• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dort malako
Napište svůj komentář k receptu

Dort malako

autor: Libunka
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort malako
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček cukrářské piškoty
    • 3
      balíček čokoládový pudink
    • 1
      l mléko
    • cukr
    • zavařenina Ostrá (rybízová)
    • hnědý rum Trochu (pro děti šťávu z kompotu)
    • 1
      plechovka broskve Oloupané (může být i jiné ovoce)
    • šlehačka Na ozdobu a dochucení
    • zakysaná smetana
    • čokoládová poleva
    • zmrzlina Podle chuti a fantazie

Postup přípravy receptu

1
Dortovou formu vyložím alobalem. Do dortové formy naskádám vždy 2 k sobě zavařeninou slepené piškoty - začnu prostředkem formy a obě dvě strany doložím také slepenými piškoty upravenými na velikost podle formy. Pak tyto slepené piškoty pokapu rumem (pro děti šťávou z broskví) a na ně naskládám nakrájené proužky z brosví tak, aby byly po celé formě.
2
Pak uvařím pudink z 1 l mléka a 3 balíčků čokoládového pudinku - aby byl hustý, samozřejmě osladím podle chuti. Ten pak ještě teplý naleji na broskve a nechám vychladit. Z vychladlého dortu odendám kulatou část formy. Alobal dort drží ve tvaru. Na nakrájené klínky dávám šlehačku, pokapu rozehřátou čokoládou. Můžete doplnit i zakysanou smetanou, zmrzlinou... podle své chuti.
3
Je to moc dobré, obzvláště teď, v teplém počasí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Černobílý vánoční dort

Černobílý vánoční dort

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tera | 7. 11. 2010 09:58

    to by chutnalo mojí mamce :-D 8-) :-)

  • Tera | 7. 11. 2010 09:58

    to by chutnalo mojí mamce :-D 8-) :-)

  • Tera | 7. 11. 2010 09:58

    to by chutnalo mojí mamce :-D 8-) :-)

  • Zdenka Kocmichová | 29. 8. 2010 22:09

    Upekla jsem a chutnalo nám. Nicméně udělala jsem tyto změny: vykládala jsem hranatou skleněnou formu (cukrářské piškoty se tam lépe skládají), nedávala jsem alobal, nebylo nutné. Piškoty jsem předem namočila do trochy rumu smíchané se šťávou z ovoce (jinak byly moc suché). Mezi vrstvy piškotů jsem lžící "nakydala" marmeládu. Zároveň název receptu je absolutně zavádějící, Malakoff dort je o něčem úplně jiném (viz diskuse níže). Ale chuťově je to fajn a je to rychlý recept. Dávám za 1!

  • Libuše | 4. 6. 2007 15:10

    Simčo - děkuji za ochotu, zajímavé informace.

  • Simča Sládková | 2. 6. 2007 23:15

    Libuše - já takový dort nepeču (ani nepamatuji, že by pekla babička), ale kouklla jsem se do Sandtnerky a ta jako vždy nezklamala.... Jsou tam 4 různé dorty mandlové - jedne mandlový kávový a tři "jen " mandlové. U všech je v podstatě stejný popis: žloutky (v jednpm případě je to bez žloutků ale s máslem) utřené s cukrem, bílky tuho vyšlehat, zlehka vmíchat sníh a strouhané mandle (tady se recepty právě liší, někde jsou strouhané LOUPANÉ a jinde NELOUPANÉ mendle). No a pak se to ve vymazané formě peče. Množství např. v jednom receptu: na 5 vajec je 250 g cukru a 300 g mandlí, 60 g drobečků (dají se použí drcené piškoty). Co mne u postupu v jedné variantě zeujalo je, že do formy dají půlku hotového těsta, na to položí neplněnou oplatku, potřenou pikantní zavařeninou a na to zbytek těsta a pak se to peče. Už se to neprokrajuje, jen polije polevou - je to zajímavý prvek v postutpu....

  • Libuše | 31. 5. 2007 08:37

    trochu odbočím a mám dotaz na Simču /možná i s pomocí její babičky :-)) neznáš náhodou /nebo i některá z vás/ recept na dort z mandlí? pekla ho moje tchýně, ale já ho neznám a byl výborný. Jen vím, že do těsta nepřišla žádná mouka, ale nastrouhané mandle, nastr. čokoláda a ještě i další ingr. ale nevím. Pak se korpus prořízdl, promazal marmeládou a i krémem ?, polil čokoládou. Děkuji

  • Di | 30. 5. 2007 09:33

    Milá Jano, recept jsme sice hned vložila, ale vrátil se mi dnes ráno zpátky. To za prvné. Za druhé jsme teprve po napsání a odeslání receptu zjistila, že už tu vlastně je pod názvem Malakoff, a poprosila paní Kovářovou, aby ho případně nezveřejňovala. Navíc v něm byly jen ty domácí piškoty a potření meruňkovou zavařeninou (a navrch ještě šlehačkou, což uvádí Simča. Takže byste se z mého receptu nic nového už nedozvěděla.

  • Jana Janková | 30. 5. 2007 08:29

    Omlouvám se, jsem Jana. Už se těším, ty dva předpisy - Zahradil.info a Malakoff vypadají také moc dobře. My tam neměli ovoce, ale musí to být výborné, kombinace máslového krému např.s ananasem je skvělá. Ještě počkám na ten od Vás, Di, a jeden o víkendu určitě udělám - pokud nebudu v práci. Pak napíšu.

  • Simča Sládková | 29. 5. 2007 23:40

    Adél - jo "dort malakóóóó" - tedy rusky "dort mléko"? Aha, tak to jóóóó :-))) Jinak zde uvedený dost Malakoff je ten pravý, jak ho znám já. Moje babička si ještě pekávala vlastní piškoty (z 150 g práškového cukru, 10 vajec, vanilky, citr. kůry a 220 g hrubé mouky, 10 g cukru na posypání). Já tedy už ne, piškoty kupuji, ale dort je lepší z tzv. "cukrářských" dlouhých piškotků. Ty se krájejí ŠIKMO a pak se skládají dokola - zůženou částí do středu... Vypadá to moc pěkně, chuťově je to lepší, než z malých kuatch piškotů. Jo - a po vyndání dortu z formy se má celý potřít meruňkovou zavařeninou.

  • Kuchařka on-line | 29. 5. 2007 19:02

    Viz. recept zde uvedený "Dort Malakoff"

  • Andora | 29. 5. 2007 18:57

    tady je recept na malakov, anonyme, bude to ono?http://zahradil.info/2004/09/01/nejlepsi-dort-malakov-jaky-znam.html

  • Di | 29. 5. 2007 18:52

    Anonymko, vkládám Vám starý recept Marie Janků-Sandtnerové, který jsem našla v jedné kuchařce. Nevím, zda je pravý, a nevím ani, zda je dobrý, nezkoušela jsem ho. Ale podle ingrediencí soudím, že na něm nemůže být nic nedobrého. Pokud ho vyzkoušíte, napište dojmy.

  • Libuše Šubrtová | 29. 5. 2007 17:37

    ty piškoty používám Pafino od Sedity - jsou dlouhé asi 8 cm a skládám je do řady napříč dortové formy, poslala jsem 4 fotky - hned od začátku pracovního postupu - tahle co je uvedená je ta poslední. Ten puding se zalitím dostane všude.

  • Adél | 29. 5. 2007 15:07

    Simčo, třeba to ani nemá být dort malakov, ale prostě jen DORT MALAKO :-)

  • Anonym | 29. 5. 2007 14:13

    Tu formu jakoby rozpůlí - přes prostředek udělá čáru z piškotů a pak má 2 půlky ...

  • Anonym | 29. 5. 2007 13:34

    Nikde nemůžu vypátrat předpis na pravý malakov. Dělávala ho moje tchýně, tenkrát mě postup nezajímal. Tedy myslím, že to byl pravý malakov. Pro mě určitě. Byl s dlouhými cukrářskými piškoty, asi jen máslový krém, v něm sekané mandle, někde rum - asi - buď v piškotech nebo v krému ... Nevím, moc jsem jich našla, ale tento ne.

  • Simča Sládková | 29. 5. 2007 12:07

    Tedy já nevím, ale TOTO je možná dort JAKO malakov (podovný těmi piškoty spojenými krémem), ale NENÍ to malakov!!!!!!

  • Daili | 29. 5. 2007 11:32

    Slepené 2 piškoty mají kulatý tvar, když je naskládám na dno a na ně broskve a přeliji to pudinkem tak mi na dně zůstanou rázdná místa,právě ty mezi zakulacením piškotů. Nemá se dort po stuhnutí překlopit pudinkem dolu,aby byli piškoy nahoře??? Nebo se pudink dokonale vlije všude?? A ještě jeden dotaz: kulatá forma na dort..začnete od prostředku...jake dvě strany u kulaté formy myslíte???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Čokoládová poleva Čokoládový pudink Cukr Cukrářské piškoty Hnědý rum Mléko Šlehačka Zakysaná smetana Zavařenina Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Sněhové rohlíčky s krémem

Sněhové rohlíčky s krémem

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

99
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Holandská omáčka
Holandská omáčka
33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Harlekýn
Dort Harlekýn
Dort Malaga
Dort Malaga
Dort mašinka
Dort mašinka
Dort Míša
Dort Míša
Dort na plech
Dort na plech
  • Recepty.cz
  • Dort malako
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact