• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dort malako
Napište svůj komentář k receptu

Dort malako

autor: Libunka
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort malako
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček cukrářské piškoty
    • 3
      balíček čokoládový pudink
    • 1
      l mléko
    • cukr
    • zavařenina Ostrá (rybízová)
    • hnědý rum Trochu (pro děti šťávu z kompotu)
    • 1
      plechovka broskve Oloupané (může být i jiné ovoce)
    • šlehačka Na ozdobu a dochucení
    • zakysaná smetana
    • čokoládová poleva
    • zmrzlina Podle chuti a fantazie

Postup přípravy receptu

1
Dortovou formu vyložím alobalem. Do dortové formy naskádám vždy 2 k sobě zavařeninou slepené piškoty - začnu prostředkem formy a obě dvě strany doložím také slepenými piškoty upravenými na velikost podle formy. Pak tyto slepené piškoty pokapu rumem (pro děti šťávou z broskví) a na ně naskládám nakrájené proužky z brosví tak, aby byly po celé formě.
2
Pak uvařím pudink z 1 l mléka a 3 balíčků čokoládového pudinku - aby byl hustý, samozřejmě osladím podle chuti. Ten pak ještě teplý naleji na broskve a nechám vychladit. Z vychladlého dortu odendám kulatou část formy. Alobal dort drží ve tvaru. Na nakrájené klínky dávám šlehačku, pokapu rozehřátou čokoládou. Můžete doplnit i zakysanou smetanou, zmrzlinou... podle své chuti.
3
Je to moc dobré, obzvláště teď, v teplém počasí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Limetkový dort s okurkou

Limetkový dort s okurkou

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tera | 7. 11. 2010 09:58

    to by chutnalo mojí mamce :-D 8-) :-)

  • Tera | 7. 11. 2010 09:58

    to by chutnalo mojí mamce :-D 8-) :-)

  • Tera | 7. 11. 2010 09:58

    to by chutnalo mojí mamce :-D 8-) :-)

  • Zdenka Kocmichová | 29. 8. 2010 22:09

    Upekla jsem a chutnalo nám. Nicméně udělala jsem tyto změny: vykládala jsem hranatou skleněnou formu (cukrářské piškoty se tam lépe skládají), nedávala jsem alobal, nebylo nutné. Piškoty jsem předem namočila do trochy rumu smíchané se šťávou z ovoce (jinak byly moc suché). Mezi vrstvy piškotů jsem lžící "nakydala" marmeládu. Zároveň název receptu je absolutně zavádějící, Malakoff dort je o něčem úplně jiném (viz diskuse níže). Ale chuťově je to fajn a je to rychlý recept. Dávám za 1!

  • Libuše | 4. 6. 2007 15:10

    Simčo - děkuji za ochotu, zajímavé informace.

  • Simča Sládková | 2. 6. 2007 23:15

    Libuše - já takový dort nepeču (ani nepamatuji, že by pekla babička), ale kouklla jsem se do Sandtnerky a ta jako vždy nezklamala.... Jsou tam 4 různé dorty mandlové - jedne mandlový kávový a tři "jen " mandlové. U všech je v podstatě stejný popis: žloutky (v jednpm případě je to bez žloutků ale s máslem) utřené s cukrem, bílky tuho vyšlehat, zlehka vmíchat sníh a strouhané mandle (tady se recepty právě liší, někde jsou strouhané LOUPANÉ a jinde NELOUPANÉ mendle). No a pak se to ve vymazané formě peče. Množství např. v jednom receptu: na 5 vajec je 250 g cukru a 300 g mandlí, 60 g drobečků (dají se použí drcené piškoty). Co mne u postupu v jedné variantě zeujalo je, že do formy dají půlku hotového těsta, na to položí neplněnou oplatku, potřenou pikantní zavařeninou a na to zbytek těsta a pak se to peče. Už se to neprokrajuje, jen polije polevou - je to zajímavý prvek v postutpu....

  • Libuše | 31. 5. 2007 08:37

    trochu odbočím a mám dotaz na Simču /možná i s pomocí její babičky :-)) neznáš náhodou /nebo i některá z vás/ recept na dort z mandlí? pekla ho moje tchýně, ale já ho neznám a byl výborný. Jen vím, že do těsta nepřišla žádná mouka, ale nastrouhané mandle, nastr. čokoláda a ještě i další ingr. ale nevím. Pak se korpus prořízdl, promazal marmeládou a i krémem ?, polil čokoládou. Děkuji

  • Di | 30. 5. 2007 09:33

    Milá Jano, recept jsme sice hned vložila, ale vrátil se mi dnes ráno zpátky. To za prvné. Za druhé jsme teprve po napsání a odeslání receptu zjistila, že už tu vlastně je pod názvem Malakoff, a poprosila paní Kovářovou, aby ho případně nezveřejňovala. Navíc v něm byly jen ty domácí piškoty a potření meruňkovou zavařeninou (a navrch ještě šlehačkou, což uvádí Simča. Takže byste se z mého receptu nic nového už nedozvěděla.

  • Jana Janková | 30. 5. 2007 08:29

    Omlouvám se, jsem Jana. Už se těším, ty dva předpisy - Zahradil.info a Malakoff vypadají také moc dobře. My tam neměli ovoce, ale musí to být výborné, kombinace máslového krému např.s ananasem je skvělá. Ještě počkám na ten od Vás, Di, a jeden o víkendu určitě udělám - pokud nebudu v práci. Pak napíšu.

  • Simča Sládková | 29. 5. 2007 23:40

    Adél - jo "dort malakóóóó" - tedy rusky "dort mléko"? Aha, tak to jóóóó :-))) Jinak zde uvedený dost Malakoff je ten pravý, jak ho znám já. Moje babička si ještě pekávala vlastní piškoty (z 150 g práškového cukru, 10 vajec, vanilky, citr. kůry a 220 g hrubé mouky, 10 g cukru na posypání). Já tedy už ne, piškoty kupuji, ale dort je lepší z tzv. "cukrářských" dlouhých piškotků. Ty se krájejí ŠIKMO a pak se skládají dokola - zůženou částí do středu... Vypadá to moc pěkně, chuťově je to lepší, než z malých kuatch piškotů. Jo - a po vyndání dortu z formy se má celý potřít meruňkovou zavařeninou.

  • Kuchařka on-line | 29. 5. 2007 19:02

    Viz. recept zde uvedený "Dort Malakoff"

  • Andora | 29. 5. 2007 18:57

    tady je recept na malakov, anonyme, bude to ono?http://zahradil.info/2004/09/01/nejlepsi-dort-malakov-jaky-znam.html

  • Di | 29. 5. 2007 18:52

    Anonymko, vkládám Vám starý recept Marie Janků-Sandtnerové, který jsem našla v jedné kuchařce. Nevím, zda je pravý, a nevím ani, zda je dobrý, nezkoušela jsem ho. Ale podle ingrediencí soudím, že na něm nemůže být nic nedobrého. Pokud ho vyzkoušíte, napište dojmy.

  • Libuše Šubrtová | 29. 5. 2007 17:37

    ty piškoty používám Pafino od Sedity - jsou dlouhé asi 8 cm a skládám je do řady napříč dortové formy, poslala jsem 4 fotky - hned od začátku pracovního postupu - tahle co je uvedená je ta poslední. Ten puding se zalitím dostane všude.

  • Adél | 29. 5. 2007 15:07

    Simčo, třeba to ani nemá být dort malakov, ale prostě jen DORT MALAKO :-)

  • Anonym | 29. 5. 2007 14:13

    Tu formu jakoby rozpůlí - přes prostředek udělá čáru z piškotů a pak má 2 půlky ...

  • Anonym | 29. 5. 2007 13:34

    Nikde nemůžu vypátrat předpis na pravý malakov. Dělávala ho moje tchýně, tenkrát mě postup nezajímal. Tedy myslím, že to byl pravý malakov. Pro mě určitě. Byl s dlouhými cukrářskými piškoty, asi jen máslový krém, v něm sekané mandle, někde rum - asi - buď v piškotech nebo v krému ... Nevím, moc jsem jich našla, ale tento ne.

  • Simča Sládková | 29. 5. 2007 12:07

    Tedy já nevím, ale TOTO je možná dort JAKO malakov (podovný těmi piškoty spojenými krémem), ale NENÍ to malakov!!!!!!

  • Daili | 29. 5. 2007 11:32

    Slepené 2 piškoty mají kulatý tvar, když je naskládám na dno a na ně broskve a přeliji to pudinkem tak mi na dně zůstanou rázdná místa,právě ty mezi zakulacením piškotů. Nemá se dort po stuhnutí překlopit pudinkem dolu,aby byli piškoy nahoře??? Nebo se pudink dokonale vlije všude?? A ještě jeden dotaz: kulatá forma na dort..začnete od prostředku...jake dvě strany u kulaté formy myslíte???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Čokoládová poleva Čokoládový pudink Cukr Cukrářské piškoty Hnědý rum Mléko Šlehačka Zakysaná smetana Zavařenina Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Turecký med

Turecký med

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Třešňový závin

Třešňový závin

Prsa v mrkvi

Prsa v mrkvi

Piškotová mňamka

Piškotová mňamka

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

176
Těstoviny (nejen) s tuňákem
Těstoviny (nejen) s…
165
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…
74
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
65
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
64
Halušky podle Daniely
Halušky podle Daniely

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Premiéra Krpálkova dokumentu Jemný rváč: Syn Michaela Douglase a Dospiva s novou kráskou

Premiéra Krpálkova dokumentu Jemný rváč: Syn Michaela Douglase a Dospiva s novou kráskou

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Harlekýn
Dort Harlekýn
Dort Malaga
Dort Malaga
Dort mašinka
Dort mašinka
Dort Míša
Dort Míša
Dort na plech
Dort na plech
  • Recepty.cz
  • Dort malako
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact