měla tchýně. Neměla tam džem, ale myslím, že lehce rumové piškoty, ale to si nejsem jistá. Ale jak odměřím 3/16 smetany, tak to teda nevím. A co když do krému nedám ty žloutky? Piškotky dlouhé cukrářské. Jana Janková

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Syrové Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Hrubá mouka Likér Máslo Meruňkový džem Mléko Mleté mandle Moučkový cukr Šlehačka Svařená studená smetana Vanilka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

64
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
53
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle…
46
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…
30
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
29
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Margita prozradil plány na výročí: Na hrob Haničky Písničky nepůjde sám

Margita prozradil plány na výročí: Na hrob Haničky Písničky nepůjde sám

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Dort Malakov Marie Janků-Sandtnerové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact