• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dort malako
Napište svůj komentář k receptu

Dort malako

autor: Libunka
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dort malako
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček cukrářské piškoty
    • 3
      balíček čokoládový pudink
    • 1
      l mléko
    • cukr
    • zavařenina Ostrá (rybízová)
    • hnědý rum Trochu (pro děti šťávu z kompotu)
    • 1
      plechovka broskve Oloupané (může být i jiné ovoce)
    • šlehačka Na ozdobu a dochucení
    • zakysaná smetana
    • čokoládová poleva
    • zmrzlina Podle chuti a fantazie

Postup přípravy receptu

1
Dortovou formu vyložím alobalem. Do dortové formy naskádám vždy 2 k sobě zavařeninou slepené piškoty - začnu prostředkem formy a obě dvě strany doložím také slepenými piškoty upravenými na velikost podle formy. Pak tyto slepené piškoty pokapu rumem (pro děti šťávou z broskví) a na ně naskládám nakrájené proužky z brosví tak, aby byly po celé formě.
2
Pak uvařím pudink z 1 l mléka a 3 balíčků čokoládového pudinku - aby byl hustý, samozřejmě osladím podle chuti. Ten pak ještě teplý naleji na broskve a nechám vychladit. Z vychladlého dortu odendám kulatou část formy. Alobal dort drží ve tvaru. Na nakrájené klínky dávám šlehačku, pokapu rozehřátou čokoládou. Můžete doplnit i zakysanou smetanou, zmrzlinou... podle své chuti.
3
Je to moc dobré, obzvláště teď, v teplém počasí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tera | 7. 11. 2010 09:58

    to by chutnalo mojí mamce :-D 8-) :-)

  • Tera | 7. 11. 2010 09:58

    to by chutnalo mojí mamce :-D 8-) :-)

  • Tera | 7. 11. 2010 09:58

    to by chutnalo mojí mamce :-D 8-) :-)

  • Zdenka Kocmichová | 29. 8. 2010 22:09

    Upekla jsem a chutnalo nám. Nicméně udělala jsem tyto změny: vykládala jsem hranatou skleněnou formu (cukrářské piškoty se tam lépe skládají), nedávala jsem alobal, nebylo nutné. Piškoty jsem předem namočila do trochy rumu smíchané se šťávou z ovoce (jinak byly moc suché). Mezi vrstvy piškotů jsem lžící "nakydala" marmeládu. Zároveň název receptu je absolutně zavádějící, Malakoff dort je o něčem úplně jiném (viz diskuse níže). Ale chuťově je to fajn a je to rychlý recept. Dávám za 1!

  • Libuše | 4. 6. 2007 15:10

    Simčo - děkuji za ochotu, zajímavé informace.

  • Simča Sládková | 2. 6. 2007 23:15

    Libuše - já takový dort nepeču (ani nepamatuji, že by pekla babička), ale kouklla jsem se do Sandtnerky a ta jako vždy nezklamala.... Jsou tam 4 různé dorty mandlové - jedne mandlový kávový a tři "jen " mandlové. U všech je v podstatě stejný popis: žloutky (v jednpm případě je to bez žloutků ale s máslem) utřené s cukrem, bílky tuho vyšlehat, zlehka vmíchat sníh a strouhané mandle (tady se recepty právě liší, někde jsou strouhané LOUPANÉ a jinde NELOUPANÉ mendle). No a pak se to ve vymazané formě peče. Množství např. v jednom receptu: na 5 vajec je 250 g cukru a 300 g mandlí, 60 g drobečků (dají se použí drcené piškoty). Co mne u postupu v jedné variantě zeujalo je, že do formy dají půlku hotového těsta, na to položí neplněnou oplatku, potřenou pikantní zavařeninou a na to zbytek těsta a pak se to peče. Už se to neprokrajuje, jen polije polevou - je to zajímavý prvek v postutpu....

  • Libuše | 31. 5. 2007 08:37

    trochu odbočím a mám dotaz na Simču /možná i s pomocí její babičky :-)) neznáš náhodou /nebo i některá z vás/ recept na dort z mandlí? pekla ho moje tchýně, ale já ho neznám a byl výborný. Jen vím, že do těsta nepřišla žádná mouka, ale nastrouhané mandle, nastr. čokoláda a ještě i další ingr. ale nevím. Pak se korpus prořízdl, promazal marmeládou a i krémem ?, polil čokoládou. Děkuji

  • Di | 30. 5. 2007 09:33

    Milá Jano, recept jsme sice hned vložila, ale vrátil se mi dnes ráno zpátky. To za prvné. Za druhé jsme teprve po napsání a odeslání receptu zjistila, že už tu vlastně je pod názvem Malakoff, a poprosila paní Kovářovou, aby ho případně nezveřejňovala. Navíc v něm byly jen ty domácí piškoty a potření meruňkovou zavařeninou (a navrch ještě šlehačkou, což uvádí Simča. Takže byste se z mého receptu nic nového už nedozvěděla.

  • Jana Janková | 30. 5. 2007 08:29

    Omlouvám se, jsem Jana. Už se těším, ty dva předpisy - Zahradil.info a Malakoff vypadají také moc dobře. My tam neměli ovoce, ale musí to být výborné, kombinace máslového krému např.s ananasem je skvělá. Ještě počkám na ten od Vás, Di, a jeden o víkendu určitě udělám - pokud nebudu v práci. Pak napíšu.

  • Simča Sládková | 29. 5. 2007 23:40

    Adél - jo "dort malakóóóó" - tedy rusky "dort mléko"? Aha, tak to jóóóó :-))) Jinak zde uvedený dost Malakoff je ten pravý, jak ho znám já. Moje babička si ještě pekávala vlastní piškoty (z 150 g práškového cukru, 10 vajec, vanilky, citr. kůry a 220 g hrubé mouky, 10 g cukru na posypání). Já tedy už ne, piškoty kupuji, ale dort je lepší z tzv. "cukrářských" dlouhých piškotků. Ty se krájejí ŠIKMO a pak se skládají dokola - zůženou částí do středu... Vypadá to moc pěkně, chuťově je to lepší, než z malých kuatch piškotů. Jo - a po vyndání dortu z formy se má celý potřít meruňkovou zavařeninou.

  • Kuchařka on-line | 29. 5. 2007 19:02

    Viz. recept zde uvedený "Dort Malakoff"

  • Andora | 29. 5. 2007 18:57

    tady je recept na malakov, anonyme, bude to ono?http://zahradil.info/2004/09/01/nejlepsi-dort-malakov-jaky-znam.html

  • Di | 29. 5. 2007 18:52

    Anonymko, vkládám Vám starý recept Marie Janků-Sandtnerové, který jsem našla v jedné kuchařce. Nevím, zda je pravý, a nevím ani, zda je dobrý, nezkoušela jsem ho. Ale podle ingrediencí soudím, že na něm nemůže být nic nedobrého. Pokud ho vyzkoušíte, napište dojmy.

  • Libuše Šubrtová | 29. 5. 2007 17:37

    ty piškoty používám Pafino od Sedity - jsou dlouhé asi 8 cm a skládám je do řady napříč dortové formy, poslala jsem 4 fotky - hned od začátku pracovního postupu - tahle co je uvedená je ta poslední. Ten puding se zalitím dostane všude.

  • Adél | 29. 5. 2007 15:07

    Simčo, třeba to ani nemá být dort malakov, ale prostě jen DORT MALAKO :-)

  • Anonym | 29. 5. 2007 14:13

    Tu formu jakoby rozpůlí - přes prostředek udělá čáru z piškotů a pak má 2 půlky ...

  • Anonym | 29. 5. 2007 13:34

    Nikde nemůžu vypátrat předpis na pravý malakov. Dělávala ho moje tchýně, tenkrát mě postup nezajímal. Tedy myslím, že to byl pravý malakov. Pro mě určitě. Byl s dlouhými cukrářskými piškoty, asi jen máslový krém, v něm sekané mandle, někde rum - asi - buď v piškotech nebo v krému ... Nevím, moc jsem jich našla, ale tento ne.

  • Simča Sládková | 29. 5. 2007 12:07

    Tedy já nevím, ale TOTO je možná dort JAKO malakov (podovný těmi piškoty spojenými krémem), ale NENÍ to malakov!!!!!!

  • Daili | 29. 5. 2007 11:32

    Slepené 2 piškoty mají kulatý tvar, když je naskládám na dno a na ně broskve a přeliji to pudinkem tak mi na dně zůstanou rázdná místa,právě ty mezi zakulacením piškotů. Nemá se dort po stuhnutí překlopit pudinkem dolu,aby byli piškoy nahoře??? Nebo se pudink dokonale vlije všude?? A ještě jeden dotaz: kulatá forma na dort..začnete od prostředku...jake dvě strany u kulaté formy myslíte???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Čokoládová poleva Čokoládový pudink Cukr Cukrářské piškoty Hnědý rum Mléko Šlehačka Zakysaná smetana Zavařenina Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Rychlé kuřecí nudličky

Rychlé kuřecí nudličky

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
32
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
31
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
30
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

Další doporučené recepty:

Dort Dolly
Dort Dolly
Dort Harlekýn
Dort Harlekýn
Dort Malaga
Dort Malaga
Dort mašinka
Dort mašinka
Dort Míša
Dort Míša
Dort na plech
Dort na plech
  • Recepty.cz
  • Dort malako
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact