A kde je v rozpisu likér?To jsem nějak nepochopila :-(
už jsem ho ochutnala a mužu vám říct,že to je strašně dobré
Dekuji za radu s cukrem. Mam doma portske vino, zkusim to s nim. To vylozeni mysky folii je vyborne, pouzivam to casto nejen na dorty, ale i na ruzne studene pastiky, ktere se musi nechat rozlezet v ruznych formickach. Pak jde vsechno lehce vyklopit. Pouzivam folii, ktera se prodava v rolickach. Jeste jeden typ : kdyz pecu rezy v pekacku, ktery se vyssi, ustrihnu pecici papir tak, aby na dvou stranach precnival asi o 3 cm a s tim se pak da lehce vyndat bez poskozeni. Zdravi Jana
Tak ať si nechá chutnat! :-)))Ještě mě napadly dva postřehy. Z toho ušlehaného sněhu bych raději ten cukr neubírala, nemusel by se sníh udržet dostatečně tuhý. Stačilo by trošku ubrat z krému, griotka je totiž určitě sladší než by bylo to Malago.A také by bylo možná dobré misku vyložit pevnějším mikrotenovým sáčkem. Dort by se tak pohodlně vyndal a nakrájel.
Pani Ticha uz jsem take porovnavala vas recept s dortem Malakov a je presne jak pisete s marmeladou a slehackou. Mysli m si vsak, ze ten vas recept bude lepsi a pikantneji. V patek me prijizdi moje holcicka, tedy jiz slecna a tak ho hned udelam.Zdravi Jana Han
Paní Jano Han, také jsem našla dort Malakov. Ingredience jsou v podstatě podobné, opravdu chybí alkohol a nakonec se dort zdobí marmeládou a šlehačkou. Určitě je to také dobrá varianta, zvláště pro dětil.Děkuji opět tímto všem, kdo mi pomáhali pátrat po vínu Malaga. Nahradila jsem jej griotkou a vznikl mi krém s fantastickou chutí v kombinaci s mandlemi.Určitě vyzkoušejte - je báječný!