Změklé máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme mandle a vmícháme svařenou smetanu. Dno i stěnu dortové formy vyložíme piškoty. Vložíme vrstvu krému, další vrstvu piškotů. Na ně rozložíme okapané meruňky, na ně další vrstvu krému a navrch rozložíme piškoty. Na povrch dáme plát alobalu, rovnoměrně zatížíme a dort uložíme do chladničky.
2
Malakoff připravujeme den předem. Druhý den na dort ozdobně nastříkáme šlehačku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Katka
|14. 1. 2014 18:25
hani recept na originál jadran mám, ak máte ešte o neho záujem písnite mi sem Váš email,pošlem Vám ho
sharka
|7. 9. 2012 11:21
v Pardubické cukrárně Homolka mají pod tvým popisem dort,kterému říkají Lázeňský.... :-)
Hanka
|7. 8. 2007 14:26
Já mám prosbu,kdysi jsem si kupovala dort Jadran (piškot-ořechový krém dost vysoký- tence šlehačka Býval ozdobený lískovými oříšky.Úplně stejný - je střed jiný (světle čokoládový dort byl ???? a to je ono, nemohu si vzpomenout jak se tento dort jmenoval. Ta náplň byla lehká jakou má např. nyní dort Florida, ale byla čokoládová. Nevzpomínáte si některá, jak se jmenoval a pokud ano, nemáte někdo náhodou recept? Díky moc.
Anonym
|30. 5. 2007 11:10
Moje babička piškoty polévala silnou kávou.
Jana Janková
|30. 5. 2007 10:14
Já ho zkusím bez toho ovoce, možná s ovocem bude lepší, ale musím přijít na kloub tomu, jak ho ta moje tchýně dělala. Ovocné dobroty nakonec dělám často, tak bude změna.
Di
|30. 5. 2007 09:35
Takhle přesně vypadal ten můj recept Janků-Sandnerové, jen v něm nebyly meruňky. Teprve hotový odležený dort se potřel meruňkovou zavařeninou a ozdobil šlehačkou. Teď jste mě dámy navnadily, že to snad zkusím také.
Simča Sládková
|29. 5. 2007 23:23
Jo, toto je dost přesný dort podle Sandtnerové. Ještě je tam psáno, že krém můžeme udělat i jako kávový (místo mandlí dáme 3 lžíce hodně silné černé kávy) nebo ananasový (místo mandlí dáme 100 g jemně drceného ananasu).
Táňa K.
|11. 2. 2006 13:35
Dort jsem vyzkoušela a byl výborný. Neměla jsem mandle, tak jsem nastrouhala směs vlašských a lískových oříšků a také jsem raději vynechala syrové žloutky. Myslím, že to nijak neuškodilo, protože po rozležení se dort ihned zbaštil.:-)